Et wellness ophold kan du sagtens lave derhjemme
Skønhed

Wellness ophold: Lav en wellness-dag hjemme hos dig selv – det er både skønt og billigt!

8. december 2016
af Christina Forsberg
Et dyrt wellness ophold er desværre ikke noget, vi hverken har tid eller råd til særligt ofte, men du kan sagtens få nogle timers forkælelse derhjemme – uden det koster en bondegård. Se her hvordan.

Wellness ophold. Bare smag på ordet, og du kan allerede mærke, hvordan roen sænker sig, musklerne bliver mere afslappede, og duften af æteriske olier breder sig. Og det bedste af det hele er, at du kan få denne følelse med blot få remedier og nogle timer for dig selv.

Wellness ophold - uden familien

Ja, en ren forkælelsesdag hjemme kræver altså, at du har dit hjem (eller dit badeværelse) for dig selv i nogle timer, så du bare kan nyde roen. Sæt kryds i kalenderen, og få familien ud af hjemmet. Lås også døren, og sluk telefonen.

Læs også: Få 8 opskrifter på naturlige hårkure, du kan lave derhjemme

Hvad skal du forberede?

  • Læg rene håndklæder og en blød badekåbe frem.
  • Vælg de æteriske olier, du gerne vil bruge.
  • Miks en afslappende playliste på din mobil.
  • Stil din yndlings bodyscrub, ansigtsmaske, hårmaske, en god kropscreme og en kande velduftende te frem.
  • Læg en god bog eller et dameblad klar.
  • Tænd nogle stearinlys – eller et aromalys.
  • Fyld badekarret med varmt vand, hvis du er så heldig at have et. Har du ikke et badekar, så fyld et stort fad med varmt vand.
  • Stil en behagelig stol i badeværelset, der kan tåle nogle dråber vand.

Sæt i gang!

Start musikken, nip lidt til teen, og hæld nogle dråber af de – eller den - æteriske olie i badekarret eller fadet. Husk at indsnuse den dejlige duft, og lad gerne ansigtet hvile lidt over dampen fra vandet. Du kan selvfølgelig også bare komme din favorit-sæbe i og nyde alle boblerne.

Sænk dig i det varme vand, eller tag et varmt brusebad, og vask håret på sædvanlig vis. Kom herefter hårmasken i, og svøb et håndklæde om lokkerne. Smør bodyscrub godt ind i huden – og læg derefter masken i ansigtet. Tag forsigtigt badekåben på, og nyd 15-20 minutter i stolen med din te, dit læsestof ­- eller bare dine egne tanker.

Læs også: Læs hvordan dufte og æteriske olier påvirker dig og dit humør

Slut af

Efter tiden er gået, er det tid til at vaske først ansigtsmasken af (hvis ikke du bare vil lade den sidde). Dernæst tilbage i karret eller brusenichen, og skyl bodyscrub og maske af krop og hår. Lige efter badet skal du blot svøbe dig i din badekåbe igen og f.eks. tørre håret. Mærk den bløde fornemmelse på både ansigt og krop, og slut seancen af med at smøre dig godt ind i din kropscreme.

Voila!

Læs også: Massage-guide: Læs om forskellige former for massage

Ekstra tip til din wellnessdag

· Læg smukke sten rundt omkring på dit badeværelse for at skabe oplevelsen af et hjemme-spa.

· Kom evt. to-tre håndfulde grønne teblade i dit kar. Grøn te er en rig kilder til antioxidanter, der virker regenererende og styrkende på kroppens celler. Kom dem evt. i teposer, hvis ikke du ønsker blade i afløbet.

· Læg en smuk neglelak, nu hvor du alligevel har tiden og roen.

Læs også