https://imgix.femina.dk/media/article/shutterstock_289979372.jpg
Skønhed

Hvad er bedst: Bad om aftenen eller om morgenen?

19. august 2015
af Nadia Laas Hansen
Går du i bad om aftenen eller om morgenen? Der er fordele ved begge dele. Læs med her.

Kan du ikke komme op i ordentlig tid til en morgenskyller? Eller er du for træt til at bade om aftenen? Uanset hvilken tid på dagen, du bader, er der nogle klare fordele.

Det har det amerikanske livsstilsmedie purewow.com undersøgt og fundet ud af.

https://imgix.femina.dk/shutterstock_186114254.jpg

Fordele ved at bade om morgenen:

Du kan droppe morgenkaffen. En tur under den varme eller kolde bruser øger blodcirkulationen og er meget mere effektiv end de tre kopper kaffe, du drikker for at blive frisk.

Det løsner op i musklerne. Hvem kender ikke følelsen af at være stiv i nakke og ryg efter en nats søvn? Et morgenbad hjælper kroppen med at vågne og løsner op i muskulaturen på en blid måde. Du kan endda strække lidt ud under den varme bruser.

Det er guld værd, hvis din hud fedter. Hen over natten danner kroppen fedt – og hvis du har tendens til at fedte, så ved du måske allerede, at du er mere olieret om morgenen. Et – især koldt – bad vasker laget væk og efterlader dine porer naturligt lukkede, så du er beskyttet mod snavs resten af dagen.

Læs også: Ole Henriksens bedste skønhedstips

https://imgix.femina.dk/shutterstock_267708725.jpg

Fordele ved at bade om aftenen:

Det er den ultimative afslapning efter en lang arbejdsdag. Et bad efter en travl dag kan endda lægge en dæmper på blodtrykket og reducere stress.

Du falder hurtigere i søvn. Der er intet som en lang, varm skyller til at få kroppen og sindet ned i gear. Det er bevist, at varme bade virker afslappende og søvndyssende, da det sætter kroppen i gang med at frigive melatonin – en tegn til kroppen om at du snart skal sove.

Dit sengetøj vil takke dig. Selvom du ikke føler dig beskidt, har du helt sikkert samlet snavs i løbet af dagen. En aftentur under dråberne vil holde dit sengetøj rent i længere tid.

Læs også: Superdråberne: Derfor skal du bruge serum i ansigtet

https://imgix.femina.dk/abbo_til_web_0.jpg

Læs også