Hårtab taber hår i badet
Skønhed

Så meget hår er normalt at tabe i badet

21. april 2022
af Aino Oxblod, Redaktionen
Foto: Shutterstock
Taber du meget hår, når du bader og vasker dit hår? Få her svar på, hvor meget hår der er almindeligt at tabe hver dag – der er sikkert ikke noget at bekymre sig om.

Er afløbet også fyldt med hår, efter du har vasket dit hår? Det er noget, de fleste af os kan genkende, når vi har været i bad.

Selv om det kan føles som om, du taber absurd meget hår, så er hårtab for det meste helt normalt, og ikke noget du skal bekymre sig om.

I en video fra TikTok giver hårstylist Ashley West svar på, hvor meget hår man kan tabe, uden det er noget, man skal reagere på. Det skriver femina.se.

Videoen begynder med, at en person viser en badeværelsesvæg fyldt med hår og skriver: "Min søster synes, det er normalt at tabe så meget hår, hver gang hun går i bad."

Ashley West svarer tilbage på videoklippet og siger, at det faktisk er helt normalt.

En person taber normalt 50 til 100 hår hver dag, så derfor skal man ikke være bekymret.

Derfor taber du meget hår

Hvis du har dit hår opsat i en hestehale eller knold, så bliver det hår, som du normalt vil miste i løbet af dagen, samlet i elastikken på hovedet.

Derfor kan det se ud, som om at du mister store mængder hår, når du slår håret ud og vasker det.

– Hvis du har haft håret opsat i flere dage og så vasker dit hår, så kommer du nok op på omkring 150 hårstrå, siger Ashley West i TikTok-videoen.

Hårtab taber hår i badet

Lars Skjøth, cand.brom. og stifer af Hårklinikken, har i et tidligere interview med femina sagt, at man ikke skal være bekymret for perioder med hårtab.

– For manges vedkommende skyldes det blot udskiftning af hår, når hårstråets cyklus ender efter vækst. Hårstrået afstødes og afløses af et nyt af samme kvalitet – når altså alt er godt.

– Der kan derimod være mere grund til bekymring om hårets tilstand, når man fornemmer, at der bliver mindre af det, siger han.

Man skal også være særligt opmærksom på, hvis håret falder ud i totter fra den samme del af hovedet, i stedet for spredt over hele hovedbunden.

Det er normalt

Tiktok-videoen med de mange hår på badeværelsesvæggen er set af tusindvis af mennesker, og flere hårstylister og dermatologer har også valgt at kommentere den.

En af dem er den amerikanske dermatolog Dr. Shah.

Dr. Shah siger i videoen, at det er helt normalt at tabe 50 til 100 hår om dagen, men man skal også være opmærksom på, om der kan være andre årsager til hårtab.

Her nævner han blandt andet stress, hormoner, alder og jernmangel som mulige årsager til hårtab.

Du kan se videoen herunder.

Læs også