https://imgix.femina.dk/media/d4d151ef3d074abc840044db5cffb7bd.jpg
Skønhed

Dagcreme, natcreme og serum

2. marts 2009
af Bibi Kirkegaard, Stylist Liv Barfoed
Foto SHUTTERSTOCK
Føler du somme tider, at det er en jungle at finde rundt i alle de produkter, man kan forkæle sit ansigt med?

Hvorfor bruge både en dag- og en natcreme?

Der er faktisk forskel på effekten af henholdsvis en dagcreme og en natcreme. Dagcremer er udviklet til at beskytte mod de faktorer som din hud udsættes for i løbet af dagen, f.eks. forurening, sol, kulde samt udtørring fra aircondition eller computerskærme m.m. Natcremer derimod er udviklet til at genopbygge huden efter dagens strabadser.
Du skal huske at tjekke, om den dagcreme, du bruger, er med indbygget solfilter, ellers er det vigtigt, at du også bruger en solcreme, så din hud er beskyttet mod de skadelige UV-stråler.

Tips

• Serum modvirker de frie radikaler, som ellers binder sig til alt og bl.a. betyder at huden får rynker.

• Sørg for at få den rigtige vejledning før du køber en serum eller ansigtspleje-serie - det betaler sig!

• Husk altid at rense dit ansigt grundigt, inden du påfører serum og anden creme, så den kan trænge helt ind i huden og give det fulde udbytte.

• Brug altid spatel i stedet for fingrene, når du skal tage cremen op. Ellers risikerer du, at der kommer bakterier i cremen.

Hvad gør serum for din hud?

Noget af det nye inden for hudpleje er serum-produkterne, som langt de fleste brands i dag har udviklet til deres hudplejeserier. En serum er en koncentreret »specialist«, som er tænkt som et supplement til din daglige ansigtspleje, og som går ind og forstærker effekten af din dag- og natcreme. Alt efter behov kan du vælge at bruge den hver dag, morgen og/eller aften eller blot et par gange om ugen. Tænker du, at det er for dyrt at bruge både en serum og f.eks. en dagcreme, så behøver du faktisk ikke være så bekymret. For når du først har fugtet huden med serum, så er huden delvis mættet og mængden af dagcreme, du behøver bruge bagefter, langt mindre.

OBS! Serum fås ofte med pipette og er nem at dosere. En halv pipette dækker behovet til en behandling af både ansigtet og halsen. Husk først at rense ansigtet grundigt. Fordel din serum let på huden med fingerspidserne og masér den blidt ind i huden. Brug den efter behov under makeup og dag-/natcreme.

Læs også