læbestift
Skønhed

Den bedste læbestift? Vi har testet flydende læbestift

28. juli 2017
af redaktionen
Udgivet første gang d. 28 juli 2017 Foto: Unsplash
Hvis du er vild med læbestift, så er de flydende af slagsen helt sikkert værd at se nærmere på. De giver nemlig både intens farve og lang holdbarhed. Vi har testet syv forskellige slags flydende læbestift.

Måske har du allerede stiftet bekendtskab med flydende læbestift (eller liquid lipstick, som det kaldes på engelsk), men hvis ikke, er det helt klart en tendens, som du bør overveje, hvis du sværger til farvede læber.

En flydende læbestift er en slags hybrid mellem traditionel læbestift og lipgloss: Den påføres som en gloss med en applikator, men farven bliver mere intens ala en klassisk læbestift.

De flydende af slagsen skulle endda give endnu bedre farvepigmentering – og så skulle deres holdbarhed være revolutionerende. En del af dem giver også et lækkert mat finish, og de matte læber er en stor trend lige nu. Men hvilken læbestift er den bedste?

På femina har vi testet 7 af de bedste læbestifter og fundet den bedste til dig.

Test af den bedste læbestift:

Mat læbestift

Flydende læbestift

Hvad: Makeup forever: ”Artist Liquid Matte” i farve 207.

Fordele: Konsistensen er cremet og lægger sig pænt på læberne, om end den er lidt sværere at styre end en normal læbestift.

Farven bliver meget intens, og efter et øjeblik tørrer den ind og bliver pænt mat. Og så er det den flydende læbestift, jeg har oplevet, der har den bedste holdbarhed.

Her skal du altså have fat i en effektiv, eventuelt vandfast, makeupfjerner for at få den af, uden at den efterlader et rødligt skær rundt om munden.

Ulemper: Desværre er holdbarheden til dels også en ulempe. Da jeg giver mig i kast med mad og drikke, er det som om, at farvepigmenterne klistrer sig så insisterende fast til mine læber, at læbestiften klumper sammen og sætter sig i kager, og dét er altså et ukønt syn. ”Duften” er også lidt for makeupagtig.

Bonus: Den indeholder avokadoolie, som fugter læberne, samtidig med at den er behagelig at have på.

Karakter: FFFF ud af 6 – dét skal holdbarheden alligevel have.

Hvis du kan klare dig uden mad og og sippe drinks igennem et sugerør, er du garanteret lækre læber en hel aften.

Den intense læbestift

Flydende læbestift

Hvad: Gosh: ”Liquid Matte Lips” i farven Chinese Rouge.

Fordele: Den er nem at håndtere og fordele pænt på læberne. Efter et par minutter giver den en mat og intens farve.

Ulemper: På trods af matheden, så bliver læbestiften altså ved med at føles ret klistret på mine læber på den ikke-behagelige måde.

Jeg skal også lige duppe læberne med et stykke papir efter et kvarters tid, fordi farven begynder at klumpe lidt der, hvor læberne mødes. Holdbarheden er okay, men man kommer ikke udenom at skulle give den en opfrisker med jævne mellemrum.

Bonus: Duft er selvfølgelig en smagssag, men jeg er ikke vild med voldsomme parfumenoter i et produkt, der skal sidde på mine læber en hel dag. Derfor er det en stor bonus, at frøken

Gosh er dejlig neutral i duften. Og så har den en god pris.

Karakter: FFF ud af 6 - er du klar på at have den i lommen dagen igennem, så er det en ok læbestift til prisen, men den klistrede følelse trækker ned.

Den fine læbestift

Flydende læbestift

Hvad: Kat von D: ”Everlasting Liquid Lipstick” i farven Lovecraft.

Fordele: Her får du både fin konsistens, flot dækning og virkelig god holdbarhed, der kan klare sig med få ekstra lag et par gange i løbet af dagen. Den har også en flot mat effekt.

Ulemper: Den lugter ikke af parfume, men har den dér karakteristiske og lidt kvalmende duft af makeup, som ikke er super lækker. Og så er der noget med beholderen, som er helt off.

Den danner et vakuum, når man skal putte applikatoren tilbage – og dét gør, og der splatter læbestift ud langs låget, når man skruer det i. På den konto går der ret meget læbestift til spilde.

Bonus: Jeg kan til gengæld godt lige, at beholderen er lang og slank. For mig giver det god kontrol over applikatoren, når læbestiften skal lægges på.

Karakter: FFFFF ud af 6 – læbestiften er generelt en succes, men lugten og splat-showet trækker et F ned.

Den holdbare læbestift

Flydende læbestift

Hvad: Giorgio Armani: ”Ecstacy Laquer” I farven Night Glow.

Fordele: Denne ”læbelak” lover perfekt balance mellem holdbarhed, farve og glans. Og glansen er i sandhed til stede: Den minder mere om en lipgloss end en læbestift, for konsistensen er ret flydende. Det giver til gengæld gennemfugtede og skinnende læber, uden at de føles klistrede.

