https://imgix.femina.dk/media/5cdc5991c0af4c3998394b6bedbf34bd.jpg
Skønhed

Sådan reparerer du dine negle

23. oktober 2011
af Cecilie Rosenvinge-Thürmer
foto: ThinkStock
Få skønhedsekspertens guide til at få smukke og velplejede negle. Hun giver dig her en række enkle insider-tips.

Selvom efteråret står for døren og hænderne snart skal pakkes væk i vanter er det stadig vigtigt, at have sunde, stærke og velplejede negle. Det er et fåtal der fra naturens side har sunde og smukke negle, men en tur hos negleteknikeren samt et regelmæssigt indtag af vitaminer vil gøre underværker! Læs med og se hvordan du bliver efterårsklar på (næsten) ingen tid.

Svage og flækkede negle?
Så er det på tide, at se dit vitaminindtag efter i sømmene. Svage, tørre og flækkede negle kan nemlig skyldes mangel på calcium eller protein. Husk, at fugt også hjælper med at opbygge neglenes styrke, så invester i en neglehærder samt en neglebåndsolie - og brug dem dagligt. Klip neglene til, så de ikke flækker så nemt, brug altid en ren neglesaks og klip altid neglen lige over - og ikke på langs.

Hvide pletter på neglene?
Ingen grund til bekymring, din negl vil nemlig reparere sig selv helt naturligt. Små, hvide pletter på neglepladen kommer fra luftblærer, som opstår ved stød og slag på neglen. Læsioner ved neglerodens vækstlag viser sig desuden senere hen som hvide pletter, når neglen gror ud. For ikke at skade neglen brug en vatpind til blidt at skubbe neglebåndet op.

Gule negle?
Misfarvede negle kan skyldes flere ting; miljømæssige faktorer så som røg og forurening kan være medvirkende til problemet, men også dårligt helbred eller slet og ret dårlig vedligeholdelse af neglene! Her er det essentielt, at du husker den regelmæssige pleje/manicure, men en natural whitener kan hjælpe dig godt på vej. Brug i øvrigt altid en klar underlak først inden du påfører neglelak, da den farvede lak trænger ned i neglepladen og laver misfarvninger.

Neglelak i alle
farver - 55 kr

Cecilie Thürmer blogger om
skønhed på Beautyblock.dk

Citron er et andet udmærket middel mod misfarvede negle, men anvendes den forkert kan det være direkte skadeligt for neglene, idet syren virker udtørrende. Pres frisk citronsaft i en skål og dyp neglene heri i 3-4 minutter. Vask herefter hænderne grundigt og afslut med håndcreme.

Sådan får du smukke negle:
1. Brug håndcreme/fugtighedscreme hver dag og sørg for, at massere den godt ind i neglene
2. Invester i en god neglefil og fil kun dine negle når de er helt tørre, ellers risikerer du, at de knækker.
3. Brug en mild neglelakfjerner, som ikke udtørrer neglene. Fjern altid gammel lak inden ny lægges på.
4. Brug en neglehærder, hvis du har tendens til knækkede negle. Den styrker svage negle og fungerer samtidig som en gennemsigtig lak.
5. Pas godt på dine negle; brug dem aldrig som redskab og brug handsker når du vasker op eller gør rent.

Manicure:
En manicure er betegnelsen for skønhedspleje af neglene på hænder, hvorimod pedicure er pleje af neglene på fødder. Henover sommeren, hvor neglene gror bedst, anbefales det, at få en pedicure og manicure regelmæssigt. Du kan dog spare penge og gøre det selv, f.eks. med et manicuresæt fra Matas.

Læs også: Sådan får du dine læber til at se større ud

Læs også