Lærke Winther
Skønhed

Lærke Winther: Mit hår vokser som ukrudt

29. april 2011
af Elise lykke
Foto: Eva-Lotta Persson
Lærke Winther har sat sig i salonstolen hos stjernefrisør Bettina Lervig for at få en ny, smart frisure. Her deler hun ud af sjove hårhistorier og hårhemmeligheder

Frisør Bettina Lervig om Lærke Withers hår

Lærkes hår er super kraftigt. Det er den type hår, som bare sidder, hvis det er klippet godt. Lærkes hår er helfarvet med meget tynde striber, som dels gør hårfarven smukkere, dels giver det struktur. Jeg har i forbindelse med TV2-serien "Den som dræber" fået lov til at klippe Lærkes skulderlange hår til en kort page. Det giver hendes ansigt meget mere karakter. Det korte look virker sofistikeret og passer perfekt til hende. Der er rigtig mange måder at style Lærkes hår på, her har vi valgt et lidt mere struktureret look. Jeg har givet håret en nærende føntørringscreme, der både varmebeskytter og plejer håret, Nectar Thermique fra Kérastase til 230 kroner. Derefter har jeg tørret det op med fingrene og sluttet af med at style håret på plads med Rough Paste 12 fra Redken til 230 kroner.

Færdiggør sætningen: "Mit hår er …"
… meget tykt og vokser som ukrudt.

Hvad vil du gerne udstråle med dit hår?
Pagefrisuren fik jeg til rollen som kriminalteknikeren Mia i "Den som dræber". Jeg synes, pagen passer rigtig godt til hende, fordi hun er en effektiv, skarp og ret cool kvinde.

Hvis du ikke havde din nuværende hårfarve, hvilken ville du så gerne have?
Jeg har altid drømt at have et helt hoved fuldt af krøller - sådan en afrohjelm. Den ville jeg gerne prøve i alle farver - sort, lys eller rød.

Dit bedste hårtip?
Vask det, det holder bare ikke, at håret bliver fedtet og lugter.

Hvad er dine favorithårprodukter og hvorfor?
Jeg har været glad for Kérastase i mange år. Jeg har prøvet en masse andre mærker, men jeg bliver ved med at vende tilbage til det. Kérastase kan noget med mit hår - jeg tror bare, deres produkter passer lige til mig.

Hvilken kendt kvinde har fantastisk hår, synes du?
Da jeg var yngre, prøvede jeg altid på at få de der perfekte etager, som skuespillerinden Jennifer Aniston har. Og så har sangerinderne Nabiha og Ida Corr den der afrohjelm, jeg godt kunne tænke mig.

Har du en hår-katastrofehistorie?
Da jeg var lille, efterlod min mor mig hos en virkelig sur frisør, der helt klart ikke kunne lide børn. Hun overhørte mine indvendinger og klippede en kort grydefrisure, som jeg græd over i flere dage.

Hvilken frisure har du haft i længst tid?
Jeg har haft meget langt hår i mange år, og derfor er det virkelig fedt at prøve noget nyt. Jeg har ikke fortrudt det et sekund.

Havde du en pigedrøm om, hvordan dit hår skulle se ud som voksen? Og stemmer den overens med virkeligheden?
Jeg tror, min pigedrøm var langt, skinnende og bølget hår - som i gamle amerikanske Hollywoodfilm. Det er så ikke dér, jeg er lige nu.

Hvad gør du med dit hår, når du skal til fest?
Der er ikke så mange valgmuligheder, men en hårvask kan jeg som sagt varmt anbefale alle, der vil noget lækkert med deres hår. Så kan jeg også finde på at føntørre det og putte noget voks i.

Relevante links
Find en frisure der klæder dig

Sæt håret op i en tilfældig frisure

Læs også