sandaler
Skønhed

Her er fodterapeutens bedste råd til at vælge en god fodcreme

23. juni 2023
Af Julie Kraase Brandt
Foto: Unsplash
Vil du tør hud og hårdtprøvede hæle til livs, så er det ikke helt ligemeget, hvad din fodcreme indeholder. Her får du fodterapeutens simple trick til at vælge en effektiv creme.

En ting er en aftale hos fodterapeuten, en anden er, når du vil klare det selv og helst skal have bløde fødder i morgen.

Om dine fødder står babybløde i morgen, kan vi ikke helt love, men fod- og fysioterapeut Michaela Søllingvraa har et godt trick til, hvordan du vælger den bedste fodcreme, der vil få dig langt.

Hvad er den bedste fodcreme? Det kommer an på din fodudfordring, fortæller hun.

Har du hård hud, skal du have fat i en fodcreme med carbamid (også kaldet urea), gerne over fem procent, som kan medvirke til at opløse den hårde hud.

Døjer du med tørhed, skal du have fat i en creme, som giver masser af fugt og har under fem procent carbamid.

Har du eksem på fødder eller f.eks. psoriasis, kan du få cremer på klinikkerne med mikrosølv, en ingrediens, man har brugt i forbindelse med sårpleje i mange år.

Creme med zink kan virke lindrende på irriteret hud og på hud med svampeinfektioner.

Har du dybe hælerevner, anbefaler fodterapeuten creme med lanolin, der forhindrer huden i at udtørre og som lægger sig som et beskyttende lag over hælene.

På mange fodcremer står der, hvor meget carbamid den indeholder enten foran på produktet eller som del af INCI-ingredienslisten bag på produktet. Lanolin vil også være anførst bag på produktet.

Læs også