https://imgix.femina.dk/media/article/hudpleje-20erne.jpg
Skønhed

Hudplejeguide til dig i 20erne

24. august 2011
af Lise Grosmann
Foto: Martin Tanggaard og Panthermedia
Hold dig fra solariet og find din første øjencreme frem, lyder rådet til dig i 20erne

I 20'erne vil de første linjer omkring øjnene dukke op. For nogle kan urenheder stadig være et problem. Du er i din voksne huds vår, den er glat og spændstig, dens celler har energi og kapacitet til reparation og fornyelse. Det er nu, du afgør, om din hud stadig skal være på toppen, når du er 40 og 50 år. Kodeordet er beskyttelse og atter beskyttelse. Lær at nyde solen fra skyggen eller brug solbeskyttelse, hvis du skal være ude i mere end en halv time. Du skal end ikke overveje solarium. Og så skal du passe din hud med fugt.

Dag
Gå aldrig ud ad døren uden fugtcreme. Om sommeren gerne én med UV-filter, når du skal være ude, og ellers tilsæt UV-beskyttelse til din sædvanlige creme. En halv time efter at du har lagt din fugtighedscreme, skal huden føles blød og rar. Strammer den, så læg mere creme, og overvej at vælge en creme til tør hud næste gang. Husk, at halsen også skal have creme, for næst efter øjenomgivelserne er det her, de første alderstegn en dag indfinder sig, og dem udskyder man ved at holde huden med god pleje. Desuden er huden på halsen mere krævende i forhold til ansigtets, som er udstyret med mere
effektiv naturlig fugtbeskyttelse.

LÆS OGSÅ: Hudplejeguide til dig i 30’erne

Aften
Det er endnu ikke nødvendigt at bruge natcreme, men overvej en sådan, når du nærmer dig slut-20'erne. Det gælder især, hvis du ryger eller har hang til sol. Den supplerer din huds energi til de natlige reparationer. Derimod er det vigtigt at sørge for, at huden er gennemfugtet, før du sover dine helst otte timer. Mangel på søvn er mangel på tid for huden til at reparere dagens skader. Det er derfor, det hedder skønhedssøvn.

Plusprodukt
Ansigtet har særligt udsatte hudpartier. Øjenomgivelserne er et af dem. Derfor er dit første plusprodukt fra omkring de 25 år øjencremen. Men der er ikke noget i vejen for at bruge cremen før - og slet ikke, hvis de første linjer er begyndt at markere sig, eller du har rande under øjnene, som en øjencreme også kan afhjælpe. Husk også at beskytte dine læber med balsam, gloss eller læbestift. Hvis stiften ikke har farve (pigment beskytter mod UV-bestråling), bør den have UV-filter om sommeren.

Spot på
Har din hud tendens til at fedte og blive uren, så vær omhyggelig med rensning også om morgenen. Brug specialprodukter, der holder porerne fri for ophobninger af talg, forløberen for hudorme og bumser. Samtidig indeholder produkterne sædvanligvis ingredienser, der dæmper talgproduktionen og forebygger infektioner. Overdriv ikke exfoliering, og skrub aldrig på bumser. Er der bumser, så giv dem on the spotbehandling, så ikke hele huden tørrer ud.

LÆS OGSÅ: Hudplejeguide til dig i 40’erne

Et godt råd
Erkend, at der virkelig er et liv efter de 30 år, hvor du også gerne vil være attraktiv. Hav det sjovt, nyd at være ung, men tænk nøje over, hvad det er, du udsætter din krop - og dermed dit udseende - for.

VI ANBEFALER

Clarins Hydra Quench Multi-Climate, serie med priser fra 365 kr. til 415 kr. Fugt til alle typer hud og behov, både i bagende varme og isnende kulde - plus beskyttelse mod forurening.

HydraQuench Cream fra Clarins

Eau Thermale Avéne Soothing Eye Contour Cream, 119,75 kr./10 ml. Mild, fugtende, let kølende og lindrende ved rødme og kløe. Indeholder termalkildevand samt kamille, som beroliger huden.

Eau Thermale fra Avéne

Vichy Normaderm Anti-Imperfection Hydrating Care, 139 kr./50 ml. Matterer og regulerer den blanke hud og bremser udviklingen af aknebakterier. Seneste produkt i en serie med ni produkter.

Normaderm fra Vichy

Læs også