Kvinde med gråt hår
Skønhed

Gråt hår: Hop med på moden og farv dit hår gråt

23. september 2014
af Redaktionen, today.com
Gråt hår er et hit i modebilledet. Overvejer du at få farvet dit hår gråt? Læs om pleje og farvning af dit gråfarvede hår her.

I mange år har gråt hår været noget mænd og kvinder har været kede af at få, og noget som de fleste øjeblikkeligt ville farve væk med en mere "ungdommelig" hårfarve.

Men allerede i 2012 begyndte vi pludselig at se en masse gråhårede skønheder i modebilledet. Og nej det var ikke en pludselig stigning i aldersgennemsnittet, men derimod unge kvinder, der tog den grå hårfarve til sig, og fik farvet deres hår "silver", gråligt eller "platinblond med et blåt/gråt skær" - kært barn har mange navne, som de siger.

Og den grå mode har altså fortsat

Læs også: Gråt er hot - 10 skønhedstips til dig med gråt hår

Hvorfor får vi gråt hår?

Håret bliver ligesom kroppen ældre. Når håret ældes producerer det færre og færre pigmenter, så uanset om du nu har blond, brunt, rødt eller sort hår, så kan du godt forvente, at dit hår på et tidspunkt vil falme i farven og senere hen blive gråt eller hvidt - stadiet hvor der ikke er flere pigmenter tilbage i håret.

Da den grå hårfarve blev populær

Fascinationen af det grå hår kan spores tilbage til rollen Kirsten Dunst havde som Marie Antoinette i 2006 - men det var nok først da stilikonet Daphne Guinness debuterede gråt hår til Paris Fashion Week i 2009 at det umiddelbare chok blev afløst af oprigtig interesse for det grålige hår.

Siden 2009 er stjerner såsom Kate Moss, Pixie Geldorf og Lady Gaga blevet spottet med gråt farvet hår.

Den danske frisør Gun-Britt Zeller er i iøvrigt også et perfekt eksempel på, hvor utrolig smukt gråt hår kan være.

At farve håret gråt

Uanset om du går efter gråt, "silver" eller koldt platinblond med blåligt skær, så findes der grå hårfarver, der passer til dit ønske. Vi anbefaler som udgangspunkt altid, at du går til en frisør for at få farvet dit hår. Frisøren kan hjælpe dig med at finde den grå hårfarve, som passer til din hudtone, og dermed undgår du at blive chokeret af et hjemmefarvnings-resultat, der er gået helt galt.

Vil du farve dit hår gråt kan du vælgte enten permanente og heldækkende grå hårfarver eller du kan bruge en grå skyllefarve, som giver et gråligt skær, og dermed er en mere blid overgang til din nye hårfarve.

Læs også: Frisure galleri : Kort hårs klipninger hitter

Hårprodukter du bør bruge

Der findes et hav af forskellige hårprodukter der egner sig specielt til gråt hår.

Vi anbefaler produkterne herunder - men er du i tvivl er det altid en god idé at tale med din frisør om, hvilke produkter egner sig særligt til dig.

Læs også: Forårets hårmode og trends

Shampoo til gråt hår

Læs også