Holdbarheden er også ret okay: Den holder bestemt bedre end en traditionel lipgloss, men du slipper ikke for at pifte den op hver 2.-3. time.

Ulemper: Farvedækningen kunne godt være bedre, og lugten er virkelig ikke god: Den har en ret kraftig og syntetisk "duft". Og så er Armani en dyr dame.

Bonus: Beholderen er til gengæld virkelig pæn og eksklusiv!

Karakter: FFF – hvis du er til glossy læber, hvor farvemætningen ikke er så intens, er den god, men vær forberedt på lugten.

Og så skal du altså have spendérbukserne på, hvis du vil have fingrene i denne læbefarve.

Den skinnende læbestift

Flydende læbestift

Hvad: Revlon: ”Ultra HD Mat Lip Color” i farven Embrace.

Fordele: Doseringen er fin, den er nem et lægge på og sætter sig ikke i kager på læberne. Den er giver også en okay farvedækning.

Ulemper: Dog venter jeg forgæves på, at den matte effekt skal indtræffe. Læbestiften er faktisk mere skinnende, end den er mat, og holdbarheden er virkelig ikke noget at råbe hurra for.

Jeg kan nærmest slikke den af læberne. Duft er selvfølgelig en smagssag, og denne skulle dufte af mango og vanilje – men jeg får voldsomme associationer til det lyserøde guf, man putter på gammeldags isvafler.

Og selvom guf er lækkert, så har jeg ikke brug for, at mine læber dufter af ishus.

Bonus: Beholderen er oval, og det gør, at applikatoren ligger godt i hånden, når jeg skal påføre læbestiften, og det er et plus.

Karakter: F-FF ud af 6. Selvom prisen er god, så er jeg ikke begejstret, når jeg ikke får matte læber som lovet, og holdbarheden tilmed er næsten ikke-eksisterende. Derfor falder karakteren på et sted mellem en og to F’er.

Den holdbare 0g matte læbestift

Flydende læbestift

Hvad: Nilens Jord: ”Matt Lips” i farven Spice.

Fordele: Her er en læbestift, hvor konsistensen er tilpas tyk til, at jeg virkelig kan oparbejde et intens farvelook.

Og så er holdbarheden helt i top, hvor jeg faktisk kun behøver at friske den op en gang i løbet af dagen. Som bonus ”fader” den på en pæn måde, når jeg spiser eller drikker, så jeg undgår at ligne en, der har spist jordbærgrød.

Ulemper: Den eneste ulempe er, at hullet i beholderen er meget stort, og dét gør, at der kommer en del farve på applikatoren, så man er nødt til at tørre den af på kanten for at få den rette dosering læbestift – og det resulterer i, at beholderen bliver ret snasket.

Bonus: Læbestiften er uden parabener, parfume og æteriske olier, og det er jeg altså stor fan af, hvis et produkt skal i nærkontakt med min hud i mange timer.

Karakter: FFFFFF ud af 6 – selvom beholderen er uhandy, så påvirker det ikke, at produktet er virkelig godt.

Den farvedækkende læbestift

Flydende læbestift

Hvad: Marc Jacobs: ”Le Marc Liquid Lip Créme” i farven Slow Burn.

Fordele: Denne læbecreme giver gennemfugtede læber og føles lidt som at have en læbepomade på – og det giver et shiny look. Farvedækningen er også ret god, men den skal alligevel shines op i løbet af dagen eller aftenen.

Ulemper: Den lugter ret meget af vanilje, men det er jo forskelligt, om det er et plus eller et minus, men for mig bliver det lidt for meget. Og så er prisen ret pebret.

Bonus: Den indeholder Braziliansk Cupuaçu-smør, der fugter læberne, mens man har den på. Designet er også klassisk og tidløst.

Karakter: FFFFF ud af 6 – en god flydende læbestift, hvis du vil have et skinnende look, men prisen trækker ned.

Gode tips til at lægge den bedste flydende læbestift:

  • Brug en lipliner: De flydende læbestifter kan være svære at styre, så et godt tip er at alliere sig med en god lipliner, som kan definere læbekanten, så den bliver helt lige og samtidig holder på læbestiften. Hvis du vil have maksimalt hold, så overvej også at farve læberne helt med liplineren, inden du lægger læbestift: det forlænger holdbarheden betydeligt.
  • Arbejd med lag: Hvis læbestiften er mat, så lad den tørre helt ind og pres evt. læberne mod en serviet, inden du lægger et lag mere ovenpå. På den måde opbygger du en holdbar og intens farve.
  • Plej læberne: Læbestift ser bare lækrest ud på velplejede læber. Især de matte slags kan man komme galt af sted med, hvis de bliver lagt på tørre og sprukne læber. Har du tendens til det, så overvej en flydende læbestift, der er mere glossy i udtrykket, og som indeholder plejende ingredienser. Lad dog altid være med at bruge læbepomade lige inden, du påfører læbestift, da det kan forringe holdbarheden og få den til at flyde ud.
  • Kolde toner fremhæver hvidt: Læbestifter med kolde undertoner får dine tænder til at syne hvidere – bare et lille tip, hvis du som os er glad for kaffe.

Læs også