Brug tørshampooen rigtigt til dit hår
Skønhed

Fyldigt hår: Bruger du din tørshampoo rigtigt?

23. januar 2017
af Christina Forsberg
Dit hår behøver ikke daglige hårvaske, og her kommer den fantastiske tørshampoo ind i billedet. Men ved du egentlig, hvordan du bruger den rigtigt? Læs med her.

Arg! Dit hår trænger egentligt til at blive vasket, men du orker ikke et bad, er måske ikke i nærheden af vand – eller ønsker bare at skåne både hår og hovedbund for varmt vand og sæbe. Så er det selvfølgelig en tørshampoo, du skal have fingrene (læs: håret) i.

De har faktisk været på markedet siden 1970’erne, men har først de seneste år fået en renæssance.

En tørshampoo er et pulveriseret produkt, der fjerner overskydende olie fra håret – og den kan fås i mange forskellige varianter. Nogle giver pleje, fylde og volumen – andre renser kun håret. Derudover fås de i mange forskellige prisklasser.

Læs også: Få tykkere hår og en fyldigere frisure

Fladt hår? Brug tørshampooen rigtigt

Du har sikkert en stående på badeværelseshylden allerede, og den kan blive din bedste ven – hvis du ellers bruger den rigtigt. Få de bedste tips her:

1) Brug den altid i tørt hår – aldrig vådt, fugtigt eller svedigt hår. Det bedste tidspunkt at påføre den er faktisk om aftenen, inden du går i seng, så du vågner op med friske lokker – og inden dit hår er nået at blive fedtet. Hvis du vasker hår hver anden dag f.eks., så brug den om aftenen den dag du har vasket håret om morgenen.

2) Sprøjt - eller drys - den cirka 5 cm fra hovedbunden. Kom hellere for lidt end for meget på – du kan altid øge mængden gradvist. Del håret op i sektioner og spray/drys let i hver sektion. Men husk, det er håret i toppen af hovedet, der skal prioriteres.

3) Vent cirka to minutter, før du forsigtigt masserer produktet ind i håret og hovedbunden. Børst eller red håret let herefter. Hvis du reder i dit hår for hurtigt, når produktet ikke at få nok tid til sit olie-absorberende arbejde.

Læs også: Dit hår: 5 tips til et fint og tyndt hår

4) Ryst, frotter eller børst håret let – f.eks. med hovedet nedad, hvis ikke du bliver svimmel. Glemmer du dette trin, kan tørshampooen sætte sig som hvide plamager i både hår og hovedbund - og det ser jo ikke så kønt ud. Du kan også bare bruge fingrene, det vigtigste er, at du sørger for at få rystet håret godt.

5) Husk, at tørshampoo kan fås til forskellige hårfarver – så brug endelig den, der rammer din egen bedst.

6) Du kan sagtens bruge en god tørshampoo til dit rene hår som et styling-produkt, hvis du har fint hår. Find en, der giver god stuktur, løft og volumen – men lad være med at bruge den hver dag, da den kan være lidt hård ved din hovedbund. Dog kan du få mærker, der kun indeholder naturlige ingredienser og olier.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_3.png

Læs også