bolig
Stil

Stylistens tips til din adventskrans

17. november 2016
af Pia Olsen/Living Stories
Foto: Christina Kayser Onsgaard og Tia Borgsmidt
Gitte Christensen er uddannet designer fra Danmarks Designskole. Hun arbejder som interiørstylist og interiørdesigner og driver bloggen Objects & Use. Hun giver her sine bedste tips til, hvordan du laver en fin og nem adventskrans.

Gitte Christiansen om adventskransen:

”Vi har altid haft en adventskrans derhjemme, da jeg selv var barn. Det var en traditionel grankrans, der hang fra loftet med flottte silkesnore og lange lys. Det gav en særlig stemning at samles hver uge og tænde endnu et lys for hver adventssøndag, og når alle fire lys brændte, vidste man, at juleaften var rigtig tæt på. Jeg har videreført traditionen med adventskranse i mit voksenliv for mine egne børn og har efterhånden lavet en del varianter af adventskransen. Jeg kan godt lide processen at lave den selv. Og det er dejligt med levende lys på de mørke december­eftermiddage. En hurtig variant er fire tomme, vaskede syltetøjsglas med grødris i, hvori du sætter et lys. Derefter sætter du tallene 1-4 på glas­sene. Jeg kan også godt lide halmkranse, hvorpå du kan fastsætte lys og dekorere med grønt fra haven samt bånd.”

5 nemme idéer til din adventskrans

- Brug fire lys med tallene 1-4, og sæt dem i hver sin stage. Alternativt kan du få lysetager med tal på, som du kan genanvende til næste år. Det er advent på den lette måde.

- Sæt fire forskellige lysestager sammen på et bræt, og pynt med julefigurer og gran.

- Lav din egen krans af gran ved at flette grenene sammen og vikle ståltråd omkring grenene. Det er ofte en langt billigere løsning, end hvis du køber kransen færdigbundet hos blomsterhandleren.

- Læg din krans på et stort fad, sæt fire lys med spyd i selve kransen, og udfyld hulrummet med kugler, appelsiner med nelliker, kræmmerhuse med pebernødder eller andet julegrej.

- Lav din egen krans af kraftig ståltråd, som du vikler sammen til en cirkel. Bind fire bånd på kransen, og bind dem derefter sammen foroven, så kransen kan hænge stabilt. Sæt fire lyseholdere på, og pynt med lette juleitems.

Følg med i Gitte Christiansens tips og ideer på Instagram @gittechristensen.

Læs også