Guide: Hvilken tørshampoo skal du vælge?
Skønhed

Se listen: Her er vores tørshampoo-favoritter - fra budget til luksus

9. august 2023
af Redaktionen
Foto: Unsplash
En tørshampoo er virkelig en god ven i nød! Den kan redde enhver dårlig hårdag og forvandle en fedtet hovedbund til en voluminøs affære på ganske få sekunder. Vi har her samlet en liste med vores favoritter lige nu.

Denne artikel indeholder sponsorerede links.

En god tørshampoo kan redde enhver travl morgen, hvor hårvask ikke lige passer ind i programmet. Ud over at være lidt af et vidundermiddel til hurtigt at bekæmpe fedtet hår, kan tørshampoo også skabe både tekstur og volumen til en ellers flad frisure.

Men hvilken tørshampoo er egentlig den bedste, og hvordan påfører man det rigtigt? Vi besvarer alle de spørgsmål, du har om tørshampoo – og så oplister vi naturligvis også alle vores favoritter, når det kommer til tørshampoo - fra budget til luksus.

Vores favoritter: Her er de 9 bedste tørshampooer

Scroll længere ned for at læse længere anmeldelser af produkterne.

  • Bedste tørshampoo

Perfect Hair Day Dry Shampoo – Living Proof

  • Bedste lette tørshampoo

No. 4 Clean Volume Dry Shampoo – Olaplex

  • Bedste holdbare tørshampoo

Dry Shampoo – Maria Nila

  • Bedste tørshampoo med frisk duft

Fresh Affair Dry Shampoo – Kérastase

  • Bedste tørshampoo-mousse

Dry Shampoo Mousse – Matas Striber

  • Bedste tørshampoo på budget

Dry Shampoo Original – Batiste

  • Bedste tørshampoo til sensitiv hovedbund

Refreshing Dry Shampoo – Idun Minerals

  • Bedste tørshampoo til brunt hår

Dry Clean Brown – Lernberger Stafsing

  • Bedste tørshampoo for volumen

Dry Shampoo – Gun-Britt

Favoritlisten: De bedste tørshampooer 2023

Her får du de bedste tørshampooer til alle hårtyper.

Bedste tørshampoo: Perfect Hair Day Dry Shampoo – Living Proof

Perfect Hair Day Dry Shampoo fra Living Proof er sådan en tørshampoo, man vender tilbage til igen og igen. Den gør alt, hvad en god tørshampoo skal gøre: Den giver volumen, støtte og fjerner alle spor af fedtet hår. Og så holder den friske følelse i flere dage.

Bedste tørshampoo: Perfect Hair Day Dry Shampoo – Living Proof

Find Perfect Hair Day Dry Shampoo fra Living Proof her.

Bedste lette tørshampoo: No. 4 Clean Volume Dry Shampoo – Olaplex

Foretrækker du en tørshampoo, der gør det, den skal, men som ikke mærkes i håret, er Olaplex No. 4 Clean Volume Dry Shampoo et godt valg. Det er en mild spray, der doserer den rette mængde, har en neutral duft og ikke efterlader hvide plamager i håret. Hvis dit hår er meget beskidt, kan tørshampooen føles lidt tynd, men den er perfekt som en touch-up, når du ikke har haft tid til en tur under bruseren. Det er en god idé at påføre tørshampooen forebyggende i tørt hår allerede før, det er blevet fedtet.

Bedste lette tørshampoo: No. 4 Clean Volume Dry Shampoo – Olaplex

Find No. 4 Clean Volume Dry Shampoo fra Olaplex her.

Bedste holdbare tørshampoo: Dry Shampoo – Maria Nila

Den veganske og volumengivende Dry Shampoo fra Maria Nila er en let tørshampoo med en dejlig duft. Den frisker op og giver volumen uden at efterlade et lag af synligt ”støv” i hele håret. Tørshampooen holder hele dagen og får håret til at føles lækkert og rent. Og så er det en stor bonus, at tørshampooen er sulfat- og parabenfri og beskytter mod solens stråler og frie radikaler.

Læs mere om Dry Shampoo fra Maria Nila her.

Bedste holdbare tørshampoo: Dry Shampoo – Maria Nila

Find Dry Shampoo fra Maria Nila her.

Bedste tørshampoo med frisk duft: Fresh Affair Dry Shampoo – Kérastase

Når vi ikke har vasket hår i et par dage, kan en tørshampoo, der dufter mildt og friskt, gøre underværker. Fresh Affair Dry Shampoo fra Kérastase dufter skønt og har en let tørshampooeffekt, der giver masser af volumen uden at klistre. Det er også dejligt, at den nærmest ikke kan overdoseres.

Bedste tørshampoo med frisk duft: Fresh Affair Dry Shampoo – Kérastase

Bedste tørshampoo-mousse: Dry Shampoo Mousse – Matas Striber

Med den veganske og parfumefri tørshampoo-mousse fra Matas Striber kan du hurtigt og bekvemt fjerne overskydende olie og friske dit hår op, hvilket efterlader det med en rent og luftigt. Den lette moussekonsistens gør det nemt at fordele produktet i håret og efterlader ingen synlige rester. Den er særligt god til dig, der ikke ønsker så meget volumen, men derimod at håret forbliver blødt og lækkert hele dagen.

Bedste tørshampoo-mousse: Dry Shampoo Mousse – Matas Striber

Find Dry Shampoo Mousse fra Matas Striber her.

