Solen er endelig tilbage. Her er de ting, du skal huske, når du køber solcreme
Foto: Unsplash
Den kan være flydende, cremet og let.
Dufte af kokos eller være parfumefri.
Den kan have høj faktor eller lav faktor.
Være budgetvenlig eller koste en formue.
Solcremer kommer i mange former, så hvad er egentlig en god solcreme?
Det giver Brian Køster, seniorforsker hos Kræftens Bekæmpelse, svaret på her.
- Konsistens og duft er en smagssag, og det er vigtigt, at man vælger den creme, man kan lide at bruge, for så er der større chance for, at man rent faktisk bruger den, siger han.
Det er også vigtigt, at en solcreme har minimum faktor 15, når den skal bruges i Danmark, og minimum faktor 30, når du rejser til varme klimaer.
Derudover skal den beskytte både mod UVA- og UVB-stråler. Uanset om den er dyr eller billig, vil en solcreme med dét indhold give god beskyttelse, når du bruger den rigtigt.
Dette produkt bliver revet ned fra hylderne, men hudlæger advarer mod tendensen
Og så skal du huske at bruge solcremen korrekt.
Du kan for eksempel ikke regne med faktortallet på tuben, hvis ikke du bruger den anbefalede mængde solcreme. Har du eksempelvis smurt dig ind i SPF 15 i et tyndt lag, nedsættes beskyttelsen til SPF 2.
Brug derfor en god håndfuld solcreme til en hel krop, hvoraf cirka en teskefuld skal bruges til ansigtet, nakken og ørerne.
Du sikrer god beskyttelse ved at smøre dig ind ad to omgange med cirka 20 minutters mellemrum, før du går ud i solen. På den måde øger du chancen for at få dækket områder, som du overså ved første indsmøring.