Q tester selvbruner til ansigtet
Skønhed

Træt af kridhvid hud? Vi tester selvbruner til ansigtet

24. april 2017
af Redaktionen
Efter de kolde måneder og manglen på solstråler er vores hud ved at ramme stadiet: hvidere end hvid. Derfor har vi på redaktionen haft gang i test af selvbrunere til ansigtet. Måske får du også lyst til at hoppe med på solvognen?

Nu nærmer vi os de gode og solrige måneder, men den varme kulør kommer ikke lige med det vuns, og det er her, at selvbruneren kan gøre godt for den blege hud, der har savnet solens stråler i flere måneder. Brug gerne en fugtgivende mist inden selvbruneren, da en god gennemfugtet hud tager bedst imod produkterne.

Se vores test af selvbruner her

Naturlig farve

Jane Iredale selvbruner test

Hvad: Jane Iredale Tantasia Self Tanner & Bronzer, 124 ml, 285 kr.

Fordele: Med den fine tube er detnemt at dosere, og produktet er rart at fordele. Den trænger hurtigt ind – men vent alligevel 20 minutter, inden du tager tøj på, og vask hænderne grundigt! Resultatet er ret imponerende, det ser simpelthen så naturligt ud, og farven er let at bygge op og bliver ikke for voldsom i første forsøg. Min hud er meget sensitiv, og der var ingen problemer her.

Ulemper: Duften er ikke for alle, men jeg kan godt lide den.

Bonus: Farven bliver, som min egen plejer at blive om sommeren.

QQQQQ (5 ud af 6)

Glitrende hud

Trilogy selvbruner test

Hvad: Trilogy Instant Bronzing Gel, 100 ml, 189 kr.

Fordele: Konsistensen af denne selvbruner er ret flydende, så den er nem at fordele i hele ansigtet. Kort efter gelen er kommet på, er den tørret ind, og huden føles lækker. Duften er også overraskende god.

Ulemper: Huden bliver meget glitrende (hvilket jeg egentlig godt kan lide), men nogle vil nok ikke være til glimmer på huden. Desuden synes jeg ikke rigtig, at den virker så ”instant” med at give farve, som produktet ellers lover.

Bonus: Indeholder bl.a. vitamin E og aloe vera, men husk, at produktet ikke beskytter mod solen.

QQQ (3 ud af 6)

TESTVINDER: Diskret og gylden

Vita Liberata selvbruner test

Hvad: Vita Liberata Self Tanning Anti Age Serum, 15 ml, 299 kr.

Fordele: Selbruneren fungerer som en serum, hvor et par dråber kommes i din ansigtscreme. Det er derfor nemt at fordele den jævnt rundt i ansigtet midt i den daglige rutine. Farven opbygges dagligt, og fjerde gang får huden en fin diskret glød. Serummet kan også påføres uden creme, hvis man ønsker et hurtigere og tydeligere resultat.

Ulemper: Det tager lige et par gange, før man begynder at kunne se farven komme i spil.

Bonus: Den fungerer fugtgivende og plejende, og bedst af alt lugter den ikke.

QQQQQQ (6 ud af 6)

Solstrejf på en kind

Académie selvbruner test

Hvad: Académie Bronz’Express Tinted Self-Tanning Lotion, 100 ml, 239 kr.

Fordele: Denne selvbruner er næsten som en olie og skal smøres på ansigtet med en vatrondel, og jeg kunne med det samme se, hvor jeg havde smurt på. Resultatet blev meget naturligt, måske fordi man nemt kan stryge ud over kindben, næse og hage, der jo ofte også får lidt mere sol, når man er udenfor.

Ulemper: Den virker lidt orange i tonen, så far med lempe, men hvis du kun tager lidt på ad gangen, kan du nemt bygge farven op.

Bonus: Den er virkelig nem at arbejde med.

QQQQ (4 ud af 6)

Et blidt solkys

Sensai selvbruner test

Hvad: Sensai Auto Bronzer Self Tanning For Face, 50 ml, 525 kr.

Fordele: Eksklusiv indpakning og dejlig mild duft – uden en snert af den ikke-ønskede selvbrunerlugt. Den er nem at påføre og giver ingen brune skjolder.

Ulemper: Jeg synes ikke, min kulør ændrede sig markant, heller ikke efter anden påføring. Men et lillebitte ”solkys” fik jeg da. Mine kinder blev til gengæld lidt varme, som om jeg rent faktisk havde været i solen! Koster en del knaster ...

Bonus: Den er fugtgivende og indeholder ingredienser, der gør min hud blød og smidig – så jeg har brugt den som både dag- og natcreme.

QQQ (3 ud af 6)

GOD TIL PRISEN: Splash af sommer

Biotherm selvbruner test

Hvad: Biotherm Solaire Aqua-Gelée Autobronzant Serum Face, 50 ml, 199 kr.

Fordele: Biotherms selvbruner til ansigtet er et serum og kommer i en fin elipseformet glasflakon. Den har en let og gelé-agtig konsistens med perlemorsartikler (påføres, inden du bruger din dagcreme) og er nem at påføre. Den fugter og laver ikke grimme plamager på huden. Den er ikke for massiv i looket og giver huden en rigtig fin og ikke mindst naturlig glød og en friskhed af sommer.

Ulemper: Det eneste, man skal huske, er at passe på ved hårgrænsen og ved brynene.

Bonus: Den er parabenefri og dufter dejligt.

QQQQQ (5 ud af 6)

Diskret glød

Jurlique selvbruner test

Hvad: Jurlique Sunless Tanner, 150 ml, 285 kr.

Fordele: Denne selvbruner er en gel-lotion, som gradvist opbygger en sommerbrun hud. Den kan både bruges i ansigtet og på kroppen. Konsistensen er let at påføre og ikke klistret. Farven bliver o.k. jævn og toner frem ca. 2-4 timer efter påføring, og man kan langsomt bygge den op, hvis man ønsker et dybere resultat. Det anbefales at eksfoliere huden inden brug for at undgå plamager.

Ulemper: Duften, eller rettere lugten! Den tager godt nok lidt af efterhånden, men lugten er en dealbreaker for mig.

Bonus: Indeholder vitaminer og mineraler, der plejer huden

QQ (2 ud af 6)

Økologisk og blid

Green People selvbruner test

Hvad: Green People Self Tan Lotion, 150 ml, 180 kr.

Fordele: Green People’s selvbruner er økologisk og dufter en snert af citrus – ikke den sædvandlige selvbrunerlugt. Den er let at påføre, trænger hurtigt ind i huden og fedter ikke i ansigtet. Bedst af alt giver den en lækker naturlig glød, så det ikke stråler ud til folket, at sommergløden ikke er solens værker.

Ulemper: Den blide konsistens gør det svært at se, om cremen er spredt nok ud i ansigtet. Jeg testede også cremen et par gange på min mave, hvor den til gengæld gav en gullig kulør.

Bonus: Den er god til personer med eksem og psoriasis.

QQQQ (4 ud af 6)

Læs også: Væk med poser under øjnene, tak! Q tester øjencremer

Artiklen indeholder affiliatelinks

Læs også