Østers med agurk, æble og eddikedressing
Mad

Østers med agurk, æble og eddikedressing

15. november 2021
af Camilla Zarah Lawes
Foto: Columbus Leth
Giv den fuld gas med den perfekte nytårsmenu. Her får du opskriften på en skøn forret bestående af østers med agurk, æble og eddikedressing, kartofler med kaviar og rygeost og jordskokkepuré med kaviar og karse
6 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 12-18 østers
  • 2 cm agurk
  • 1 rødt æble
  • 4 stilke dild

EDDIKEDRESSING

  • 1 dl æblecidereddike
  • ¾ dl rapsolie
  • salt og friskkværnet peber

Jordskokkepuré med kaviar og karse

  • 300 g jordskokker
  • 5 g smør til stegning
  • 2 stilke frisk timian
  • 1½ dl hvidvin
  • 1 dl hønsebouillon
  • 1 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber

PYNT

  • karse
  • 15 g kaviar (du kan også bruge stenbider- eller lakserogn)

Kartofler med kaviar og rygeost

  • 12 små kartofler
  • 1 dl rygeost
  • 1 spsk. citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
  • 15 g kaviar (du kan også bruge stenbider- eller lakserogn)
  • brøndkarse

Sådan laver du østers med agurk, æble og eddikedressing

  1. Åbn østersene. Løsn selve østersen fra skallen. Skyl agurken, og skær den i små tern. Skyl æblet, og skær de yderste sider i små tern, så der er flot rød skræl på.
  2. Pluk dilden i små buketter. Eddikedressing: Bland eddike og olie sammen. Krydr med salt og peber. Vend dressingen sammen med agurk, æble og dild.
  3. Hæld blandingen over østerserne, og servér straks.

Jordskokkepuré med kaviar og karse

  1. Skræl jordskokkerne, og skær dem i skiver. Steg dem i smør sammen med timian, til de er klare. Tilsæt hvidvin, og kog syren fra vinen væk.
  2. Hæld bouillon ved, og kog i ca. 20 minutter, til jordskokkerne er helt møre.
  3. Tilsæt fløde, og kog op. Blend blandingen med en stavblender direkte i gryden. Smag til med salt og peber. Afkøl puréen, og anret den i små glas.
  4. Pynt med karse og en lille skefuld kaviar.

Kartofler med kaviar og rygeost

  1. Skyl og kog kartoflerne, og afkøl dem helt.
  2. Rør rygeost sammen med citronsaft, salt og peber. Fyld cremen i en frysepose, og opbevar den på køl, til den skal bruges.
  3. Skær et tyndt stykke af kartoflerne i begge ender, så de kan stå på en tallerken.
  4. Klip et lille hul i det ene hjørne af fryseposen, og tryk lidt dressing ud på hver kartoffel.
  5. Top med kaviar og brøndkarse.
  6. Anret det hele fint på en tallerken og servér østers, jordskokkepuré og kartofler.

Læs også