https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/02/08/slankur-dur-ikke/slankekur612x325.jpg
Krop & velvære

4 grunde til at slankekuren ikke virker

20. februar 2013
af SØNDAGs Sundhedspanel
foto Panthermedia
Kæmper du også for at tabe dig, og synes du det er svært at komme i mål. Her får du fire grunde til, hvorfor det er så svært at tabe sig

Er du en af mange, der gerne vil af med de overflødige kilo på sidebene, så vægten kommer længere ned end den er lige nu, men har du svært ved at få vægttabet og slankekuren til at fungere, så læs videre.

For det er nemlig slet ikke så underligt, at vægttabet ikke lykkes.

Ifølge den amerikanske læge Jessica Bartfield, som har specialiseret sig i ernæring og vægtkontrol, lykkes det blot for 20 procent af de mennesker, der ønsker det, at opnå vægttab - og ikke mindst - fastholde det.

LÆS MERE: Her får du 4 tips til, hvordan du let og simpelt taber de ekstra kilo.

Her får du hendes fire bud på hvorfor

1.

De fleste mennesker undervurderer deres daglige indtagelse af kalorier. Jessica Bartfield råd er, at vi bør kigge nærmere på madens portionsstørrelse samt kalorie- og næringsindhold af den mad, vi spiser.

LÆS MERE: Sådan får du styr på portionsstørrelsen uden at bruge en køkkenvægt

2.

Vi har en tendens til at overvurdere vores fysiske aktivitetsniveau i løbet af dagen, og de fleste af os burde derfor træne i 60 minutter for at opnå en tilstrækkelig forbrænding.

Vil du gerne have en flad mave? Under artiklen har vi samlet 10 tips til, hvordan du får en flad mave.

For at undgå at skulle træne i en hel time hver dag, skal vi sørge for at være mere aktive i hverdagen. Prøv for eksempel at investere i skridttæller og se, om du når op på 10.000 skridt dagligt. Og se, om du derudover kan få presset 30 minutters motion ind de fleste af ugens dage.

3.

Dårlig timing af måltiderne igennem dagen kan også være en af faldgruberne. Det er vigtigt, at blodsukkeret forbliver stabilt i løbet af hele dagen, så sørg for at spise god morgenmad, sunde måltider og mellemmåltider. Der bør ikke går længere end fem timer imellem måltiderne.

4.

Sørg for at få nok søvn. De fleste mennesker, der får utilstrækkelig søvn eller under 6 timer, har højere niveauer af hormonet ghrelin samt stresshormonet kortisol. For højt niveau af begge hormoner kan føre til vægtstigning.

Læs også