https://imgix.femina.dk/media/sondag/2013/03/11/hanne-bech-hansen/hbh612x325.jpg
Selvudvikling

Hanne Bech Hansen: Jeg vil altid savne min mand

10. marts 2013
af Redigeret af Trine Fisker, SØNDAG, Aller Media
Københavns Politis tidligere politidirektør mistede sin mand i 2002. Savnet er der stadig og vil aldrig forsvinde, fortæller Hanne Bech Hansen

I 2002 mistede Københavns Politis tidligere politidirektør Hanne Bech Hansen sin mand. De havde været gift i 44 år, og hendes mand, der var overlæge, havde altid været fisk og rask, men en dag kunne Hanne Bech Hansen se, at han så lidt sløj ud, hvad han ellers aldrig gjorde.

- I stedet for bare at tage af sted tøvede jeg lidt og gav mig til at vande blomster her i stuen. Og så lige pludselig blev han dårlig. Jeg kørte ham straks på hospitalet. Han gik selv ind, men blev indlagt med det samme. En time efter kom jeg ud med hans tøj i en pose, fortæller hun.

LÆS MERE Sangerinden Anisette mistede sin mand, Thomas Koppel, i 2006. Men hans død har ikke betydet at hun er stoppet med at synge.

Hvordan kom du videre ovenpå det?

- Det var også svært, men min søn hjalp mig. Vi havde jo en fælles sorg, og alligevel var han i stand til at være en meget, meget stor støtte for mig, fortæller Hanne Bech Hansen og fortsætter:

- Og så var der arbejdet. Danmark havde EU-formandskabet i 2002, og der var meget at se til, så ganske få dage efter gik jeg på arbejde igen. Det hjalp. Når man først er i gang, sker der så mange ting. Og folk var ualmindeligt søde. Hvis jeg ville tale om det, der var sket, talte vi om det, og hvis jeg ikke ville, gjorde vi ikke. I grunden havde jeg ikke behov for at tale så meget om det, ud over med min søn og den øvrige familie, fortsætter Hanne Bech Hansen.

LÆS MERE: Helle Hertz er ligesom Hanne Bech Hansen ikke på jagt efter en ny kærlighed. Læs hvorfor Helle Hertz hellere vil være sig selv.

Til gengæld fandt hun sin egen måde at arbejde sig videre i sorgen.

- Jeg har jo altid haft det sådan, at hvis der er et problem, så finder jeg en løsning på det. Og her fandt jeg følgende løsning på, hvordan jeg skulle komme videre. Hver aften, når jeg gik i seng, havde jeg en lille bog, hvori jeg noterede ti ting, jeg skulle gøre næste dag. Det kunne være hvad som helst: Gå tur, rydde op, invitere nogen til middag. Bare ganske almindelige ting. Og når jeg så gik i seng næste aften, tjekkede jeg lige, hvor meget jeg havde fået gjort. Og hvis jeg kunne strege alle ti ting ud, skrev jeg: »Fint, Hanne«. Den metode brugte jeg faktisk i lang tid. Et halvt år, tror jeg. Og efterhånden behøvede jeg det ikke mere, siger Hanne Bech Hansen.

Vil du læse Hanne Bech Hansens nyeste krimi. Køb den her.

Men selv om der er gået mange år, og hun har ært sig selv at håndtere sorgen, så er hun ikke kommet over sin sorg understreger hun.

- Man kommer aldrig over at miste et menneske, man elsker. Savnet vil altid være der. Men jeg har fået det reduceret, så det er til at holde ud at leve med, siger Hanne Bech Hansen.

Læs også