Lene Beier, tv-værten fra En ny dag på godset, fotograferet foran sit nye hus
Selvudvikling

Lene Beier: Jeg har lært ikke at tage noget for givet

19. juni 2017
af Britta Bjerre
foto: Heidi Maxmiling
Lene Beier, tv-værten fra programmer som "En ny dag på godset" og "Landmand søger kærlighed", var 13, da hendes forældre blev skilt. Men den lære, hun har taget med sig fra forældrenes skilsmisse er, siger hun, ”at man ikke skal tage noget for givet, og at man skal være parat til at arbejde for det, man gerne vil”.

Tv-vært Lene Beier var folkeskolelærer, før hun pludselig kom spadserende ind over skærmen med en slags x-factor, som hurtigt gjorde hende til et populært ansigt hos mange seere.

Hun begyndte at lave tv i 2009 og blev fuldtidsansat i 2013 som en del af det faste team, der var med, da TV2 Fri blev lanceret. Og det er gået stærkt siden.

Allerede to gange har hun fået priser ved Billed-Bladets store TV-GULD-fest. Først blev hun ”Årets Stjerneskud 2014”, og her senest løb hun med titlen som ”Årets Kvindelige Underholdningsvært 2016”.

”Hjem til gården” hed programmet, hun var vært for her i foråret. Knap nok var det færdigt, før Lene Beier igen dukkede op som vært i anden sæson af ”En stor dag på godset”, der bliver vist på TV2. Samtidig blev dokumentarserien "Beier bygger", hvor hun og hendes mand Anders har ladet et tv-hold følge byggeriet af familiens drømmehus i Dragør, sendt på TV2 Fri. Og mens de to programmer altså rullede over skærmen, har Lene selv været i fuld gang med optagelserne til endnu en sæson af datingprogrammet ”Landmand søger kærlighed”, den fjerde sæson.

– Men jeg elsker jo det, jeg laver, siger den 40-årige tv-vært, - og jeg har det i virkeligheden bedst, når jeg har mange jern i ilden.

Læs også: Tv-vært Cecilie Hother: Jeg har gået i fem forskellige folkeskoler

Krudt i røven

Lene kommer fra Skive og er den ældste ud af en søskendeflok på tre, alle piger. Hendes far, der er uddannet smed og er opfinder, og hendes mor, der er revisorsekretær, blev skilt, da Lene var 13 år gammel. Det betød, siger hun, at hun lærte at bestille noget.

- Jeg begyndte at arbejde som 11-årig hos den revisor, hvor min mor arbejder. Jeg kunne ikke sidde stille. Jeg har altid haft krudt i røven. Men jeg var også nødt til at arbejde. Da min mor blev alene med mig og mine to yngre søstre, skulle der tjenes nogle penge. Så jeg har været vant til at have flere jobs ad gangen hele mit liv.

Tre kvinder fortæller om deres lære af forældrenes skilsmisse

Ikke tage noget for givet

Den lære, hun yderligere har taget med sig fra sine forældres skilsmisse, er, siger hun, ”at man ikke skal tage noget for givet, og at man skal være parat til at arbejde for det, man gerne vil".

– Og så voksede jeg op med frihed under ansvar. Min mor var virkelig god til at lade os gøre ting, indtil det gik galt. Der var frie rammer. Jeg har aldrig fået at vide, at det og det måtte jeg ikke. Jeg har altid selv skullet vurdere, om det var en klog idé. Og det kan jeg godt lide. Sådan er jeg også selv over for mine drenge. Og sådan var jeg som skolelærer.

Tv-vært Puk Elgård: Jeg skal virkelig passe på min vægt

Fordomsfri

Noget af det, hun også sætter stor pris på at have fået med hjemmefra, er en stor fordomsfrihed.

– Jeg har mødt alle slags mennesker i min opvækst. Jeg tror, det var sådan, min nysgerrighed på mennesker blev vakt. Den nysgerrighed har jeg stadig med mig. Jeg synes jo dybest set bare, at mennesker er spændende. Men jeg har aldrig haft behov for at skulle blande mig i, hvordan andre skal leve deres liv.

Lesbiske veninder

– Min yngste lillesøster er lesbisk, og flere af mine veninder er lesbiske, og jeg kan simpelthen ikke forstå, at de stadig skal mødes af så mange fordomme. Der er stadig mange mennesker, der synes, at det er noget underligt noget med to kvinder, der elsker hinanden. Jeg forstår det bare ikke.

Swinger-Ole

- Jeg forstod det heller ikke, fortsætter hun, - da Ole, som var med i ”Landmand søger kærlighed”, blev hængt ud, fordi han var swinger. Det må han da selv om. Hvorfor føler folk sig i deres gode ret til at blande sig i det? Det fatter jeg ikke!

Lær at sige pyt

Lene har for øvrigt et livsmotto, der lyder: Man skal ikke være bange for at tabe ansigt. For man kan altid få et nyt!

Når man siger til hende: "Men det giver jo ikke mening. Et nyt ansigt? Det kan man da ikke sådan få, med mindre vi taler om plastikirurgi....", ler hun og svarer bare glad:

- Nej, netop. Det er hele pointen. Det kan man jo netop ikke, vel? Lad være med at tage tingene så bogstaveligt og så tungt. Og lad være med at tage tingene for nært. Lær at sige ”Pyt”. Det er virkelig en god ting at kunne!

Lene i stikord

* Født 29. maj 1977.

* Gift med Anders og mor til sønnerne Arthur på 8 år og Otto på 6.

* Har været vært på en lang række programmer ud over ”En stor dag på godset” og ”Landmand søger kærlighed”, bl.a.: ”Hjem til gården”, ”Mit frirum”, ”Kurs mod fjerne kyster ekstra”, ”Klar, parat, sy” og ”Mit livs eventyr”.

* Deltog i ”Vild med dans” i 2016.

Læs også