hår
Skønhed

Det er sommerens hårtrend. Men ifølge hudlæge bør du være varsom med at hoppe på den

20. juni 2023
Af Silje Qvist
Foto: Unsplash
På de sociale medier kaldes den for sommerens hårtrend, men den kan efterlade varige skader.

Skandinavien hitter, selv når det kommer til hår-trends.

På de sociale medier bliver sommerens hårtrend nemlig kaldt “scandihairline”. En trend, hvor unge kvinder får afbleget de yderste babyhår, der grænser op mod ansigtet.

Det skriver TV2.

#scandihairline har allerede fået mere end 10 millioner visninger på Tiktok.

For at nå frem til den eftertragtede skandinaviske hårgrænse bliver de små fine babyhår børstet frem på ansigtet i panden, hvorefter der pensles afblegning på.

Men ifølge hudlæge Johan Milling Holk Poulsen skal man være varsom med at hoppe med på denne trend, da blegemiddel er et stærkt kemisk middel, der irriterer huden.

– Der er et potentiale for, at man kan gå hen og blive allergisk over for ting, fortæller han i Go’ morgen Danmark.

Hvis man i forvejen har allergi eller følsom hud, synes han, at man skal overveje risikoen. For hårsækkene i hovedbunden suger næring fra hovedbunden, og derfor har hovedbunden god evne til at absorbere de kemiske stoffer fra afblegningen.

Det giver en risiko for allergi – og med tiden kan den allergi udvikle sig til irritativt kontakteksem eller kontaktallergi, som viser sig, hver gang man farver hår. Hvis først man har fået allergi, kommer man ikke af med den igen.

Johan Milling Holk Poulsen fortæller, at der ikke er den store forskel på huden i hovedbunden og ansigtet.

– Det er unormalt, at man får sår i sin hovedbund, og det er unormalt, at man pludselig har knopper eller forandringer, der sidder i hovedbunden, forklarer Johan Milling Holk Poulsen i Go’ morgen Danmark.

Han opfordrer derfor til, at vi holder øje med, om vores hovedbunde har det godt. Skulle man opleve, at man mister mere hår end normalt eller mister det som pletter i hovedbunden, så skal man tage til lægen, siger Johan Milling Holk Poulsen

Læs også