Ansigtsmaske
Skønhed

En ansigtsmaske kan blive din bedste ven - men der er én vigtig ting, du skal undgå

7. februar 2023
Af Julie Kraase Brandt
Foto: PR
En ansigtsmaske kan blive din bedste ven, hvis du bruger den rigtigt. Kosmetolog Line Friis afslører de bedste masketips.

Er der forskel på en ansigtsmaske og en creme?

Vi har ringet til Line Friis, der er kosmetolog og indehaver af klinikken Dare To Care i København, for at finde ud af, om det er værd at investere i en ansigtsmaske.

Ansigtsmaske – er det fup eller valuta for pengene?

– En maske kan indeholde helt andre ingredienser end en creme, f.eks. ler, spirulina eller kul og en højere koncentration af ingredienser som peelende frugtsyre, forklarer Line Friis, kosmetolog og indehaver af klinikken Dare To Care i København.

Hun giver et eksempel:

– En fugtmaske vil typisk indeholde mere olie end en creme, og det er for at hjælpe intensivt med at forhindre huden i at miste fugt natten over. Hvis en creme havde så meget olie, ville din hud skinne hele dagen.

Hvornår giver en maske særligt mening at bruge?

– En maske er et ekstra produkt, som du kan bruge til at arbejde på noget specifikt i huden. Det kan i princippet være alt fra rynker til ar, og fordi en maske ofte kun sidder på i ca. 10-30 minutter, kan du skrue meget op for de aktive ingredienser.

Hvad skal jeg gå efter af ingredienser, når jeg vil have resultater her og nu?

– Gælder det urenheder, er ler altid godt. Til opstramning og glød er masker med frugtsyre effektivt. Ved forløb eller perioder, hvor du bruger frugtsyre, vil du opleve, at hudens overflade og struktur langsomt forbedres, fordi de fjerner døde hudceller og på den måde fremme fornyelsesprocesserne nede i huden, så hudens kvalitet styrkes. Hyaluronsyre, peptider, squalene er gode til at give ekstra fugt.

Gode ingredienser i en natmaske?

– Nogle masker kræver tilvænning, før de kan bruges om natten, fordi de har høje koncentrationer af typisk peelende frugtsyre eller A-vitamin, og de masker kan give gode resultater.

– Derudover vil man typisk bruge fugtmasker som natmaske, da de fleste hudtyper kan tåle dem. Jeg er personligt glad for beroligende og fugtgivende masker om natten. Det er vigtigt indimellem at give huden ro også.

Noget jeg skal undgå, når det gælder masker?

– Jeg har haft kunder, der har hørt rygtet om, at de i virkeligheden kan lade alle masker sidde på huden som en creme – det er ikke tilfældet! Man kan få kraftige reaktioner, hvis man beholder en maske på, som bør skylles af.

Dit bedste masketip?

– Helt klart double- eller triple-masking: At du bruger to eller tre masker efter hinanden for at få maksimal effekt, f.eks. ved at starte med en frugtsyre – eller lermaske og så afslutte med en beroligende eller opstrammende fugtmaske.

– For at få det bedste ud af din maske er det vigtigt at rense eller peele huden grundigt inden for at forstærke maskens virkning. Hvis man lægger en nærende maske oven på døde hudceller og snavs eller makeuprester, har masken ikke samme gode forudsætning for at trænge ned i huden og arbejde.

Læs også