https://imgix.femina.dk/media/103ef1bffe9c4dec88eaab6640856a84.jpg
Stil

Undgå at begå fejlkøb igen

20. marts 2012
af Redaktionen
Fejlkøb er et symptom på, at du går gennem livet som en anden end den, du i virkeligheden er

Damn it! så røg der igen en klud ned i posen, som du allerede på vej hjem ved, at du aldrig, aldrig kommer til at smyge dig i. Kender du følelsen?

Og helt ærligt: Hvor meget af den slags har du i din garderobe? Tøj, tasker, sko og bælter, som du ikke rigtigt kan nænne at skille dig af med, fordi du har betalt k-a-s-s-e-n for dine (fejl)fund.

En aha-rejse
Well, der er kun én ting at gøre: Smid det ud. Det hele. Lige nu (eller forær det væk). Og kom så i gang med den kur, lyder opfordringen fra Tini Owild, stylist, mastercoach, forfatter og foredragsholder,

3 fatale årsager til fejlkøb
"Ni ud af 10 af de kvinder, jeg møder, kender det her problem til hudløshed. Deres klædeskabe bugner med tøj - alligevel har de sjovt nok aldrig en trevl at tage på," siger Tini Owild og løfter sløret for en af de tre mest fatale årsager til, at vi gang på gang mærker fejlkøbsfælden smække om foden: Vi aner ikke, hvem vi selv er.

"Danske kvinder er rasende dygtige og kompetente. Til at passe deres arbejde, til at være mødre, til at være hustruer (og elskerinder) - til at spise sundt, dyrke motion, arrangere middage, gå til møder i skolen, indrette boligen og holde sammen på det hele; men de kender ikke det, jeg kalder deres egen personlige stilkerne. De ved ikke hvilket stil-DNA, de rummer indeni. Det betyder reelt, at de går gennem livet uden at kende sig selv - og så går det galt; på flere vigtige livsområder - og på kontoudskrifterne," pointerer Tini Owild.

At gå på shopping uden at kende sit personlige stil-dna er ifølge hende præcist det samme som at skulle købe tøj til en fremmed kvinde, man aldrig har mødt - faren for at komme hjem med en spraglet boheme-ting, der i virkeligheden skulle have været en klassisk blazer, er overhængende.

> Læs også : Top 10 og kvinders tøjfejl på job

Kvinder er kun ok
En anden og mindst lige så fatal årsag til fejlkøb og andre øv-oplevelser er, at ni ud af 10 kvinder ifølge Tini Owild lader sig nøjes med ok.

Dybt i vores indre har vi overbevist os selv om, at vi 'kun er ok' og at det er 'godt nok': 'Okay jeg er måske ikke nogen superstar, men jeg er da ok - … er jeg ikke?'

"Problemet er bare, at når vi går gennem livet med en følelse af kun at være ok, så er det dét, vi sender ud til verden - og så er det sådan, vi bliver opfattet af andre, og sådan vi shopper: 'Jeg er kun ok, så jeg køber tøj, der signalerer 'kun ok'," advarer Tini Owild.

3 fatale fejl der fastholder kvinder i fejlkøb


Fejl nummer 1:
Ni ud af 10 kvinder kender ikke deres eget stil-dna - deres indre stilkerne. Det gør shoppingturen til en indkøbsoplevelse med bind for øjnene. Og det svarer ifølge Tini Owild til, at du går på shopping efter tøj til en fremmed kvinde, du aldrig har mødt. Hvad nytter det at komme hjem med en spraglet boheme-tunika når du i virkeligheden skulle have investeret i en klassisk blazer?

Fejl nummer 2:
Ni ud af 10 kvinder går gennem livet med en følelse af 'kun' at være ok. Et kæmpe problem og en selvopfyldende profeti, der både tærer på selvværdet og kreditkortet. Når vi går igennem livet som 'kun ok', så er det dét, vi sender ud og sådan vi bliver opfattet at andre. Og så er det sådan, vi shopper: Jeg er kun ok, så jeg køber tøj, der passer til 'kun ok'.

Fejl nummer 3:
Ni ud af 10 kvinder har forkerte rollemodeller a la 'jeg skal ligne en supermodel eller hende den lækre fra Desperate Housewifes - og det ved jeg, at jeg aldrig kommer til, så hvad nytter det hele lige?'

Læs også