Træning og kost
17. februar 2012

Opskrift på Mocca Eclairs

Hjemmehygge i læ for vinterkulden - sæt tænderne i de lækre Mocca Eclairs.
Af: Magasinet Q
https://imgix.femina.dk/media/44f54c16ac76474c92d357ceb5c2a5ad.jpg

Kager, søde sager og andre alletiders lækkerier er vi vilde med på Q. En af de kager redaktionen ofte sætter tænderne i når der besøges en bager er, de lækre Mocca Eclairs. Mocca Eclairs består af vandbakkelse, kaffeskum og kaffeglasur, og er en perfekt kage opskrift som bare lige er dét mere glamourøst end en almindelig chokoladekage.

Er du fristet og frisk på at gå i køkkenet, så kan du herunder finde opskriften på Mocca Eclairs. Ingredienserne til Mocca Eclairs er relativt få, og mange vil se at de faktisk har alle ingredienser til rådighed i deres køkken allerede nu. Du kan lave dine Mocca Eclairs på samlet set 55 minutter (Forberedelse på 30 minutter og bagetid på 25 minutter), og du vil med nedenstående opskrift på Mocca Eclairs få kage til 4 personer.


Ingredienser til Mocca Eclairs

Ingredienser til vandbakkelse

  • 3 dl vand
  • 100 g smør
  • 170 g hvedemel
  • 4 æg

Ingredienser til kaffeskum

  • 2½ dl piskefløde
  • 2 spsk flormelis
  • 4 spsk stærk, færdigbrygget kaffe

Ingredienser til kaffeglasur

  • 2 dl flormelis
  • ½-1 dl stærk, færdigbrygget kaffe
  • 1 tsk blødt smør

Til servering af Mocca Eclairs

  • Mørke chokoladekringler

Du kunne også være interesseret i opskriften på karamelsnitter med chokolade og karamel.

Sådan laver du Mocca Eclairs

Start med at tænde ovnen på 200º.

Vandbakkelser: Kom vand og smør i en gryde, og varm op, til det når kogepunktet. Tilsæt mel, når smørret er helt smeltet, og rør godt rundt, til dejen er jævn og glat og slipper grydens kanter. Tag gryden fra varmen, og lad dejen afkøle i et par minutter. Tilsæt æggene 1 ad gangen, og pisk kraftigt med en elpisker, til dejen samler sig.

Fordel dejen i 8 aflange stænger (ca. 3 cm brede) på en bageplade med bagepapir. Brug en ske eller en sprøjtepose med tylle. Bag vandbakkelserne i ovnen i 25 minutter, og lad dem afkøle på en bagerist.

Kaffeskum: Pisk fløden til flødeskum, og vend forsigtigt flormelis og kaffe i skummet.
Kaffeglasur: Rør flormelis og kaffe sammen til en tyk glasur. Rør det bløde smør i glasuren til sidst. Skær vandbakkelserne igennem på langs, og fyld dem med kaffeskum. Smør kaffeglasur på toppen, og pynt med en chokoladekringle.

Du kunne opgså være interesseret i opskriften på Cheesecake

Læs også