massage guide
Krop & velvære

Massage-guide: Vælg den rigtige massageform

30. november 2016
af Marie Krakau
Hvis dine skuldre sidder oppe ved ørerne, og nakken er anspændt af at slæbe på indkøbsposer og børn, så nup en times selvforkælelse. En rigtig god omgang massage kan gøre underværker for både krop og sind. Men hvilken form for massage passer bedst til dig og dine behov?

Hot Stone massage

Perfekt til dig, hvis: Du har mange myoser og frygter en massør, der tager for hårdt fat. Har du samtidig brug for at stresse af, er hot stone et rigtig godt valg, da den er meget behagelig.

Læs også: Tantra-massage: Er det noget for dig?

Massagen tager afsæt i at hjælpe dig tilbage i topform både fysisk og mentalt. Massagen er god til at komme specifikke skader, stress og manglende overskud til livs. Under behandlingen ligger du på en briks og bliver trykket eller strøget på kroppen med beroligende, varme lavasten, som efter sigende smelter dine spændinger væk. Denne form for massage er meget blid, da det kun er varme og lette tryk, du kan mærke. Klik her for at bestille en ekslusiv hot stone massage!

https://imgix.femina.dk/1_pixel_link_giv_en_juleave_paa_q.jpg

Thai-massage

Perfekt til dig, hvis: Du føler dig utilpas og har brug for at få det bedre i din krop. Vil du have en massage, der får bugt med spændte muskler, men som ikke gør dig øm i flere dage, skulle du overveje at prøve en omgang thaimassage.

Ved thaimassagen bruges der tryk- og strækmetoder for at gøre kroppen mere smidig og øge dit velbefindende. For at opnå den bedst mulige massage bruger massøren både hænder, albuer, fødder og knæ. Med udgangspunkt i at gøre kroppen bedre tilpas og give dig en større følelse af velbehag er massagen ret hård. Det er dog meget normalt, at man ikke føler sig særlig øm, når massagen er slut. Derimod føler mange sig meget lette og veludhvilede.

Læs også: Lyn-guide: Dét skal du tænke over, inden du bestiller din behandling

Hovedbundsmassage

Perfekt til dig, hvis: Du lider af kraftige hovedpiner, som ikke kan afhjælpes med hvile eller panodiler. Hovedbundsmassagen er særligt velegnet til dig med spændingshovedpine, da smerter ikke kun sidder omkring panden, men ofte påvirker alle ansigtets muskler.

Der er særligt fokus på at få løsnet op for ømme muskler i ansigtet og omkring kraniet under en hovedbundsmassage. Massøren bruger olie under massagen, hvilket får dine muskler til at slappe af og gør dem nemmere at arbejde med – og dit hår fedtet. Hovedbundsmassage er et godt middel mod hovedpiner, da der bliver fokuseret på at løsne spændinger i stedet for bare at lindre, som normale hovedpinepiller gør. Når du skal vaske olien ud af håret, så start med at komme shampoo i håret uden vand, skum op, og skyl først til sidst med vand.

Læs også: Fokusér ikke på vægttab: Træn for at blive glad

Shiatsu-massage

Perfekt til dig, hvis: Du føler dig mest komfortabel og afslappet, når du er påklædt under behandlingen. Hvis du føler ubalance i krop eller sind, kan shiatsu være en stor hjælp, da arbejdet med energierne bringer dig tilbage i balance fysisk og mentalt.

Shiatsu er en mildere form for massage, der arbejder med teorien om at få kroppens energier tilbage i balance, så du undgår skader og sygdomme. Under shiatsumassagen ligger man på gulvet på en madras iført træningstøj og bliver trykket rundt omkring på kroppen, og det får energistrømmene til at flyde mere optimalt end før.

Fysiurgisk massage

Perfekt til dig, hvis: Du har meget spændte muskler eller skader, som du gerne vil hjælpes af med. Desuden skal det ikke gøre dig noget, at massagen gør ondt og kan mærkes i dagene efter. Er du meget spændt, arbejder massøren nemlig dybt med musklerne.

Denne form for massage er, hvad mange vil betegne som “klassisk massage”. Her er der fokus på at få ømme og skadede muskler og led tilbage til normal tilstand. Dette gøres ved en dybdemassage, hvor massøren tager godt fat og virkelig ælter dig igennem. Book en tid til en klassisk massage hos Arndal Spa her!

Visceral massage

Perfekt til dig, hvis: Du har mavetarm- problemer eller oplever stress. Psykiske belastninger kan nemlig påvirke organerne negativt.

Massagen fokuserer på de indre organer. Gennem blid massage af maven løsnes bindevævet, og blodcirkulationen øges. Når vi sidder meget ned på jobbet og i fritiden, bliver vores organer og muskler ikke stimuleret nok, og det kan give maveproblemer. Massagen kan bidrage til, at organerne får mulighed for at fungere mere optimalt og derved selv kan korrigere for eventuelle ubalancer.

Læs også