https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1350_saadan_redder_du_dit_vinterblege_ansigt.jpg
Skønhed

Sådan redder du dit vinterblege ansigt

14. januar 2014
af Lisbeth Madsen, NewsDesk
Føler du dig bleg og udvisket, fordi al sommerkulør har forladt dig, og kulden har sat sine spor? Her er de bedste makeuptips til at give dig gløden tilbage.

Vintersæsonen kan være hård ved huden, og det bliver ikke bedre af, at den gyldne farve, du opnåede i sommer, for længst har forladt dit hårdtprøvede ansigt. Så hvis du føler, at der skal et lille mirakel til, for at du kan genvinde lidt liv i dit blege og udtørrede ansigt, så prøv disse fire makeup-tricks, som Bobbi Brown kommer med til Womenshealthmag.com.

LÆS OGSÅ: Sådan bliver du lækker til julefrokosten på fem minutter

Vælg den rette foundation

De færreste af os kan bruge den samme foundation året rundt. For det første er vinterhuden oftest lysere, og for det andet er den sikkert også mere tør. Det betyder, at din sommerfoundation sandsynligvis vil lave en kant ved hagen og bag kinderne. Og den vil muligvis også ligge sig i kager i løbet af dagen, fordi den ikke er egnet til tør hud. Så må du på jagt efter en ny, råder Bobbi Brown, og den skal være mindst en tone lysere, end den du har, og så skal den indeholde forskellige fugtgivende ingredienser, som fx glycerin eller sodium hyaluronate.

Skjul de mørke rande

Vinterkulden kan godt gøre det mørkere område under øjnene mere tydeligt, og tricket er at lysne det. Når du har lagt din foundation på, så brug en concealer i en gullig nuance, som er lysere end din foundation. Dup forsigtigt et lag på så tæt på dine underste vipper som muligt, og blend derefter fra det yderste af øjet og ind mod næsen, hvilket også vil fjerne den mørke skygge, som din næse ellers giver.

LÆS OGSÅ: Her er fem makeupfejl, der ælder dig

Giv dit ansigt glød

Med en bronzer der er to toner mørkere end din egen hudfarve, vil du kunne give dit ansigt lidt af den sommerlige glød tilbage på en naturlig måde. Din bronzer fra i sommer vil sandsynligvis være for mørkt, så du må ud at investere i en, der passer til din vinterhud. Dup med en stor børste de steder, der normalt vil fange sol, dvs. kinder, pande, hage og næseryggen, og sørg for at det blender ordentligt ind bagefter.

Exfolier dine læber

Læberne er særligt udsatte i vintersæsonen, og hvis de har en tendens til at tørre ud, vil det være svært at lægge læbestift på, der holder sig pæn. Dine flagede læber vil nemlig let få den til at ligge i kager, hvilket er meget utiltalende. Sørg for at exfoliere dine læber et par gange om ugen. Læg et lag med en god læbepomade, og tag en blød vaskeklud, der er vredet op i lunken vand, og gnid dine læber forsigtigt. Vælg altid de cremede læbestifter i vintersæsonen, da de hjælper med at bevare fugten på dine læber.

Læs også