Vinterblomstrende buske
Stil

Vinterblomstrende buske

19. februar 2016
af Hanne Gabel Christensen
Foto: Hanne Gabel Christensen, Panthermedia
De blomstrer om vinteren, når alt andet ligger i dvale, og man skal tæt på for rigtigt at se de små blomster på de vinterblomstrende buske – men så åbner der sig også et forunderligt lille vintereventyr.

Nyd de vinterblomstrende buske

Løvfældende buske er ikke altid det mest spændende syn om vinteren med deres virvar af tynde nøgne grene. Men prydes de af små blomsterdrys, hvorfra en fin duft bølger let i luften, hjælper det gevaldigt på det. Og det er lige, hvad de vinterblomstrende buske gør. Nogle byder ovenikøbet også på stedsegrønt løv, mens andre nøjes med blomsterne og undlader duften.

Læs også om vintergrønne planter

Tilpasset særlige insekter

Hvorfor de mon blomster nu er en nærliggende tanke, og det gør de, fordi de er tilpasset til at blive befrugtet af en bestemt insektart, som kun er aktiv om vinteren. Et ganske snildt samarbejde – som de har tilfælles med andre vinterblomster – for på denne årstid har både blomster og insekter scenen nogenlunde for sig selv. Og mens blomsterne folder sig ud, det bedste de kan, har vi andre så fornøjelsen af synet og duften af dem. Her får du et lille udvalg af buske, som kan give farve i haven om vinteren.

Her kan du læse mere om den vinterblomstrende busk troldnød

Læs også