Mike Kollöffel
Jens Jacob Tychsen og Cecilie Stenspil som Edward og Helene Weyse
Underholdning

Se listen: De 7 bedste par i "Badehotellet"

26. februar 2024
Af Signe Bjørg Granberg
Foto: Mikkel Tjellesen
TV 2's store seersucces "Badehotellet" lakker mod enden, og i anledning af premieren på 10. og sidste sæson har vi taget et kig tilbage på de bedste par i seriens historie.

Artiklen blev første gang bragt af Vi Elsker Serier. Dette er en redigeret version.

Det er ikke så mange serier, der får lov at køre i 10 sæsoner i nutidens streaminglandskab. Hverken i udlandet, eller på dansk jord.

Derfor er det også lidt af en bedrift, at Stig Thorsboe og Hanna Lundblads folkelige komediedrama Badehotellet har kunnet holde kadencen i så mange år.

En af grundene til, at seerne har holdt fast i den populære serie, er de mange afholdte karakterer og deres fine indbyrdes venskaber, stridigheder og kærlighedsrelationer.

Vi har taget et kig tilbage på de ni første sæsoner og fundet de par, der har fået en helt speciel plads i seernes hjerter undervejs.

GROSSERER GEORG MADSEN OG THERESE MADSEN

https://imgix.femina.dk/2024-02-26/foto-mike-kolloffel_tv-2-1.jpg
Lars Ranthe og Anne Louise Hassing som Grosserer Georg Madsen og hustruen Therese Madsen.
Foto: Mike Kollöffel /TV 2

Helt fra første sæson har seerne kunnet følge overklasseparret Grosserer Georg Madsen og fru Therese, imens de ferierede på det nordjyske badehotel. Eller det vil sige, at forretningsmanden Georg sjældent holdt rigtig ferie, men altid lige havde gang i en ny forretningsidé eller to.

Dynamikken mellem kække Lars Ranthe som Georg Madsen og skønne Anne Louise Hassing som fru Therese, der ikke er bange for at sige sin rapkæftede mand imod, er intet mindre end genial!

Og til trods for en del antipati mod Grosserer Madsen i de første sæsoner lærer man alligevel at holde af hans facon undervejs. Ikke mindst takket være Thereses måde at sætte ham kærligt på plads på.

EDWARD OG HELENE WEYSE

Mike Kollöffel
Jens Jacob Tychsen og Cecilie Stenspil som Edward og Helene Weyse

Endnu et par, der har været med fra start, er Edward og Helene Weyse. Dog er det vigtigt at vide, at de begge rent faktisk var gift til anden side i de første par sæsoner, og således først for alvor blev et par lidt længere inde i serien – til trods for deres udenomsægteskabelige eskapader og to fælles børn.

Gnist, humor og kærlighed har der i hvert fald hele tiden været de to karakterer imellem, og man må give Helene, at hun er en overbærende frue til den selvoptagede skuespiller, Hr. Weyse, der altid må gå så grueligt meget igennem.

Jens Jacob Tychsen og Cecilie Stenspil er ikke blege for at smide det teatralske og komiske ind i deres portrættering af ægteparret, og de har for længst vundet indpas hos seerne som et af seriens favoritpar.

GREV DITMAR OG PHILIP DUPONT

https://imgix.femina.dk/2024-02-26/foto_-mike-kolloffel_tv-2-20-1_preview.jpg
Mads Wille og Sigurd le Dous som Grev Ditmar og Philip Dupont
Foto: Mike Kollöffel /TV 2

Åh, den svære kærlighed! Er der et forhold, man har heppet på helt fra anden sæson, er det det mellem grev Ditmar (Mads Wille) og Philip Dupont (Sigurd le Dous).

I en tid (serien udspiller sig fra slut 1920'erne til 1946), hvor det at være homoseksuel ikke var noget, man skiltede med, havde Ditmar og Philips forhold fra starten svære kår.

Det hjalp heller ikke, at Ditmar ikke ville vedkende sig, at han rent faktisk VAR homoseksuel og ikke mindst forelsket i Philip.

Men i løbet af de seneste sæsoner har vi lært en anden og mere viljefast Ditmar at kende, der tør stå ved den, han er. Men holder det nu også her efter krigen? Man kan have sine bange anelser.

