https://imgix.femina.dk/media/article/hudpleje-40erne.jpg
Skønhed

Hudplejeguide til dig i 40erne

24. august 2011
af Lise Grosmann
Foto: Martin Tanggaard
40'erne er en smuk alder med en mere moden udstråling, men også et årti, hvor du skal passe godt på dig selv og din hud - det vil betale sig

I 40'erne bliver rynkerne dybere, og nye dukker op f.eks. omkring munden. Underansigtets hud begynder at blive slap, og der opstår lettere poser under øjnene. At rynkerne bliver permanente og huden mindre spændstig, skyldes, at de bærende og elastiske fibre i huden har ændret karakter, og vandbindingsevnen er nedsat. Samtidig begynder bindevævslaget at blive tyndere, og cellefornyelsen i de overliggende lag går langsommere. Men hvis du nu lægger dig ekstra meget i selen for at passe på din hud og på dig selv, så er 40'erne en smuk alder og årene med en mere moden udstråling - også for huden.

Dag
Anti-ældning er nu blevet navnet på den hylde, du bør vælge din dagcreme og øvrige produkter fra - hvad enten det er for at forebygge, at de gode resultater ødelægges, som du har opnået ved at beskytte og pleje din hud godt i mange år, eller det er for at udbedre resultatet af forsømmelse og forebygge, at skaderne eskalerer. Det er en god idé at have en kildevandsspray eller en af de nye antioxidant-sprayflasker i tasken eller skuffen på jobbet, så du kan friske huden op i løbet af dagen, når den er på hårdt arbejde i dåseluften.

LÆS OGSÅ: Hudplejeguide til dig i 20’erne

Aften
Brug lidt tid nogle aftener om ugen på at give din hud ekstra omsorg - det kan jo samtidig være velfortjent afslapning. Læg f.eks. en ansigtsmaske - den kan udrette mirakler for tør eller energifattig hud på bare 10 minutter. I 40'erne må man være indstillet på, at mere seriøse ældningstegn begynder at vise sig. Alt efter hvordan man har behandlet sin hud siden ungdommen. Et af mustmidlerne til at holde dem i skak er en antiældende natcreme - husk endelig hals og brystparti. Og glem ikke øjencremen!

Spot på

Tilføj hudplejerutinen regelmæssig peeling med frugtsyre- eller salicylsyreprodukter, så hudens udstråling intensiveres, og cellefornyelsen stimuleres. Hvor hyppigt det skal foregå, afhænger af det anvendte produkt. Og så er tiden kommet, hvor huden vil påskønne anti-ældende serum - evt. blot som en kur i perioder, hvor den virker trist, og på årstider, hvor den er særlig hårdt belastet. Det vil typisk være efter en solferie og i vintersæsonen. Serum er koncentreret pleje og anvendes under dag- og/eller natcremen.

LÆS OGSÅ: Hudplejeguide til dig i 30’erne

Et godt råd
Du er midt i livet, måske med den bedste del tilbage - det afhænger af de valg og beslutninger, du træffer nu. Giv dig tid til refleksion og til at nyde livets mange enkle glæder.

Vi anbefaler
Aveda Green Science Line Minimizer, 860 kr./10 x 3 ml. 30 dages foryngelseskur med økologiske planteekstrakter, bl.a. fra sojabønne, som booster hudens naturlige kollagen og mindsker rynker og slaphed.

Foryngelseskur med økologiske planteekstrakter fra Aveda


Helena Rubinstein Prodigy Re-Plasty Lifting Radiance Intense Cream, 1.495 kr./50 ml. Netop nu er Mesolift-injektioner hotte på de store klinikker, så Rubinstein er med helt fremme med deres Re-Plasty-serie, som er udviklet i samarbejde med den berømte La Clinic-Montreux i Schweiz. Creme, serum og øjencreme indeholder ingredienser fra denne lift-behandling. Du kan forvente en gradvist fastere hud med øjeblikkeligt synlig, super udstråling.

Prodigy Re-Plasty fra Helena Rubinstein

Chanel Précision Sublimage Essential Regenerating Mask,1.240 kr./50 ml. Intenst nærende og luksuriøs maske, der tanker hudens reserver op. Indeholder bl.a. kostbar kamelia-olie samt ekstrakt af Vanilla planifolia. Får dine spændte mimiske muskler til at slappe af, rynkerne til at udglattes, samtidig med at huden får et løft.

Intens og nærende maske fra Chanel

Læs også