øjencreme
Skønhed

Poser og rander under øjnene? Vi har testet øjencremer!

10. november 2021
af Redaktionen
Udgivet første gang d. 9. februar 2017 Foto: Shutterstock
Der er brug for pleje til den fine og tynde hud under øjnene, og vi vil også gerne have lidt hjælp til poserne under øjnene. Derfor har vi testet otte forskellige øjencremer.

Øjencreme beskytter huden omkring øjnene mod ælding og tydelige tegn på rynker. En god øjencreme kan også hjælpe på hævede øjne og mørke rander.

Vi har testet 8 forskellige øjencremer

Vi har testet otte af slagsen i forskellige prislag. Se vores anmeldelser nedenfor

Kølende øjencreme

Øjencreme test den bedste øjencreme

Hvad: Darphin Ideal Resource Anti-Dark Circle Illuminator, 15 ml.

Fordele: Det lækre og stilrene design gemmer på en perle af en creme, der kan få selv de mest trætte øjne til at stråle. Den kolde sølvfarvede tut, som cremen skal smøres på med, virker afslappende på huden, og cremen blender nemt ind i øjenområdet.

Ulemper: Det er svært at finde nogen ulemper ved så god en creme, men hvis jeg skulle, ville det være prisen, som er lidt pebret.

Bonus: Cremens indpakning gør det nemt at klemme det allersidste guld ud af den suveræne creme!

(5 ud af 6)

Prikkende øjencreme

Øjencreme test den bedste øjencreme

Hvad: Vichy Idéalia, 15 ml.

Fordele: Det er en dejlig let konsistens, der kommer ud af den fine tube. Med en smart spatellignende ende påføres cremen ikke med fingrene, men stryges derimod på med enden af tuben.

Ulemper: Efter at have brugt cremen i et par dage begyndte min hud at prikke, så snart min cleanser eller dagcreme blev påført de steder, hvor jeg også havde øjencremen på. Den prikkende fornemmelse blev erstattet af en mere brændende en af slagsen efter et par dage. Ikke så rart.

Bonus: Cremen virker dejligt kølende på huden.

(2 ud af 6)

Lidt gammeldags øjencreme

Øjencreme test den bedste øjencreme

Hvad: Nivea Visage Q10 eye cream, 15 ml.

Fordele: Den lidt tykke creme kvikkede mine øjne rigtig fint op. Både om morgenen og efter en lang arbejdsdag virkede øjenområdet lysere.

Ulemper: Øjencremen dufter ret gammeldags, og det er derfor ikke en creme, man glæder sig til at tage på. Desuden minder konsistensen lidt om den klassiske Nivea-creme, bare en anelse blødere at smøre ud. Jeg har derfor ikke fornemmelsen af, at cremen er særlig nænsom.

Bonus: I forhold til mange andre øjencremer er prisen faktisk ikke så gal igen.

(4 ud af 6)

TESTVINDER: Den opstrammende øjencreme

Øjencreme test den bedste øjencreme

Hvad: Beauté Pacifique Vitamina-A Eye Creme, 15 ml, 249 kr.

Fordele: Cremen har en mærkbar opstrammende effekt, og efter tre ugers brug er mine mørke rande næsten væk. Det er en fed creme, som min tynde hud omkring øjnene labber i sig. Duften er ’ren’ og behagelig. Jeg er glad for flasken med pumpen, der gør, at cremen holder sig bakteriefri.

Ulemper: A-vitaminerne kan forårsage rødme, så begynd med at bruge den hver anden dag for at vænne huden til den.

Bonus: Indeholder tre forskellige slags A-vitaminer.

(6 ud af 6)

Genial applikator øjencreme

Øjencreme test den bedste øjencreme

Hvad: Lancôme Advanced Genifique Yeux Light Pearl, 20 ml, 445 kr.

Fordele: Den geniale applikator masserer huden blidt og er perfekt til de svært tilgængelige områder. Cremen er næsten som et serum, og den trænger hurtigt ind i huden. Det perlemorsagtige skær giver efter en måneds brug en lysere og friskere hud omkring øjnene. Duften er diskret, og den sølvgrå flakon pynter smukt på mit badeværelse.

Ulemper: Prisen, men den er pengene værd.

Bonus: Mine øjenlåg er ekstremt sensitive, men min følsomme hud takker ja til denne øjencreme.

(5 ud af 6)

Diskret øjencreme

Øjencreme test den bedste øjencreme

Hvad: La Roche-Posay Toleriane Ultra Eyes, 20 ml, 169 kr.

Fordele: Den er til sarte øjenomgivelser, og konsistensen er let og til den tynde side. Den trænger hurtigt ind og fugter fint. Den føles rar for øjenomgivelserne og dufter diskret.

Ulemper: Jeg ville gerne have mere end bare fugt - jeg ville se en effekt på de mørke rande og tunge poser - det så jeg ikke. Og så ser den lidt klinisk ud i emballagen.

Bonus: En bonus er, at den har en pumpedispenser, så man ikke skal have sine fingre ned i den og dermed undgår at få bakterier i øjencremen. Og god, hvis du bruger linser!

(2 ud af 6)

Læs også