Kort hår
Skønhed

Tid til kort hår? Dette trender lige nu!

10. juli 2017
af Charlotte Kobberøe Fink
foto: Panthermedia
Træner du til, at der skal ske noget helt nyt på hårfronten? Hvis ja, så find ud af, hvad der hitter, når det gælder det korte hår – og hvad du skal være opmærksom på, inden du lader lokkerne klippe.

Kort hår har hittet stort de sidste år – og særligt ved årsskiftet og når vi nærmer os forår og sommer, sker der en stigning i kvinder, som går all in på korthårsfrisurer. Det fortæller Kathrine Schmidt, som er frisør hos den miljøvenlige frisør Birthe Gleerup i Aarhus.

LÆS OGSÅ: Kort hår: Få inspiration til din korthårsfrisure her

Kendte med kort hår

Tendensen skyldes i stor stil, at vi ser flere og flere kendte, der sværger til det helt korte look – og det får de danske kvinder til også at turde.

- Den type kort hår, som vi klipper allermest, er den slags korte hår, som kendte kvinder som Louise Wolff, Trine Dyrholm, Natasja Crone og Stine Bramsen har. Det korte hår skal have bløde linjer og absolut ikke være skarpt klippet, siger Kathrine Schmidt.

LÆS OGSÅ: Inspiration til kort hår: Se de flotte frisurer her

Skal håret være endnu kortere, bruger folk ofte en kvinde som Lise Rønne som forbillede. Men der er dog en række ting, man skal være opmærksom på, inden man hovedkulds kaster sig ud i en ny frisure:

Ansigtsform: Selvom man synes, at kort hår er super pænt, er man nødt til at overveje, om det vil klæde ens ansigts- og hovedform. Ofte handler det om, at man tager frisøren med i sine overvejelser og er åben over for andre muligheder for kort hår, end det man måske umiddelbart havde tænkt sig. Måske skal der en kortere eller længere udgave af frisuren til – eller andre justeringer - for at få det bedste frem i dit ansigt.

Hårtype: På samme måde spiller ens hårtype også ind. Har du meget fint eller meget kraftigt hår kan det have betydning for, hvordan dit korte hår vil arte sig. Tag igen frisøren med på råd, hun/han ved, om din hårtype kan bære en bestemt frisure.

Tid: Kort hår kræver unægteligt mere tid end langt hår, før det sidder lige i skabet. Ofte skal håret både vaskes og føntørres om morgenen, og der skal bruges mere tid på stylingen for at få det bedste ud af håret. Derfor skal man overveje, om man har en dagligdag, hvor der kan klemmes lidt ekstra tid ind om morgenen.

LÆS OGSÅ: Kort hår 2017: Få inspiration til din korthårsfrisure

Styling: I forlængelse af det, kræver kort hår oftest også, at man er i besiddelse af flere stylingprodukter, end hvis man bare skulle sætte langt hår op i en hestehale. Noget, der er meget populært lige nu til det ”mellemlange” korte hår, er en produkttype kaldet "dry volume booster", som er en mellemting mellem pudder og tørshampoo på spray, der giver max volumen. Sprayen kan fås i mange forskellige slags mærker. Derudover er en saltvandsspray eller en saltvandscreme også et hit til kort hår. Den skal i hele håret fra bund til spids, inden det bliver føntørret, og så får man det dér dejlige look med masser af struktur, som havde man lige været på stranden.

Hvis man stadig er i tvivl, om det korte hår vil passe til en, så overvej at blive klippet lidt ad gangen.

- Snak med frisøren, hvis du går med en sommerfugl i maven om, at du gerne vil have kort hår. Hvis du ikke har modet til det helt korte, så kan I helt sikkert finde en mellemvej. Jeg plejer at sige, at det nemmeste er at klippe mere hår af. Nogle får også klippet en lang page til en start, så man kan vænne sig til det kortere look, og så kan man ligeså stille ”kravle op ad” og få håret klippet kortere, siger Kathrine Schmidt.

Bliv inspireret af forskellige korthårsfrisurer herunder.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_3.png

Læs også