https://imgix.femina.dk/media/article/1444-skoenhedsprodukter_0.jpg
Skønhed

Find vej igennem skønhedsjunglen

30. oktober 2014
af Gitte Holm, redigeret af Rikke Hast
Foto: Panthermedia
Primer, filler, plumper og highlighter? Hvad er det egentlig de kan de mange forskellige skønhedsprodukter? Her får du en hjælpende hånd med at tyde effekten af en håndfuld af de mere specielle skønheds- og plejeprodukter.

Der findes et skønhedsprodukt til ethvert behov. Her får du en guide til, hvad de mere specielle skønheds- og plejeprodukter kan bruges til.

Læs også om dagcreme, natcreme og serum

Filler

Synes du, at det er for drastisk at få udglattet nogle af rynkerne med botox eller restylane, så er en cremefiller måske noget for dig. Den skal ikke sprøjtes ind, men lægges blot på som en helt almindelig creme på det område af huden, hvor du har dybe rynker typisk bekymringsrynkerne i panden eller linjerne omkring munden. I modsætning til pore minimizer og primer er filleren et produkt, der kun påføres dybere rynker, da den fylder dem ud, så de syner mindre.

Prøv f.eks. dette produkt >>

Primer

En primer er skabt til at gøre huden glat og mere ensartet, så du bagefter kan lægge en smuk makeup. Porer, urenheder og pigmentering mindskes. Mest almindelige er ansigtsprimere og øjenlågsprimere. Disse fås i creme eller geleform og smøres på i et tyndt lag, som du skal lade tørre, inden du påfører makeup. Primer kan også anvendes alene, selvom den ikke dækker, vil huden fremstå som mere glat.

Prøv f.eks. denne primer >>

Lip Plumper

En lip plumper er i virkeligheden en lipgloss med et aktivt stoft. Det betyder, at den gør mere end at tilføre farve og shine. En lip plumper vil ofte indeholde ingredienser som koffein, kanel og chili, som alle har til formål at irritere læberne lidt, så de bliver naturligt røde og en anelse større, idet blodkarrene udvider sig. Effekten holder desværre ikke hele dagen, så du er nødt til at påføre flere gange for at holde de fyldige læber ved lige. Prøv f.eks. denne lip plumper >>

Pore Minimizer

Er du ikke længere helt "stram i betrækket" kan en pore minimizer gøre underværker. Den kommes på et let fugtet ansigt, hvor den virker sammentrækkende på porerne, og får huden til at lukkes og se mindre skinnende ud. Det betyder også, at huden bliver mere modstandsdygtig over for sved, forurening osv.

Prøv f.eks. dette produkt >>

Highlighter

En highlighter er et lyst og ofte skinnende pudderprodukt eller en creme, som anvendes på de steder på huden, som du ønsker at fremhæve. F.eks. på kindbenene, i øjenkrogen eller helt oppe ved brynet. En highlighter kan både blandes med foundation og påføres det valgte sted, eller den kan anvendes oven på foundationen, hvis makeuppen skal være mere markant.

Du finder et bredt udvalg her >>

Læs også: Sådan undgår du tør vinterhud

Artiklen indeholder affiliate links.

Læs også