17 tips: Undgå sved under brydsterne
Krop & velvære

17 tips, der rent faktisk virker: Undgå sved under brysterne

16. juni 2023
Af: Johanna Lejon, femina.se
Foto: Unsplash
Sommervarmen er her – og det betyder også, sveden begynder at pible frem under barmen. Det kan være utroligt irriterende, og vi har derfor samlet 17 tricks, så du kan komme brystsveden til livs.

Hot yoga. Føntørring af håret. Varme sommerdage... Vi har alle været der. Det er varmt udenfor, og din krop skal derfor køle sig selv ned. Det gør den ved at svede, og sved er ikke kun henvist til armhulerne.

Det flyder også fra dine ben, balder og, ikke mindst, bryster. Brystsved kan være ubehageligt og irriterende for huden.

17 tricks til at slippe af med brystsved

Heldigvis er der en række ting, du kan gøre for at komme sved under brysterne til livs. Du får alle vores bedste tips lige her.

1. Undgå syntetiske materialer

De fleste bh'er er lavet af syntetiske materialer som polyester og kunstsilke. Syntetiske materialer ånder ikke, og det betyder, at de i stedet fanger varmen og forhindrer sveden i at fordampe. Undgå derfor bh'er og tøj af kunststoffer på årets varmeste dage.

2. Drop vatterede bh’er

Polstring er som et ekstra lag tøj, der kun gør dig varmere. Du kan derfor med fordel springe de vatterede bh'er over og bruge upolstrede af slagsen.

3. Gå med bomuld

Bomuld er et naturligt, åndbart materiale, og derfor klistrer varme og sved ikke på samme måde til huden, hvis du bruger tøj af bomuld. Den eneste ulempe er, at det tager længere tid for bomuld at tørre, end det gør for de fleste andre materialer.

4. Prøv mesh

Prøv en tynd, ikke-polstret mesh-bh. Det kan godt være, at materialet er syntetisk, men det vil ikke spærre fugten inde. De mange små huller i stoffet vil i stedet få sveden til at fordampe – og det er smart, når du gerne vil undgå svedige bryster.

5. Brug en sports-bh

En sports-bh er ikke kun god, når du skal i fitness. Traditionelle sports-bh’er holder alt på plads og er ofte lavet i svedtransporterende stof, hvilket kan gøre sveden mindre mærkbar.

6. Drop bh’en helt

Du kan også vælge at frigøre brysterne og helt droppe bh’en. Et lag tøj mindre vil nemlig betyde, at brysterne bedre kan ånde.

Undgå sved under brysterne

7. Vælg tøj med en løs pasform

Stramt tøj fanger varme og fugt. Brug derfor løstsiddende bluser, toppe og skjorter, som vil være køligere på grund af luften, der kan bevæge sig frit mellem kroppen og tøjet.

8. Tag sort på

Det fjerner ikke sveden, men det bliver stort set usynligt for andre, når vandet langsomt pibler frem under brysterne. Det kan derfor være et effektivt trick at tage sort tøj på i sommervarmen.

9. Brug trusseindlæg

Trusseindlæg er den ultimative DIY-løsning mod brystsved. Stik et indlæg ind i hver skål i bh’en for at absorbere sved og forhindre, at der dannes pletter på dit tøj.

10. Anvend køkkenrulle

Hvis du ikke har et trusseindlæg ved hånden, kan du altid bruge køkkenrulle. Tør først sveden væk under brysterne, og fold derefter et par lag køkkenrulle, som du kan lægge ind i bh'en.

11. Investér i en liner til din bh

Hvis du vil opgradere din gør-det-selv-løsning, så køb en såkaldt bra liner – et indlæg til bh’en, som er designet til at fjerne fugt fra huden og forhindre irritation.

12. Brug deodorant under brysterne

Deodoranten er ikke kun god til dine armhuler. Hvis du vælger en antiperspirant, vil den mindske svedudskillelsen, og det er derfor et smart redskab til at undgå brystsved.

13. Prøv en deo-spray

En deodorant i sprayform kan være en nemmere vej til svedfrie bryster, hvis du ikke har tålmodigheden til at vente på, at roll on-deodoranten tørrer.

14. Køb en deodorant, der er lavet specifikt til formålet

Ja, deodoranter til brysterne findes faktisk. Ofte som en creme, der tørrer til pudder og hjælper med at forhindre gnidninger og svedtendens. De brystspecifikke deodoranter er måske den mest optimale løsning, hvis du gerne vil sved under brysterne til livs.

15. Brug anti-chafing gel

Friktion fra dine bryster, der gnider mod kroppen, er både ubehageligt og kan forårsage varme, som får dig til at svede endnu mere. En anti-gnidningsgel kan hjælpe med at reducere friktionen og forhindre udslæt.

16. Prøv arganolie

Marokkanerne har brugt arganolie til at behandle hudinfektioner i århundreder. I dag peger eksperter på, at det kan gøre underværker for brystsved ved at mindske både sveden og irritationen.

17. Dup brysterne med babypudder

Babypudder er lidt af et vidundermiddel, og det virker fantastisk til at forhindre gnidninger, udslæt og irriteret hud – og så mindsker det også sveden.

Denne artikel blev førsta gang udgivet på femina.se. Dette er en redigeret version.

Kilde: Healthline.

Læs også