lægge læbestift
Skønhed

Guide: Sådan får du fyldigere og større læber

12. oktober 2021
af Redaktionen
Udgivet første gang d. 2 september 2016 Foto: Shutterstock
Er du fra naturens side ikke blevet velsignet med store, fyldige og kysseklare læber, så kan du med den rette makeup snyde dig til dem. Her guider vi dig til, hvordan du nemt kan få dine læber til at virke større!

Mange os ønsker større og fyldigere læber, og som du sikkert ved, så er der mange veje til større læber. Men hvorfor bruge penge, tid og kræfter på plastikkirugi, når du naturligt kan få store og fyldige læber med blyant, pensel og læbestift?

Der findes flere tricks, som kan skabe en illusion af fyldige læber. Desuden har du mulighed for at "rette" lidt på dine læber, så de bliver perfekte og symmetriske.

Sådan snyder du dig til større og fyldigere læber med makeup

Hvordan får man større læber uden operation eller fillers? Jo, du lærer at lægge din læbestift og lipliner perfekt og gerne ud over kanten af dine læber, hvis de er meget smalle. Men pas på, det kan nemt gå helt galt!

  • Det er vigtigt, at læberne er velplejede og fugtmættede for at få et godt resultat.
  • Vælg en læbeblyantsfarve, der ligger tæt op ad læbernes egen farve. Begynd at tegne op ved amorbuen (det hjerteformede lille v på overlæben), og fortsæt til hele munden er indrammet. For at opnå en nærmesttredimensionel effekt kan du tilføje farve fra alle fire sider med læbeblyanten, men lad det midterste af læberne stå lyst.
  • Fyld ud med den farve, du har valgt. Det er vigtigt at bruge læbepensel af hensyn til at bevare bedst mulig kontrol med farven. Læg en anelse highlight-pudder over overlæben (f.eks. en lys perlemorsøjenskygge).
  • Slut af med masser af gloss.

Fyldige og større læber med 5 produkter

Lipliner

Bruges til at optegne dine læber. Det er her du kan "rette" lidt så de bliver perfekte. Ønsker du større læber, så liner du dem en anelse udenfor dine læber.

Concealer

For at få perfekt afgrænsede læber bruges concealer omkring læberne, specielt vigtigt, hvis du har ændret lidt på læbernes naturlige form

Lipgloss

Lipgloss giver den perfekte 3D-effekt, som kan skabe en illusion af store fyldige læber.

Farver

Generelt skal du holde dig til lyse farver, da lyse farver "gør større".

Highligting

For at give dine læber ekstra dimension kan du bruge en lysere lipliner, læbestift eller lipgloss midt på øverste og nederste læbe.

Tip: Highlight desuden din amorbue med en hvid eyeliner eller lys highlighter, dette gør din overlæber mere fyldige.

Større læber med lys læbestift og lipgloss

Det er dog vigtigt at vedligeholde læberne under årstidernes skiften, for at opnå de bedste resultater.

Skal dine læber fylde mere, er det vigtigt at du ikke bruger en mørk farve til læberne. Brug helst en helt nude eller en lipgloss der er en nuance mørkere end din læbes naturlige farve.

Vil du meget gerne have en farve, kan du vælge en svag rosa. Når farven ikke er mørkere end den er, kan du med fordel komme din læbestift eller lipgloss ud området der deler læbe og hud, det giver dig synligt større læber, og får læberne til at se ud som om de “stikker mere ud”.

læbestift

Hvis du vil have mere iøjenfaldende læber

Hvis du ikke nødvendigvis ønsker dig større eller mindre læber, men gerne vil have, at du får mere wow-faktor over læberne, så skal du bruge farver som pink (og med pink mener vi virkelig pink), orange eller fersken-farvet.

Prøv at holde dig fra lipgloss, men find i stedet en læbestift i farven, da læbestift giver et mere mat udtryk, hvilket gør læberne mere vilde i sit look, uden at kamme over.

Hvidere tænder med læbestift

En bonus ved at bruge læbestift er, at du kan få hvide tænder med den rigtige nuance læbestift.

Hvis du er vild med den røde farve og har en smule gule tænder, så skal du gå efter en læbestift med blå undertoner. Du skal derimod undgå orange.

Læs også