https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/april/2015-15-kvinder-p.jpg
Skønhed

Voksne kvinder hader deres krop

14. april 2013
af Maria Jönsson Bebe, Q.dk
De fleste af os kender følelsen af at have behov for at tabe et par kilo og få fjernet topmaven. Læs her hvor dårligt kvinders kropsbillede er.

De fleste af os kender følelsen af at have behov for at tabe et par kilo og få fjernet topmaven, og en dansk undersøgelse fra sidste år, lavet af Peytz Analyse for Femina, viser nogenlunde det samme som den britiske undersøgelse; kvinder er særdeles hårde dommere, når det kommer til dem selv og deres kropsbillede.

Disse vaner afslører, om du er god i sengen - se hvilke her

Moden kvindelighed opfattes negativt

Undersøgelsen blev foretaget af det organiske hudplejemærke Pai, og indgik i en samlet kampagne, lavet af den britiske regering, for at kvinder i alle aldre kunne få et mere positivt krops og selvbillede, skriver engelske Daily Mail. Ejer og grundlægger af Pai Skincare, Sara Brown siger:

- Jeg finder det afskyeligt, at jeg i en alder af 37 år, får at vide, at den tid hvor jeg så og følte mig som den bedste version af mig, er ved at være forbi.

Hvad vejer du om 5år - tag testen her

Selvtillid - og ikke ungdommelighed - er sexet

Men, der var dog opmuntrende nyt at finde i undersøgelsen, for selvom langt størsteparten af kvinderne havde et negativt kropsbillede, var de rørende enige om, at det først og fremmest er selvtillid der gør en kvinde tiltrækkende. Det glæder Brown, der, trods den negative tone omkring den voksne kvindes krop, ser håb forude:

- Vores research viser, at kvinders sande skønhedsambition er at se og føle sig fantastiske i den krop, de nu engang har, i stedet for at se ti år yngre ud.

Skønhedsbranchen har også et ansvar

Sara Brown mener, at skønhedsbranchen har et stort ansvar for den negative udvikling, men at de også omvendt kan vende billedet til noget mere positivt, hvis den virkelig vil. Hun plæderer for, at virksomhederne i højere grad burde begynde at hylde skønhed i alle aldre, i stedet for udelukkende at fremhæve én bestemt type skønhedsideal, der tillige er meget ungdomsfikseret.

Se galleriet med nøgne 'almindelige' kvinder - der giver variation til billedet af kvinde kroppen

Læs også