https://imgix.femina.dk/2022-11-07/MEGAM22860_69424.jpg
Skønhed

Derfor er vinteren det bedste tidspunkt at lægge makeup på

16. november 2022
Af Julie Kraase Brandt
Foto: The Mega Agency, PR
Vinter er faktisk bedre end sommer, når det kommer til at lægge en flot makeup. Hvordan hænger det lige sammen? Makeupartist Sarah Grundén forklarer.

Vinter betyder ofte tørhed og rødme i huden. Så ikke ligefrem de bedste vilkår for at lægge en smuk makeup.

Eller hvad?

Spørger man Sarah Grundén, der er Max Factors nordiske makeupartist, så er der en stor fordel ved at lægge makeup i kulden. Vi er lutter øren.

– Vinteren er faktisk bedre at lægge makeup i end om sommeren, for der er ikke samme mængde sved, der får den til at glide rundt, siger hun.

Men hvad så med alle udfordringerne, der kommer med kulden – rødme, tørhed og den til tider lidt grå teint?

Her får du Sarah Grundéns fem bedste råd til en flot makeup i radiatorvarmen – og frostvejret.

1 Den bedste start

Start altid din makeuprutine med masser af fugt fra f.eks. serum eller ansigtscreme.

Alle pigmenterne i makeuppen fremhæver tørhed i huden, så et fugtmættet underlag vil sikre dig det bedste, naturlige resultat. Lad hvert lag tørre, før du går i gang med det næste, lad f.eks. din hudpleje lande på huden, imens du tørrer hår, og læg så makeup bagefter.

– Når lagene ikke får lov til at trænge ordentligt ind, vil makeuppen glide rundt fremfor at holde i lang tid. Et af mine bedste råd er også at få eksfolieret huden (fjernet døde hudceller, red.) en eller to gange om ugen for hele tiden at sikre et jævnt underlag for din makeup.

https://imgix.femina.dk/2022-11-07/3_peeling.jpg
https://imgix.femina.dk/2022-11-07/1_serum.png
https://imgix.femina.dk/2022-11-07/2_creme.jpg

Super Restorative Day Cream, Clarins, 845 kr.

2. Bye Bye pudder

– Hold dig fra pudrede produkter (medmindre du har tendens til at fedte i huden) og makeup med høj pigmentering. Pigmentering betyder intensiteten af farve i produktet, og du kan teste det på hånden – har en øjenskygge f.eks. en stærk pink farve, når den ligger i etuiet, men bliver sart lyserød, når du prøver den på hånden, så er pigmenteringen lav.

– Forbliver øjenskyggen samme stærke pink farve, når du prøver den på hånden, er pigmenteringen høj. På vinterhud vil højpigmenterede produkter komme til at se “kagede” ud, simpelthen fordi produkterne er tørre.

https://imgix.femina.dk/2022-11-07/5_Itcosmetics.jpeg

CC+ Nude Glow SPF 40, It Cosmetics, 295 kr. Fås i 12 nuancer.

3. Gå efter de cremede produkter

Gå efter fugtgivende foundation og cremede produkter, når du vil skabe naturlig glød.

Fugt i makeuppen tillader huden at skinne igennem, så resultatet bliver naturligt. Vil du tilføre effekter, så gå efter produkter med blidt shine til huden og hold deciderede glimmerprodukter til øjnene.

https://imgix.femina.dk/2022-11-07/priming_serum.jpeg
https://imgix.femina.dk/2022-11-07/westman_atelier.jpg

4. Påføringen

Hvis du vil have et naturligt look, vil du altid få det bedste resultat ved at lægge din makeup med fingrene frem for pensler.

Fingrene varmer makeuppen op, så den smelter bedre ind i huden, imens pensler er gode til at bygge dækningen op. Et andet plus ved at bruge fingrene er, at du mærker din hud og dermed vil opdage tørre små pletter, der har godt af lidt ekstra fugt, før du lægger makeup.

Ilia
https://imgix.femina.dk/2022-11-07/6_cream%20blush.jpeg

5 Lyset er vigtigt

Lyset i badeværelset er ikke garant for, hvordan din makeup ser ud. Det er meget skarpere end vinterdagslyset eller det lys, der vil være til festen, du er på vej til.

Så sørg for at tjekke din makeup i et andet rum end badeværelset for at sikre, at du har fået den dækning og glød, du vil have.

https://imgix.femina.dk/2022-11-07/kj%C3%A6rweis.jpg
https://imgix.femina.dk/2022-11-07/_mac.jpg

Læs også