Kronprinsesse Mary
Underholdning

Denne gamle reklamevideo går viralt - og ja, kronprinsesse Mary er med i den

9. januar 2024
af Benedikte Brix
Foto: Ludovic Marin/AFP/Ritzau Scanpix
En 26 år gammel reklamevideo går nettet rundt, fordi Danmarks kommende dronning, kronprinsesse Mary, spiller med i den.

Det var på mange måder en anden tid, da kalenderen skrev 1998.

Kronprins Frederik og Maria Montell flyttede sammen – og gik fra hinanden – på Amalienborg, togpassagerer begravede næsen i bøger og aviser – ikke smartphones – og Mary hed stadig Donaldson til efternavn.

Inden vores nu kommende dronning mødte den kommende kong Frederik 10., arbejdede hun nemlig for et reklamebureau. Det hed Mojo Partners og måtte af og til gøre brug af de ansatte, når der ikke var budget til statister ude fra.

Det var også tilfældet for en togreklame, der nu er dukket op til overfladen på det store internet. Her har en modeskribent, der ellers oftest deler kronprinsesse Marys seneste outfits, nemlig gravet en video frem, hvor den nu kommende dronning agerer togpassager.

I videoen sidder Mary i toget og læser avis ved siden af en sandwichspisende mand. Ved siden af ham sidder en kvinde og læser i en bog.

Til sidst i videoen rækker manden en ny sandwich op mod hattehylden, hvor en hånd overraskende nok kommer til syne fra en kuffert.

Men der er nemmere måder at få venner gratis med i toget, lyder budskabet umiddelbart i videoen, der er en reklame for togselskabet V/line i den australske delstat Victoria.

Kongehuset bekræftede ifølge TV 2 i 2015, at det er Mary i reklamen.

Denne artikel blev første gang bragt af Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Vil du lytte til femina? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også