Makeup artisten røber her sine syv hemmeligheder
Skønhed

Her er makeup-artistens 7 hemmeligheder (som du også skal kende)

4. april 2017
af Christina Forsberg
Vidste du, at din highlighter ikke sidder bedst på kindbenene? At et spejl er din bedste ven – og nej, at #NoMakeup ikke altid betyder ...ingen makeup? Få makeupartistens små hemmeligheder her.

Den amerikanske makeup-artist Trish McEvoy, der også står bag flere bøger om skønhed, bl.a. den aktuelle The makeup of a confident woman røber her syv skønhedstricks, som de færreste af os nok lige har tænkt over.

Hun har haft fingrene i mange modeller og ved præcist, hvad der fungerer og ikke fungerer. Det skriver Marie Claire.

Læs også: 7 makeup-tricks: Vi du have en halv time mere om morgenen?

7 makeup-hemmeligheder fra eksperten

1 Dit vigtigste redskab er et godt spejl

For at lægge en smuk makeup, har du først og fremmest brug for et vippespejl med godt lys, som du kan tilte opad, så du kan løfte din hage og kigge nedad, mens du lægger din øjenmakeup – da dette er den bedste vinkel til at få lagt makeuppen.

2 Forbered din hud med ”peel pads”

Aftenen før en stor foto-skydning sørger Trish McEvoy for, at modellerne bruger ”peel pads”, altså små frugtsyre-rondeller, der kommes på ansigtet. Syren eksfolierer huden og fjerner døde hudceller. Din teint bliver blødere, dine hudplejeprodukter trænger nemmere ind, og endeligt bliver det også nemmere at lægge makeuppen.

Du kan bl.a. købe "peel-pads" her:

https://imgix.femina.dk/murad.jpg

3 Kom din øjenmakeup på først

Der vil som regel drysse lidt øjenskygge eller mascara ned på kinderne, når du lægger øjenmakeup. Når du så fjerner det med en vatrondel, fjerner du også din makeup på huden, og så skal du til at rette på den. Derfor lyder det enkle råd fra McEvoy, at du starter med at lægge øjenmakeuppen og slutter med den i ansigtet.

Læs også: Læg makeup på fem minutter

4 Vask dine pensler rigtigt

Hvis dine makeup-pensler taber hår, kan det være fordi, du rengører dem forkert. Husk, kun at vaske selve hårene – og ikke skaftet eller metalklampen, hvor hårene sidder fast. Limen kan nemlig opløse sig, hvis den for ofte får varmt vand og sæbe. Men husk i øvrigt, at netop vand og sæbe er den bedste måde at få børstehårene rene på, siger Trish McEvoy.

5 Forsøg ikke at dække din træthed med tung makeup

Det kan være fristende at dække massiv træthed med et tykt lag foundation, concealer, super-pigmenteret øjenskygge og læbestift - men lad være, lyder det fra makeupartisten. Det vil blot få dig til at se mere træt ud, siger hun og anbefaler i stedet en transparent formel, f.eks. en BB Creme, lidt cremeblush og lipgloss.

6 Kommer du din highlighter rigtigt på?

Du har sikkert både hørt, set og læst mange gange, at en highlighter hører til ved brynene og kindbenene, men uanset hvem Trish McEvoy har i sin makeupstol, bruger hun sin egen Instant Eye Lift (der er en slags blanding af en ikke-skinnende highlighter og lysende concealer) - og hun bruger den lidt utraditionelt: Hun lægger den i en omvendt ligebenet trekant under begge øjne. Hun kalder det selv ”lys-trekanten”, da det lysner og løfter ansigtet og samtidig fremhæver kindbenene.

7 #NoMakeup betyder ikke altid … ingen makeup

Fortvivl ikke, hvis dit nøgne, makeupfri spejlbillede ikke ligner de posts, du ser på Instagram under #NoMakeup. Ofte har kvinderne på disse billeder som minimum BB-cremer på – og dette kan også være dit trick til en smuk ”makeup-fri” hud.

Læs også: Kvinder uden makeup - her viser de deres sande jeg

Artiklen indeholder affiliate-links.

Læs også