https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/05/20/cecilie-hother/ceciliehother612x325.jpg
Selvudvikling

Cecilie Hother: Jeg har gået i 5 forskellige folkeskoler

8. maj 2013
af Redigeret af Trine Fisker
foto Sif Meincke, All Over Press
Vejr-pigen Cecilie Hother har levet, hvad hun selv kalder en lidt sigøjneragtig opvækst. Her fortæller hun, hvad det har betydet for hende

Cecilie Hother, der siden 2008 har givet danskerne mere eller mindre godt vejr, givet prognoser om de næste dages vejr, sol, regn og sne, er den yngste i en søskendeflok på seks. Fire drenge, to piger. Hendes yngste storebror er syv år ældre end hende, den ældste 20 år.

Cecilie Hother var glad, følte sig elsket og havde en god barndom, siger hun, men tilføjer:

- En helt almindelig barndom kan man ikke kalde det, siger Cecilie Hother til SØNDAG.

LÆS MERE: Susse Wold om sin barndom: Jeg har ikke haft en rigtig barndom

Flyttede meget

Cecilie Hother er født i Hjørring, men boede mange steder i sin opvækst og nåede at gå i fem forskellige folkeskoler.

- Mine forældre flyttede meget på grund af deres arbejde. Min mor var direktør for forskellige kursuscentre, og min far havde skiftende direktørjob. Det var hele tiden noget med at koordinere karrierer, siger Cecilie Hother og fortsætter:

- Det er måske en lidt »sigøjneragtig« opvækst. Men det skal ikke forstås negativt. For jeg havde det godt. Det var selvfølgelig en udfordring at skifte skole så tit. Jeg lærte dog meget af det, havde nemt ved at falde til og fik hurtigt nye venner. Og jeg tror også, det betød noget, at jeg havde en veninde, som jeg lærte at kende i børnehaveklassen, og hun og jeg holdt kontakten og forblev hjerteveninder og er det stadig, siger Cecilie Hother.

LÆS MERE: Nyhedsvært på TV 2 Cecilie Beck afslører at hun og Rasmus Tantholdt ikke skal have børn sammen.

Som barn blev jeg hurtigt voksen

Men efter 25 års ægteskab blev Cecilie Hothers forældre skilt, og det er en periode som Cecilie Hother husker som en af de hårde i sit liv.

- Det var afgjort en af de hårde perioder i mit liv. Mine forældres skilsmisse var ikke den blideste af slagsen. Når jeg ser tilbage, tror jeg egentlig, at min barndom har gjort, at jeg har levet mit liv lidt omvendt. Som barn blev jeg hurtigt voksen. Og jo ældre jeg er blevet, jo mere barnlig har jeg tilladt mig selv at være, siger Cecilie Hother.

Læs også