tykt hår
Skønhed

22 tips til at få tykkere hår og en fyldigere frisure

3. oktober 2021
af Elisa Lykke, Lene Huusmann og redaktionen
Udgivet første gang d. 22 juli 2012 Foto: Unsplash og Shutterstock
Er du træt af fladt, tyndt og sjasket hår? Du behøver ikke at gå i panik over at have tyndt hår, for der er faktisk en del, du selv kan gøre for at snyde dig til en tykkere manke. Her får du tips og idéer til at få tykkere hår og mere volume!

Det er ikke til at komme udenom. Vores hår og frisure betyder meget for os. Dårlige hårdage kan sagtens blive til - ja, bare dårlige dage, og når vi fælder og håret føles tyndere og frisuren flad, så går det os på og vi kan selv føle os lidt maste!

Der er vist flere af os, der føler, at vores hår bliver tyndere og tyndere med alderen. Måske har du også haft et par graviditeter oveni, og det hjælper bestemt heller ikke ligefrem på sagen.

Men hvordan får vi det flotte og tykke hår? Her har vi samlet de bedste råd til, hvordan du kan få mere fyldigt hår - og en fyldigere frisure.

Derudover guider vi dig til, hvordan du kan snyde dit hår tykkere med få enkle produkter.

22 tips til at få tykkere hår

1. Giv dit hår en vitaminbombe

Med den rette ernæring kan du hjælpe håret på vej.
Madvarer, der er gode for dit hår er fx.:

  • Radiser og spinat giver A-vitamin, som skaber balance til dem, der har nemt ved at få fedtet hår.
  • Avocado giver masser af umættede fedtsyrer og vitaminer, som øger glansen.
  • Soyabønner og havre indeholder vitamin B8 - det bedste hårvitamin, fordi det holder håret friskt og modvirker hårtab. Fisk indeholder vigtige aminosyrer, som gør håret stærkt og modstandsdygtigt
  • Nødder har med sit høje indhold af zink en god effekt på hårrødderne, der bliver stærke.

2. Fyldige "gør det selv-lokker"

Gider du ikke sidde i flere timer med papillotter for at få fylde? Så lav dem selv. Fugt håret, tag en tot og rul den om fingeren. Læg den ind til hovedet, og sæt en hårnål i. Spray med et volumeprodukt, og lad det sidde i, til det tørrer. Vupti, smukke lokker og fylde!

3. Massér dig til fyldigt hår

Børst håret grundigt igennem, fugt fingerspidserne med en god volumehårspray og massér det ind i hovedbunden i cirklende bevægelser.

4. Bundpermanent af dit hår

Ja, det eksisterer faktisk stadig og er stadig et godt tip til at skabe fylde. Bundpermanent bidrager til, at længderne i håret får mere struktur, og at håret ikke klasker. Holdbarheden er ca. 2-3 måneder.

5. Hårvask

Husk at skifte shampoo i ny og næ, og husk at bruge dybderensende shampooer, som kan fjerne gamle stylingrester, der tynger håret.

6. Klip dig til fylde

En dygtig frisør kan hjælpe dig til at få mere fylde i både kort og langt hår ved at klippe op i længderne. De kan også hjælpe dig i forhodl til at vælge de helt rigtige produkter til netop dit hår.

7. Vask ikke dit hår for tit

Spørger du de fleste frisører, vil de sige, at du kun bør vakse dit hår hver tredje dag. Og for de fleste af os sidder anden- og tredjedags-hår da også pænere end nyvasket hår.

8. Tilfør Keratin til dit hår

Gør dit hår en tjeneste og køb produkter med Keratin, som er hårets grundmateriale. Det forstærker hvert et hårstrå både på yder- og indersiden.

vaske hår

9. Tørvask dit hår

Hvis du ikke har tid til hårvask eller bare ønsker et mere vildt og fyldigt look, så prøv tørshampoo eller hårpudder.

10. Energi-meditation styrker dit hår

Lad blodet stige dig til hovedet med yoga. Læg knoerne mod hinanden, så fingrenes yderside mødes, og tommelfingrene har kontakt. Tryk neglene mod hinanden og slap af! Gentag ca. 30 gange.

11. Tupéret hår

Det ældgamle trick med at toupere fra bunden og bruge hårspray holder stadig. Giver volumen og er super holdbart til hverdag og fest. Husk altid at bruge en stålkam til touperingen

12. Godnat hår!

Sov altid med løst hår. Håret har behov for hvile uden stramme greb som elastikker og andre ting, der strammer og belaster hårrødderne.

13. Tabletter og kosttilskud til dit hår

Danske Beauté Pacifique har lavet et kosttilskud målrettet til hår og hovedbund. Produktet har et højt indhold af fisk-, skaldyrs- og planteekstrakt, som skulle forbedre hårvæksten.

14. Styling-jern

Et styling-jern kan med lave krøller, fylde og glatte frisurer. Samtidig er de fleste af disse stylere designet således, at de passer på hårets struktur og ikke giver det for meget varme. Bruger du en styler hver dag, er det vigtigt, at du bruger en version, der netop kan dette.

15. Hår transplantation

Er dit hårproblem meget grelt, og har du prøvet alt? Så kan du få hjælp hos haarklinikken.dk.Her kan du læse om hårtransplantationer, som er et seriøst og omfattende projekt, der giver overraskende flotte og langvarige resultater.

