Kvinde med page i blond hår
Skønhed

Nyt hår: Disse frisurer klæder din ansigtsform

17. december 2015
af Mette Bundgaard
Forskellige frisurer klæder forskellige ansigtsformer, og det er derfor ikke kun kvaliteten af dit hår eller moden, der afgør, om kort, langt, krøller eller pagehår vil være pænt til dig. Q guider dig til din perfekte frisure.

Synes du, at Halle Berrys korte hår ser flot ud? Eller overvejer du at få Jennifer Anistons velplejede etager? Selv om du synes, at andre (læs: stylede kendisser) ser godt ud med vovede frisurer, er det ikke sikkert, det er den rette stil til dig.

Det er nemlig ikke alle frisurer, der klæder netop dit ansigt, hvad enten det er rundt, firkantet eller noget helt tredje.

Men hvordan finder du så ud af, hvad der klæder din ansigtsform?

Jo, der er nogle tommelfingerregler, de fleste frisører går ud fra, når de skal vurdere, hvad der vil være flot til dig. Én af de ting, de kigger på, er din ansigtsform.

”Få din frisør til at hjælpe dig med at finde frem til styrkerne ved dig og dit hår, så de kan blive fremhævet,” siger Lasse Pedersen, som til dagligt arbejder som hårstylist for TRESemmé i Danmark, og fortsætter:

”Men lad være med at lade dig begrænse. Det er jo det gode ved vores tid netop nu – at alt er tilladt, og vi skal skille os ud. Så ansigtsformen er rigtig god at bruge som guideline til, hvilken frisure du skal vælge, selv om det ikke er et decideret regelsæt.”

Læs også: Hop med på moden og farv dit hår gråt - se her hvordan!

Nyt hår? Se her, hvad der klæder din ansigtsform

Ovalt ansigt: Den ovale ansigtsform er kendetegnet ved en smal pande med afrundet hårgrænse, lidt bredere kindben og en smallere og let afrundet hage.

https://imgix.femina.dk/frisure_oval.jpg

Forslag til frisure: Har du et ovalt ansigt, kan du glæde dig over, at det er meget harmonisk, og at næsten alle frisurer vil klæde dig. Både langt, kort, krøllet og glat hår. Gå gerne efter en frisure, som fremhæver ansigtsformen, som fx. en lidt firkantet og skarpskåret pagefrisure, der slutter ved skuldrene, med et blødt pandehår, der svirper udad, og en side- eller midterskilning. En seasalt-spray er uundværlig, når du skal sætte håret med god fylde uden, at det bliver for stift - læs mere her!

Undgå: At skjule din flotte ansigtsform med meget tungt, lige pandehår eller at style dit hår ind mod ansigtet.

Forslag til opsætning: Generelt skal du undgå at lave for høje opsætninger, som kan få dit ansigt til at syne langt. Saml i stedet dit hår i nakken eller eventuelt kun den øverste del af håret, og lad resten hænge løst i nakken for at bløde kanten af underansigtet op.

Rundt ansigt: Et rundt ansigt har fyldige kinder, en lidt smallere pande og et rundt hageparti. Det vil sige, at det næsten er lige så langt, som det er bredt.

https://imgix.femina.dk/frisure_rundt.jpg

Forslag til frisure: Mellemlangt og langt hår bryder den runde form og trækker optisk ansigtet lidt længere. Sørg for at holde dit lange hår sundt og blankt med olie fra Moroccan Oil - se mere her! Har du pandehår, så lad det være lidt asymmetrisk, da det åbner ansigtet. Få eventuelt håret klippet i etager, da det giver lidt mere fylde på toppen og får ansigtet til at virke smallere. Undgå, at dit lange hår mister volumen ved at bruge en god volumen mousse (denne er rigtig god!)

Undgå: Frisurer, der gør ansigtet endnu rundere. Undgå tungt pandehår, der både gør ansigtet mindre og bredere, hårlængder, der slutter ved kindbenet, og alt for runde frisurer.

Forslag til opsætning: Det runde ansigt kan bære høje opsætninger, f.eks. en knold oven på hovedet, da det gør ansigtet længere. Brug en holdbar hårspray som fx denne fra HH Simonsen, som også indeholder UV-beskyttelse.

Læs også: 22 tips til at få tykkere hår og en fyldig frisure

Rektangulært ansigt: Ansigtet er aflangt med cirka samme bredde på pande, kindben og kæbeparti og lange, lige høje længder på de tre partier.

https://imgix.femina.dk/frisure_rektangulaert.jpg

Forslag til frisure: Her gælder det om at få ansigtet blødt op og vælge en frisure, der ikke får det til at syne længere, end det er i forvejen. Få lavet fylde med etager, eventuelt en 70’er-frisure, og hold håret kort eller mellemlangt med fylde på siden – gerne med krøller eller bølger. Krøllerne får du styr på med den mega gode mousse fra Kerastase - se den her! En høj sideskilning vil også balancere længden af dit ansigt, og en midterskilning kan bløde hjørnerne op foroven. Pandehår er også godt, da det optisk gør ansigtet kortere.

Undgå: Meget langt hår, da det kun får ansigtet til at virke længere.

Forslag til opsætning: Du kan godt sætte dit hår op, bare det ikke er for stramt – tænk hele tiden: bløde linjer. Undgå høje opsætninger, og giv i stedet fylde i siderne. Træk totter løs fra opsætningen, og lad dem gå ind mod ansigtet.

Hjerteformet ansigt: Det hjerteformede ansigt er ret sjældent og meget yndigt. Ansigtet er bredt foroven, en anelse smallere i midterpartiet, og så har det et meget smalt kæbeparti med en ofte lille og spids hage.

https://imgix.femina.dk/frisure_hjerteformet.jpg

Forslag til frisure: Gå efter en frisure uden pandehår, men eventuelt med et par bløde lokker, der kan tage lidt af de øverste hjørner i ansigtet. Fylden skal ligge ved hagen og bag ørerne for at skabe balance. Håret må godt være forholdsvis fladt på toppen. Har du problemer med små hår, der stritter på toppen? Få styr på dem med dette vidunderprodukt fra D:fi - læs mere om den her!

Undgå: For meget fylde på toppen, da der så vil komme for meget bredde her. Undgå generelt korte frisurer.

Forslag til opsætning: Det nye wet-look, hvor håret er strøget fladt tilbage og ned bag ørerne, hvor det får lov til at blive bredt forneden, vil passe supergodt til det hjerteformede ansigt.

Få flere guides til skønhed og mode i Q - få 3 numre for kun 99 kroner!

https://imgix.femina.dk/abbo_til_web_-_nye_2015.jpg

Læs også