https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/billeder-2015/februar/fashion40prim.jpg
Stil

Tre bud på perfekte outfits til dig, der er størrelse 40+

5. februar 2015
af Stine Mynster og stylist Britt Jakobsen, Katoni.dk
Foto: All Over m.fl
Kan du heller ikke identificere dig med de tændstiktynde modeller, der fremviser trends i glitrede magasiner og på metropolernes catwalks? Så fortvivl ikke for der findes også rigtig meget fedt tøj til kvinder med former. Se med her!

Selvom du ikke lige har samme kropsform som modellerne, så kan du sagtens klæde dig efter moden alligevel.
- Det gælder om at finde de styles, der fremhæver dine fortrin og får dig til at føle dig attraktiv og glad for din krop, siger Britt Jakobsen, stylist hos modeportalen www.katoni.dk.

Kend din egen krop

- Kvinde kend din krop. Uanset om du er en petit size 34 eller en fyldig størrelse 42, så gælder det om at få en forståelse for, hvad der klæder din krop. Det vigtigste er, at du vælger den rigtige størrelse. Ingen kan se, om der står M, L eller XXL i nakken på din nye kjole. Til gengæld er det tydeligt at se, hvis du forsøger at skrue dig ned i en for lille størrelse. Ligesom en for stor størrelse nemt kommer til at hænge og får dig til at se større ud, siger Britt Jakobsen, modeansvarlig hos Katoni.dk.

>> Få Q med posten hver måned - få f.eks 6 numre for bare 170 kr. Klik her og hent dit tilbud!

Det starter med det inderste

- Start inderst inde og invester i velsiddende undertøj. Der er absolut ingen grund til at tilføje ekstra buler eller baller, fordi undertøjet sidder forkert. Og husk så, at hverken lag-på-lag trenden eller et all-white outfit er noget for dig. Du kommer let til at se uformelig eller stor ud; hold dig i stedet til disse to mantraer: Figursyet tøj fremhæver dine former og mørke farver slanker.

Vær forsigtig hvis du falder for tøj med fine sømandsstriber eller blomstrede mønstre, for ingen af delene vil gøre noget godt for din figur. Stof der fylder, som de vamsede, lune striktrøjer og skinnende materialer som satin og silke får dig også til at se større ud. Gå derimod efter lidt mere stramtsiddende styles, lettere materialer og toppe, bluser eller kjoler med udskæringer.

>> Sådan ser kvindekroppen ud - i virkeligheden.

Former er feminine

- Du har sikkert før hørt, at du bare skal være stolt af din størrelse, siger Britt Jakobsen. Men er du ikke det, så klæd dig, som om du var. Fake it til you make it.

- Former er feminine og hvis du klæder dig med omhu, er du langt mere kvinde end dem, der kæmper for at fremhæve deres ikke-eksisterende hofter. Som i mange andre aspekter af livet, handler det om at bære sig selv med den rette portion selvtillid. Klæd dig i det tøj, du synes fremhæver alt det bedste ved dig, og vær stolt af det. Og husk at med skønne stiletter, makeup og lækkert hår, er du rigtig godt på vej, lyder det opmuntrende fra Katoni-stylisten.

Tre looks til dig:

Cool hverdag
Outfittet her vil sikkert være en udfordring for dig, der tidligere er gået en stor bue udenom stramt tøj. Men et par sorte skinny jeans er yderst klædelige - husk den høje talje, hvis maven er et ømt punkt hos dig. Toppen har en anelse bådudskæring, der fremhæver dine skuldre og kraveben - en del af kroppen, der næsten altid er slank og feminin. Tilsæt lidt farve med en blå blazer. Den valgte model er ikke super figursyet, men den er stadig kort, så din talje, det smalleste sted på overkroppen, bliver fremhævet. Støvletterne med hæl giver dig en bedre holdning og skaber en illusion af en slankere krop.

Selected Femme blazer, 649,-

Calvin Klein bluse, 949,-

Erika Rocchi støvletter, 1495,-

Supertrash jeans, 699,-

Pænt og business-like
Et outfit, der er en anelse mere business end det foregående. De sorte bukser er uundværlige og når du vælger et par velsiddende cigaretbukser frem for de løse og baggy, har de samme effekt som skinny jeans.
Bukserne her stumper lidt, så der er kig til anklen.

Plateau-pumps er gode til hverdag, fordi de gør dine ben længere og får anklerne til at fremstå yderst feminine. Toppen har V-hals som igen fremhæver hals og kraveben. Cardiganen er endnu et uundværligt garderobeelement, men for dig med størrelse 40 + er det vigtigt at vælge trøjer i lækre og lette materialer.

Hvis du er kvinden med hang til nederdele, kan cigaretbukserne sagtens udskiftes med et sort pencil-skirt.

Dorothy Perkins top, 299,-

Vero Moda cardigan, 249,-


Calvin Klein plateau pumps, 999,-

Gerry Weber bukser, 899,-

Cocktail hour
De fleste kvinder elsker at dresse op. For dig med en størrelse 40 + er det vigtigt at fremhæve dine allerbedste sider. Kjolen her har lange ærmer, så uanset om du vil fremhæve dine slanke arme eller gemme dem lidt væk, er dette en god løsning.

En kjole, der sidder til i taljen giver en illusion af en feminin timeglas figur. Den løse underdel gør det desuden muligt for dig at skjule mave, hofter og lår, hvis du ønsker det. Og igen bliver der slået et slag for hælene! Disse klassiske pumps vil få dine ben til at syne længere. Strømpebukser afhænger af årstiden - skal du i et par, så vælg dem ikke tykkere end 50 denier.

Inwear kjole, 1295,-

Peter Kaiser pumps, 1195,-

Stylist og modeansvarlig hos shoppingportalen Katoni.dk, Britt Jakobsen, kommer med bud på, hvordan du klæder dig, hvis du er en størrelse 40 +. Du finder al tøjet via katoni.dk (så længe lager haves). På Katoni.dk kan du sammenligne priser på mere end 100.000 styles fordelt på +2.000 mærker.

Læs også