Makeup & hudpleje

Intimbarbering til kvinder - din guide til en glat barbering

Er du træt af røde knopper og indgroede hår efter intimbarbering? Få 13 tips hvordan DU får den perfekte intimbarbering

Intim-barbering kan være noget nær en kunstart. Hvordan holder du de røde knopper væk, og hvordan undgår du indgroede hår?

Læs også: Det vidste du ikke om barbering

Intim-barbering - sådan gør du

For lige at slå tonen an så lad os lige aflive en sejlivet myte:

Nej - du får ikke flere og kraftigere hår af hårfjerning.

De føles bare sådan ved intim-barbering, fordi håret skæres lige over og derfor føles stridt, når det kommer ud. Trækkes hårene ud med rod, bliver de færre og svagere med tiden.

 

13 tips til problemfri intimbarbering

1. Varm huden op inden intimbarbering

Det er nemmest at barbere varm hud. Varmt vand gør hårene blødere og desuden huden mindre øm og irriteret. Det er derfor en god ide at barbere dig under eller lige efter badet, og i et lunt rum.

2. Trim hår med saksen

Hvis du har lange hår dernede, er det smartest at klippe væksten lidt ned, før du går i gang med din intimbarbering. Jo mere du kommer til bunds, jo mindre arbejde skal du gøre med barberbladet. En ladyshaver med trimmer er velegnet til første runde, men en lille saks er også okay til jobbet.

3. Brug smørelse til din intimbarbering

Barberskum, gel eller olie er et must ved intimbarbering. Alle slags findes i naturlige varianter, så du slipper for meget kemi i den følsomme region. Lad produktet få et par minutter til at virke, før du går i krig med din intimbarbering. Vær ikke fedtet - jo mere du pøser på, jo bedre. Prøv denne testvinder af en barberskum (psst... den beskytter endda mod røde knopper)

4. Brug talkum på nybarberet hud

Kombinationen fugt og friktion har det med at irritere nybarberet hud. Ikke mindst hvis du hører til de runde piger med kontakt mellem lårene, er det en god ide at pudre med talkum efter intimbarbering. Det opsuger fugt og giver desuden en luksuriøs, glat fornemmelse. Apoteket sælger også klorhexidin-pudder 1 % for ca. 40 kr. Den er god, hvis du har irriteret hud.

Find alle de bedste produkter til din intimbarbering her

5. Undgå stramme trusser

Undgå stramme trussekanter og kunststof lige efter intimbarbering - det vil irritere huden. Et par bløde, løse bomuldstrusser eller skovtrusser/shorts er tip-top første dag efter intimbarbering, da de tillader huden at ånde.

6. Hold pauser

Du kan ikke undgå at tage lidt hud med, når du barberer. Det skader ikke, men barber dig ikke dagligt mellem benene. Jo længere der går imellem hver intimbarbering, jo mindre er risikoen for irritation.

Se galleriet:Sådan ser kvinders underliv ud

7. Et nyt barberblad

Brug altid en ren, skarp barberhøvl til intimbarbering. De blideste er dem fra Gillette (klik her for et stort udvalg af Gillette-produkter), men en engangsskraber kan også gøre tricket. Det er en god ide at tage en helt ny i brug til dette! Og lad være med at køre frem og tilbage i alle retninger. Du kan også investere i en Ultimate Personal Shaver.

Begynd din intimbarbering med at barbere med hårene (den retning, der føles rarest). Afslut meget forsigtigt med at køre mod hårene og vær opmærksom på, at det kan let begynde at bløde her. Stram huden ud, mens du arbejder, og skyl barberhøvlen i koldt vand mellem hvert tag.

Brug Biso Coco Organic Coconut Oil i stedet for barberskum. Køb den her

8. Fjern produktrester fra underlivet

Mange skyller sig kun nødtørftigt efter intimbarbering, men det er ikke godt nok, og slet ikke når det kommer til de ædlere dele. Alle produktrester skal helst væk. Vask dig grundigt og gerne med en mild intimsæbe (her er markedets bedste) efter en intimbarbering.
 

9. Rens små sår med antiseptisk middel

Har du fået små sår af intimbarbering? Så skal de renses med et antiseptisk middel (køb en billig en af slagsen her). Smør dig derefter ind i en mild fugtcreme, meget gerne med Aloe Vera, der har helende og beroligende effekt (her er en, der er beregnet til netop det!). Du skal være helt tør, før du tager tøj på.

Læs også: Brazilian Wax - sådan foregår det - se billederne

10. Tænk over timingen

Overvej, om den frisure, du ender med, tåler dagens lys, eller om du hellere skal vente en uge med intimbarbering i forhold til aktuelle planer.
 

11. God sigtbarhed

Skal der fjernes hår på steder, der er svære at se, må du sno dig. Et ben oppe på toilettets kant er en god ide ved intimbarbering, så kan du få udsyn til lidt ekstra. Et håndspejl kan også blive nødvendigt, særligt hvis du barberer dig bagtil. Lad være med at føre barberhøvlen derhen, hvor du ikke kan se -det er risikabelt!

 

12. Pas på de små kønslæber

Det er svært at navigere i et så skjult og kringlet landskab med et skarpt redskab. Er du nervøs for at skære dig under intimbarbering, kan du tage et par g-strengstrusser på og "trække dem op i revnen", mens du arbejder. På den måde er det allerhelligste stadig beskyttet at et lag stof undervejs i din intimbarbering. Du kan folde stoffet foran ind i kanterne, hvis du gerne vil fjerne meget hår langs kønsbenets sider.
 

13. Tag dig tid

Hvis du er utrænet i intimbarbering og gerne vil fjerne meget hår med et glat resultat, kommer det til at tage en rum tid - især hvis du hører til de hårfagre. Afsæt mindst en halv time af til intimbarbering, og sørg for at kunne arbejde uforstyrret i godt lys.

Læs også: Sådan får du barberingen til at holde længere

 

Med disse 3 produkter undgår du barberknopper og indgroede hår

Køb dem her

Læs mere om: