https://imgix.femina.dk/media/cc16b0be0b7045bc94fead7b663efeef.jpg
Skønhed

Sådan bliver du rynkefri med radiobølger

3. januar 2012
af METTE STAAL NIELSEN og LENE BYRIEL –
Foto: FLEMMING NIELSEN
Nogle stiller sig stadig tøvende overfor skalpel, pølsegift og laser i kampen mod rynkerne, det behøver ikke længere at være en hindring.

DET TESTEDE VI
Metoden hedder Multi Biopolar Radiofrekvens og foregår ved, at et apparat udsender en type svingninger, som kan sammenlignes lidt med radiobølger eller ultraviolette stråler. Disse bølgers høje energi omdannes til varme, som når ind i hudens dybe lag og her stimulerer dens kollagenproduktion. Dette gør, at vævet trækker sig sammen og bliver mere fast. Alt efter hvilken hudtype, man har, kan man faktisk opleve en synlig effekt allerede efter første behandling. Dermed er en behandling med Multi Biopolar Radiofrekvens en oplagt mulighed, hvis du ønsker at reducere dine rynker eller stramme huden op - eksempelvis efter et vægttab - på så naturlig vis som muligt.

DET LOVER BEHANDLINGEN
Men kan en alternativ behandling som denne virkelig nå de kendte anti-rynkebehandlinger til sokkeholderne? Svaret skulle være ja. Sammenlignet med eksempelvis laserbehandlinger når radiobølgerne nemlig dybere ind i huden og stimulerer den dermed langt mere effektivt - samtidig er der ingen fare for forbrændinger med disse magiske bølger, som der er ved en laserbehandling. Der er altså tale om en både mere sikker og en mere naturlig genvej til en ung og glat hud, end ved brug af de mere kendte metoder. Selvom metoder som botox og restylane kan prale af at give øjeblikkelige resultater, er den skånsomme vej væk fra rynkerne, som Multi Biopolar Radiofrekvens udgør, dog heller ikke lang.

Et behandlingsforløb med Multi Biopolar Radiofrekvens foregår nemlig typisk over blot to uger, hvor der foretages i alt seks behandlinger. Mængden af behandlinger varierer dog fra person til person alt efter hudtype og typen af rynker, man ønsker at komme til livs. Alt efter hvor dybe og lange rynkerne er, kan det nemlig variere hvor mange behandlinger, der skal til, for at opnå et tilfredsstillende resultat.

Læs også: Sådan bliver du fri for hudorme

DET OPLEVEDE VI
Jeg er spændt, da jeg lægger mig på briksen hos Lisbeth Thorup første gang. Mens hun renser mit ansigt og smører de områder, der skal behandles, ind i kølig ultralydsgele, forklarer hun, hvordan radiofrekvensbølgerne vil stimulere dannelsen af kollagen i huden, så den bliver fastere og mindre rynket. Der er altså tale om hjælp til en helt naturlig proces - og det passer mig fi nt: Godt nok vil jeg gøre meget for at beholde et nogenlunde præsentabelt ansigt, men jeg kunne aldrig drømme om at blive snittet i eller få sprøjtet sære stoffer ind i huden for at bremse tidens synlige spor.

Jeg er den heldige ejer af særdeles gode gener, som jeg husker at takke min mor for: Jeg har altid haft nem hud, og jeg har i dag færre rynker end de fleste andre 48-årige kvinder. Jeg passer godt på mig selv med regelmæssig pleje, solbeskyttelse og ordentlig mad, men årenes gang er begyndt at vise sig som bl.a. kragetæer ved øjnene, en bekymringsrynke i panden, furer ved næsen og munden - og lidt slap hud i underansigtet. Alt det vil Lisbeth forsøge at gøre noget ved.

Det skal ske ved hjælp af et lille, stavformet "strygejern", hun blidt fører rundt på problemområderne. Med regelmæssige mellemrum giver apparatet et bip og sender samtidig et lille skud koncentreret varme af sted. Det føles på ingen måde ubehageligt, snarere som en blød og varm massage, og efter et lille stykke tid er det så afslappende, at jeg er tæt på at falde i søvn.

Efter en lille halv time er behandlingen slut, og Lisbeth renser geleen af. I stedet masserer hun mit ansigt med en særlig anti-rynke serum, en boostende og opstrammende creme og til sidst en plejende fugt-olie. Jeg får produktsættet med hjem, så jeg kan understøtte behandlingen med den daglige pleje.

De næste behandlinger får jeg med et par dages mellemrum. Nu, hvor min hud har vænnet sig til behandlingen, skruer Lisbeth op for styrken, og jeg kan virkelig mærke varmen arbejde.

Et par af varmeskuddene napper lidt, men behandlingen gør ikke decideret ondt. Bagefter kan jeg se en smule rødmen, som om jeg har været ude i solen, og huden føles levende og aktiv. Det kan tydeligt mærkes, at al den aktivitet kræver ekstra næring, så jeg er ekstra fl ittig med fugt-olien, der med det samme fjerner den lidt stramme fornemmelse.

Læs også: Få baby bløde fødder

DOMMEN
"Du må så være Lenes lillesøster", siger min kæreste, da han ser mig efter de første par besøg hos Body Change. Og ja, jeg ved godt, det er for sjov, men der er ingen tvivl: Behandlingerne virker. Jeg SER yngre ud, og det er ikke bare mig selv, der lægger mærke til det.

Som dagene går, er der flere og flere, der kommenterer mit udseende. "Det må have været en rigtig god ferie", er der en, der bemærker, selvom det er fl ere uger siden, jeg kom hjem. "Du ser friskere ud" er den kommentar, jeg oftest får, og det er også, hvad jeg selv - til min store glæde - ser i spejlet: Rynkerne bliver for hver gang lidt kortere og mindre dybe, og i underansigtet er huden blevet en smule fastere, så kæbelinjen bliver mere markeret.

Om andre kan se det, er faktisk ikke det vigtigste: Jeg kan selv se forskel, og det er en fornøjelse. Alligevel kan jeg ikke nære mig for at spørge en kender af ansigtshud, da jeg mellem femte og sjette behandling er til en kosmetolog for at få farvet bryn og vipper. Hun kender ikke min alder, så jeg spørger hende, om hun via et grundigt kig på min ansigtshud vil komme med et gæt. Hun skyder på 38 år - altså hele 10 år yngre end min virkelige alder.

Det har altså taget to uger - og seks behandlinger - at "fjerne" adskillige år af min ansigtshuds alder. Folk, der ikke har set mig i et stykke tid, bemærker til stadighed, at jeg ser friskere, mere veloplagt og yngre ud. Og jeg nyder synet i spejlet hver dag. Det er nok heller ikke helt skidt for udstrålingen.

SÅDAN VEDLIGEHOLDES RESULTATET
Som alle andre anti-rynkebehandlinger på markedet, holder behandlingen med Multi Biopolar Radiofrekvens ikke evigt. Alt efter hudtype er en enkelt ekstra behandling med tre-seks måneders mellemrum dog nok til at sørge for, at huden forbliver glat og spændstig.

Læs også