Bedste tørshampoo på budget: Dry Shampoo Original – Batiste

Er du ude efter en god tørshampoo til prisen, er der ingen vej udenom tørshampooklassikeren Batiste. Tørshampooen opfrisker og løfter håret, og så findes den i et hav af varianter med forskellige dufte. Dog kan tørshampooen irritere hovedbunden, hvis du bruger for meget af den.

Find Dry Shampoo Original fra Batiste her.

Bedste tørshampoo på budget: Dry Shampoo Original – Batiste

Læs mere om Dry Shampoo Original fra Batiste her.

Bedste tørshampoo til sensitiv hovedbund: Refreshing Dry Shampoo – Idun Minerals

Føles din hovedbund stram og tør, når du bruger tørshampoo, eller er den generelt følsom over for produkter, er det værd at kigge nærmere på Idun Minerals’ tørshampoo Refreshing Dry Shampoo. Den er parfumefri og Svanemærket, hvilket gør den perfekt til følsomme hårtyper og god mod miljøet.

Bedste tørshampoo til sensitiv hovedbund: Refreshing Dry Shampoo – Idun Minerals

Find Refreshing Dry Shampoo – Idun Minerals her.

Bedste tørshampoo til brunt hår: Dry Clean Brown – Lernberger Stafsing

Her er en fantastisk tørshampoo, som kan anvendes til alle hårtyper, men især er god til dig med mørkt hår. Dry Clean Brown fra svenske Lernberger Stafsing er fantastisk til at opfriske uden at efterlade hvidt støv i håret. I stedet blandes tørshampooen naturligt ind i mørkt hår.

Læs mere om Dry Clean Brown fra Lernberger Stafsing her.

Bedste tørshampoo til brunt hår: Dry Clean Brown – Lernberger Stafsing

Find Dry Clean Brown fra Lernberger Stafsing her.

Bedste tørshampoo for volumen: Dry Shampoo – Gun-Britt

Gunn-Britts tørshampoo er specielt udviklet til at absorbere overskydende olie og opfriske hårbunden, hvilket giver håret et løft og en fornyet volumen. Tørshampooen er nem at bruge og efterlader ingen synlige rester. Duften er diskret, og den kompakte størrelse gør den perfekt til at have med på farten.

Læs mere om Dry Shampoo fra Gun-Britt her.

Bedste tørshampoo for volumen: Dry Shampoo – Gun-Britt

Hvordan bruger man tørshampoo?

Det er ikke svært at bruge tørshampoo, men der er et par ting, der er gode at huske på. Det vigtigste er at holde afstand til hovedbunden. Ellers risikerer du at efterlade hvide pletter, og tørshampooen kan føles ru i håret og hovedbunden.

Ryst flasken grundigt, og del håret op for at komme nemmere ind til hovedbunden. Tørshampoo i længderne kan gøre håret tørt. Spray tørshampooen med en afstand på ca. 20 til 30 centimeter. Vent et par sekunder, og massér derefter tørshampooen ind i hovedbunden med fingrene. Det giver både volumen og forhindrer hvide plamager i håret. Slut af med at børste håret for at skjule alle spor af tørshampooen.

Hvordan fungerer tørshampoo?

Det kan virke ret vildt, at man kan få håret til at føles og se nyvasket ud uden brug af vand, men det er faktisk ikke særlig kompliceret. Tørshampooens opgave er at absorbere overskydende fedt fra håret, hvilket kan lade sig gøre med ingredienser som risstivelse.

Hvilken type tørshampoo skal jeg vælge?

Tørshampoo kommer i forskellige varianter med forskellige niveauer af hold og struktur, som spray eller mousse, og med mere eller mindre parfume. Tag udgangspunkt i din hårtype og ønskede effekt. Vil du både opbygge volumen og gøre håret frisk? Eller leder du bare efter en tørshampoo, der giver let effekt og en dejlig duft?

Hvordan fjerner man fedtet hår uden tørshampoo?

Tørshampoo er en fantastisk nødløsning, når håret har brug for en opfriskning øjeblikkeligt, men hvis du vil genoprette håret, er en detox-shampoo bedst. Maxi. Wash fra Kevin Murphy renser håret i dybden og fjerner bakterier.

Find Maxi. Wash fra Kevin Murphy her.

Maxi. Wash fra Kevin Murphy

Læs mere om Maxi. Wash fra Kevin Murphy her.

Mit mørke hår bliver hvidt og støvet af tørshampoo – hvad skal jeg vælge?

Der findes flere varianter, der har farvepigment i deres formel og er specielt designet til mørkere hårtyper. Det er også vigtigt at rede eller børste håret let efter påføring af tørshampoo eller ”ryste” noget af tørshampooen ud med fingrene i hovedbunden. På den måde fordeler du farvepigmenterne og shampooen jævnt.

Hårbunden bliver stram og irriteret af tørshampoo – hvad gør jeg?

Skru ned for brugen af tørshampoo. Det er rigeligt med et par gange om ugen. Glem heller ikke, at det er vigtigt at vaske håret med shampoo to gange for at fjerne eventuelle produktrester.

Ligesom du eksfolierer og fugter huden på din krop og dit ansigt, er det også vigtigt at pleje huden i din hovedbund.

Denne artikel blev første gang udgivet på elle.se. Dette er en redigeret version.

Læs også