https://imgix.femina.dk/storage_1/media/1349_saadan_bliver_du_smuk_til_julefrokosten_paa_5_min.jpg
Skønhed

Sådan bliver du smuk til julefrokosten på fem minutter

11. december 2015
af Charlotte Hallbæck
Julefrokost-sæsonen er for alvor startet. Skal du direkte videre fra arbejdet og til julefrokost, får du her makeupartistens tips og tricks til et fest-look på fem minutter

Hvis der er ét tidspunkt på året, hvor man for alvor må give den gas med tøj, hår og makeup, er det til årets julefrokoster. Men hvad gør man, hvis man kun har fem minutter til at fuldende festlooket?

Det gælder om at have få, men gode produkter klar i makeuppungen, siger makeupartist Sandie Winkel:

- Det vigtigste at have ved hånden er en concealer, en brynfarve, en mascara og en læbestift. Det er et absolut minimum til en festmakeup. Optimalt set er det derudover en rigtig god idé at have en foundation (mineralpudder eller en flydende), en blush til kinderne, en øjenskyggepalette og en eyeliner. Så er der basis for at skabe et rigtig fint festlook.

Hvis man har ekstra tid, kan man gøre sit look ekstra festligt ved at fremhæve enten øjne eller læber. Men ikke begge dele på én gang, understreger makeupartisten.

- Den gamle regel om at enten fremhæve øjnene eller læberne, synes jeg stadig at der er værd at bide mærke i. Så gå efter et par tunge smokey eyes, en bred flydende eyeliner med et løftende vip i yderste øjenkrog eller et par røde, pink eller bordeaux læber, der passer ekstra godt her i julen.

LÆS OGSÅ: Lær at lægge smokey eyes. Se videoguiden her

Pas på med for meget makeup

Til gengæld er der et par no go’s, når det gælder julefrokostmakeuppen, advarer hun. Nogle kvinder har en tendens til at skrue lidt for voldsomt op for makeuppen.

- Hellere for lidt makeup end for meget vil jeg sige. Det andet kan let komme til at se lidt for desperat ud. Og drop så de store falske vipper – det kan LET komme til at se lidt drag queen-agtigt ud.

Som et sidste tip, inden man er klar til julefrokosten, foreslår Sandie Winkel at flette håret eller sætte det op i en snoet opsætning – og ellers bare tilføre masser af volumen i form af spray, tørshampoo eller hårpudder – så har du også en sexet frisure i et snuptag.

LÆS OGSÅ: Kender du din kropstype, ved du hurtigt, hvad der klæder dine former. Prøv kropstypeberegneren og få tips til dit look

Læs også