UWE OG AMANDA

https://imgix.femina.dk/2024-02-26/badehotellet_28_preview.jpg
Anton Rubtsov som den tyske soldat Uwe, der indleder et forhold til Amalie Dollerups Amanda
Foto: Mike Kollöffel /TV 2

Hvor man heppede på Ditmar og Philip fra start, gjorde det modsatte sig nok gældende for forholdet mellem den tyske soldat, Uwe (Anton Rubtsov), og nuværende ejer af Andersens badehotel, Amanda (Amalie Dollerup).

Men den tyske Uwe trodsede krig og afslag på afslag fra den standhaftige Amanda og vandt hendes hjerte til sidst.

Men ak, som vi alle ved, var forholdet mellem Tyskland og Danmark ikke godt under og efter 2. verdenskrig, og derfor må vi stadig sukke langt efter et "og de levede lykkeligt til deres dages ende" for Amanda og Uwe.

Døren til en potentiel lykkelig slutning står dog på klem – Uwe lever, han er far til Amandas barn, og de har fået kontakt igen efter krigens slutning. Men hvordan det ender, må vi vente til 10. sæson med at få et svar på.

OTILIA OG EDITH

https://imgix.femina.dk/2024-02-26/foto-mike-kolloffel_tv-2-4-6.jpg
Merete Mærkedahl og Ulla Vejby som de to stuepiger og "frenemies" Otilia og Edith
Foto: Foto: Mike Kollöffel /TV 2

Et par, hos hvem det ikke er den romantiske kærlighed, der definerer deres forhold, men det venskabelige – og til tider "fjendskabelige" – er stuepigerne Otilia og Edith.

Makkerparret har været med fra start og stået bag hinanden til trods for, at de er ligeså forskellige som dag og nat. Edith er lige ud af posen og sladrer til højre og venstre, mens Otilia er høflig og afmålt og absolut ikke ynder at udtrykke følelser i nogen som helst grad.

De to kvinder, spillet til perfektion af Merete Mærkedahl og Ulla Vejby, er en fryd at følge, og de er guld værd for seriens måde at forene folkekomik og drama.

Og nå ja, så er begge kvinder da også en del af to andre par i Badehotellet. Edith er gift med Valter (Simon Stenspil, som vender tilbage i denne sæson), og Otilia nærmer sig med sagte skridt kontorchef Aurland (Peter Hesse Overgaard).

FRU FJELDSØ OG LYDIA VETTERSTRØM PLOUGH

https://imgix.femina.dk/2024-02-26/foto-mike-kolloffel_tv-2-2.jpg
Birthe Neumann og Sonja Oppenhagen som de to søstre, Olga og Lydia
Foto: Foto: Mike Kollöffel /TV 2

Endnu et par, der ikke er romantisk involveret, men til gengæld er bundet sammen af blod, er det herlige søskendepar, Olga og Lydia.

Hvor Olga, bedre kendt som Fru Fjeldsø, var med helt fra første sæson, kom Lydia først ind i serien i sæson to, men herefter har de to søstre hængt sammen som ærtehalm til trods for, at de er stort set ligeså forskellige, som Edith og Otilia er det.

Den vrisne, afmålte og bridgeelskende Olga bliver spillet helt genialt af Birthe Neumann, og i smuk kontrast står den vimsede, lalleglade og spirituelle Lydia i skikkelse af Sonja Oppenhagen.

FIE OG MORTEN (OG MOLLY!)

badehotel
Rosalinde Mynster, Morten Hemmingsen og Bodil Jørgensen som Fie, Morten og Molly
Foto: Mike Kollöffel/TV 2

Det sidste par er egentlig tre par i ét! Der er protagonisten Morten (Morten Hemmingsen), der kæmper sig op fra fattig bondesøn til stor forretningsmand med en evne til at træde til, når lokummet brænder – både for venner og tidligere fjender.

Morten finder sammen med seriens egentlige hovedperson – i hvert fald i de første fem sæsoner – Fie (Rosalinde Mynster), der starter på hotellet som stuepige, men som ender med at drive forretningen med kyndig hånd.

Men Fie var ikke kommet til der, hvor hun er, uden Molly, så på sin vis udgør de to også et makkerpar. Og som det undervejs viser sig, er Molly og Morten også nært forbundet.

Molly bliver spillet af den altid forrygende Bodil Jørgensen, og uden hende var der slet ikke nogen Badehotellet-serie. Hun er hjertet i serien – og hvilket et!

10. og sidste sæson af Badehotellet får premiere på TV 2 og TV 2 Play 3. marts.

Læs også