https://imgix.femina.dk/media/9957816f5b0b41d391b4365b1b4bc404.jpg
Skønhed

Find en frisure der klæder dig

16. maj 2011
af Emilie Dahm
Det er fristende at hoppe på tidens hotteste hårtrends og lade sig overtale til en frisure med knivskarpt pandehår eller en kæk korthårsfrisure, når man sidder i frisørstolen. Men hvilken frisure klæder egentlig dit ansigt? Find ud af det her…

Det er afgørende for, om din frisure klæder dig, at din frisure passer til din ansigtsform. Derfor har vi samlet en guide til dig, så du kan se, hvilken frisure du skal gå efter, hvis du har et ovalt, rundt, firkantet eller hjerteformet ansigt.

Find din næste frisure her.

Paris Hilton

Frisure til oval ansigtsform

Tilhører du de heldige, der har en oval ansigtsform, kan du bære de fleste frisurer. Harmonien i din ansigtsform tillader nemlig både en frisure med kort eller langt hår, krøllet eller glat, og du er også en af de få, der virkelig kan bære en stramt tilbageskrabet hestehale. Så hvis du tør, er det bare at kaste sig ud i tidens trends!

Drew Barrymore

Frisure til rund ansigtsform
Det runde ansigt er kendetegnet ved fyldige kinder, rundt hageparti og en rund pande. Det er vigtigt, at din frisure har fylde på toppen af hovedet både i opsætninger og i din klipning. Fylder håret på siderne af ansigtet, vil det nemlig få dit ansigt til at syne bredere. Du kan have både langt og kort hår, så længe det fylder på toppen, men undgå lige pandehår, der kan få dit ansigt til at virke endnu bredere.

Reese Witherspoon

Frisure til hjerteformet ansigtsform
Er din pande bred og dit hageparti lille, kalder man ansigtsformen for hjerteformet. Hvis ikke du ønsker at dit ansigt skal synes bredere end det er, skal du undgå en frisure, der fylder for meget i siderne. Det kan derimod være en god idé at have en frisure med lidt længde og fylde ved hagen til at skabe balance til dit ansigt.

https://imgix.femina.dk/legacy/media/17fd15f9f6a849f3b15e5c88646fcfec.jpg

Frisure til firkantet ansigtsform
Hvis din pande og dit kæbeparti er næsten lige brede, og du har en forholdsvis markeret kæbelinie, har du et firkantet ansigt. Til denne ansigtsform kan det være klædeligt med en frisure med kortere eller mellemlangt hår, ligesom bløde krøller kan opveje de skarpe linier i dit ansigt og skabe et mere feminint look, imens en frisure med skarpt pandehår understreger din firkantede ansigtsform.

Mangler du inspiration til hvordan du sætter dit lange år op på nye sjove måder? Se det store hårgalleri med opsatte frisurer

Farver, der klæder dig ...
Der er intet i vejen for at kaste sig ud i nye hårfarver, så tit man tør - det vigtigste er bare, at du vælger en farvetone, der matcher din ansigtsteint. Har du gylden hud, skal du vælge varme nuancer, og er du en kølig, nordisk type, skal du gå efter de kolde.

Prøv det på!
Upload et billede af dig selv og se, hvordan du ville se ud med en frisure med kort, krøllet eller knaldsort hår.
Prøv det her

Læs også