https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/skoenhed/krop-og-velvaere/2013/04/1314-salt-er-det-perfekte-skoenhedsmiddel/1314-salt-er-det-perfekte-skoenhedsmiddel-stor.jpg
Skønhed

Salt er den perfekte hudpleje

9. december 2014
af Lisbeth Madsen, Newsdesk, Aller Media
Foto: Pantherstock
Vi hører dagligt, at vi indtager alt for meget salt. Men der er ikke nogen grund til at forsage salt fuldstændigt. Salt er nemlig et fantastisk skønhedsmiddel og genial hudpleje

Hvis du ser hævet ud i ansigtet, eller hvis dine fødder trænger til en kærlig behandling, så er salt både det bedste og billigste middel, du kan bruge til din hudpleje og skønhed. Selv dyrt havsalt er billigt i forhold til at købe en saltscrub i butikkerne, da en pose ren havsalt vil række til mange behandlinger.

Nyhedssitet iVillage.com kommer med de bedste råd til, hvordan du kan bruge salt i forskønnende behandlinger derhjemme. Salt er nemlig genialt som førstehjælp til både hud og hår.

Giv dit hår fylde
En saltvandsspray er fantastisk til at skabe fylde og hold i dit hår. Du kan både bruge den til at skabe et rodet strandlook og til at samle dine lokker, hvis du vil har lidt bølget hår. Hvis du vil have volumen i dit hår, skal tage fat i dit hår oppe nær hovedbunden og løfte lidt ud i det og spraye et par gange hvert sted. Du skal bruge en sprayflaske til 250 ml, en teskefuld salt, en halv teskefuld olie og evt. en lille smule flydende hårgele til ekstra hold. Bland med vand.

Badesalt
Hvis du er så heldig, at du har et badekar, kan du med fordel lave en blanding af olie og salt og blande i vandet. Put en lille kop salt i det fyldte kar og en teskefuld mandelolie. Saltet gør, at din hud ikke suger så meget vand, og derfor ikke udtørrer så meget bagefter. Og olien gør huden dejlig blød. En dråbe æterisk olie oveni og du har en ægte wellnessoplevelse i på dit eget badeværelse.

Salt mod skæl
Døjer du med skæl, så kan du exfoliere din hovedbund med knuset havsalt, inden du gør håret vådt. Det løsner skæl og forbereder din hovedbund, så det middel du ellers behandler med, trænger bedre ind.

Scrub din krop
En skøn og billig saltscrub til kroppen får du ved at putte knuset havsalt i en bøtte og hælde olie henover. Gå i bad, og skrub døde hudceller af på hele kroppen med blandingen, der efterlader din hud ren og blød.

Læs også: 20, 30, 40 eller 50? Se hvordan din hudpleje skal være alt efter din alder

Ansigtsscrub
Du kan bruge samme metode til ansigtet som til kroppen. Her skal du blot bruge fint salt i stedet. Gør det forsigtigt, da du ikke skal skade din ansigtshud, men blot rense den.

Mod hævede øjne
Er du hævet i ansigtet og omkring øjnene, så lav en saltvandsblanding med ½ liter lunken vand og en teskefuld salt og opløs det deri. Tag nogle vandrondeller og put blandingen derpå, og læg dem på dit ansigt på de hævede områder i fem-ti minutter.

Læs også: Sandt og falsk om din hudpleje

Til ømme og ru fødder
Lav et varmt fodbad med en teskefuld olie. Fyld havsalt i en kop, og put fødderne i vandet. Brug nu saltet lidt ad gangen til at skrubbe dine fødder, mens de er i vandet, og inden saltet opløses. Når alt saltet er brugt, så læn dig tilbage, og nyd det velgørende fodbad til dine trætte fødder.

Læs også