16. Undgå 2-1 shampoo.

Shampoo med balsam virker ofte for blødgørende - det er ikke godt, hvis du i forvejen har tyndt og fladt hår.

17. Permanent og farvning af dit hår stresser

Indgreb som farvning og permanent stresser og påvirker hårets struktur. Sørg derfor for, at der går 2-3 måneder imellem behandlingerne, eller brug milde toningsfarver.

18. Brug de rigtige hår accessories

Har du altid en stram hestehale med en slidt hårelastik? Pas på med det. Det belaster hårrødderne og gør, at håret med tiden bliver tyndere og tyndere. Brug gode, tykke hårelastikker og andre fine accessories som tørklæder, eller køb eventuelt stofrester, som kan bindes om håret.

19. Pas på solen

Solen angriber hårets farvepigment, så det bliver mat og udtørret. Om sommeren skal du ALTID skifte shampoo og stylingprodukter ud til nogle med UV-beskyttelse. L'Oréal har netop sendt en genial ny hårplejeserie på gaden. Solar Sublime har både shampoo, balsam og stylingprodukter, som kan give dig en sikker hår-sommer.

20. Spar på hårkurene

Det er godt med en hårkur i ny og næ, men overdriv ikke! Indpakning efter indpakning tynger håret, og gør det sjasket og fladt. Anvend i stedet en leave-in-spray, som giver en vægtløs og smuk fylde.

21. Stress og bekymringer går i dit hår

Pas på dig selv, gear ned og stress ikke. Ofte går det ud over hud, hår og negle, og med stress følger ofte manglende motion og skæve spisetider. Aldrig godt for hverken dig eller dit hår.

22. De bedste hårprodukter, der giver volumen

Enhver frisør anbefaler altid kvalitet! Når du skal have volumen i håret, er det vigtigt, at du vælger det helt rigtige - og det bedste får du fra fagfolk. Tal altid med din frisør, som er den bedste til at vejlede dig.

5 produkter til tykkere hår

Fylde fra hovedbunden

root lift

Start allerede i badet, hvor du kan bruge en god shampoo og balsam med volumen. Herefter er dine stylingprodukter og din føntørring afgørende.

Brug en god root lift og påfør desuden volumen foam, inden du føntørrer håret. Brug gerne en rundbørste under din føntørring, så du hjælper til med at løfte håret.

En root lift indeholder en volumengivende sammensætning, der giver et løft til hårrødderne og fylde i længderne, når du føntørrer håret. Root Lift Spray fra ghd indeholder desuden en varmebeskyttelse, så dit hår bliver skånet under varmestylingen.

Føntør håret til mere fylde

føntørrer til tykkere hår

Ghd air føntørreren er udstyret med en kraftfuld, professionel motor, der tørrer håret ekstremt hurtigt.

Den anvender ion-teknologi til at indkapsle fugten i hårstrået, hvilket gør håret silkeblødt og glansfuldt samt reducerer krus.

Rundbørste

rundbørste

En børste er en børste, tænker du måske, meeeen faktisk er der stor forskel på, hvad en børste kan gøre for dit hår.

En god gammeldags rundbørste er særlig god, når man vil skabe volumen og løfte håret under føntørringen. Og du behøver ikke at besidde de samme talenter, som din frisør for at føntørre med en rundbørste, så lad dig ikke afskrække.

Bølger i frisuren

Hvis du har lidt længde i lokkerne, så lav bølger i dit hår. Det er også det, man kalder fald i håret, og det skaber fylde og gør det lettere for dig at ruske op i håret, så du undgår en flad frisure.

Redskabet er ikke så afgørende her. Man kan skabe fald med et krøllejern eller bruge sit glattejern som krøllejern. Det vigtige er blot, at der kommer lidt fald i håret, så det syner større.

Tykkere hår kommer indefra

hår vingummier

Der er sket en hel del på markedet for produkter mod tyndt hår, da mange kvinder lider af det.

Hormoner, graviditeter, stress og ja vores alder, spiller ind, om vi vil det eller ej. Og der er efterhånden kommet en hel bølge af ’gummies’ altså vitaminer, som efter sigende skulle gøre håret tykkere og sundere.

Der findes i det hele taget en masse kosttilskud på markedet, der skulle afhjælpe problemet. Men om det virker, ja det skal vi ikke gøre os til dommere overfor.

Plejende dråber til tykkere hår

serum

Ekstra forkælelse i form af serum, der specifikt plejer hovedbunden og effektivt modvirker tidligt hårtab, er en anden god mulighed for at gøre noget aktivt mod det tynde hår.

Når din hovedbund er sund, og fri for skæl og tørhed, så har dit hår bedre vilkår for at se lækkert ud, og dine hårsække har bedre mulighed for at skabe nye hårstrå.

Tal med din frisør om tykkere hår

Der en hel del forskellige løsninger, som kan hjælpe dit tynde hår godt på vej til at synes tykkere og fyldigere. Så du behøver ikke nødvendigvis at klippe manken kort, bare fordi dit hår ikke er så kraftigt, som da du var yngre.

Er dit hår langt, så få klippet de værste tjavser af. Og hvis du har overskud til det, også økonomisk, så kan du overveje at få lavet ekstensions i håret.

Et andet godt trick til at få tyndt hår til at se kraftigere ud er via farvesammenspil. Tal med din frisør, om hvad der passer bedst til dig, din hudtype og hårfarve.

Læs også