ryg
Skønhed

Bumser på ryggen - Kom uren hud og acne til livs med disse 4 bud

17. juli 2012
af Redaktionen Redigeret d. 26 juli 2021
Bumser på ryggen er et problem for mange og det kan være svært at komme til livs - læs med her og se hvordan du slipper af med bumser på ryggen når Q guider dig med 4 af de bedste råd mod bumser på ryggen også kendt som backne.

Er du en af de mange tusinde kvinder der kæmper med uren hud og acne og bumser på ryggen? Tøv ej, du er langt fra den eneste, og problemet kan løses.

Bumser og uren hud på ryggen

Bumser på ryggen, også kaldet backne (sammentrækning af det engelske back og acne), er et problem, som rammer kvinder i alle aldre. Især om sommeren kan det være til stor gene da huden bliver mere fedtet på grund af varmen, og ryggen kan være svær at exfoliere og rense dagligt på samme måde som med ansigtet.

Læs også : Fjern hudorme på næsen med hud masken JorgObé

Laserbehandling og piller såsom Roaccutan er professionelle metoder der kan hjælpe med at fjerne uren hud og bumserne på ryggen. Men før du kaster dig ud i ekstremer kan du prøve et par enkle tips som kan minimere eller afhjælpe problemet med bumser på ryggen.

4 tips mod bumser på ryggen

  1. Høj hygiejne
  2. Exfoliering
  3. Undgå Leave in balsam
  4. Professionel vejledning

Høj hygiejne

For at undgå uren hud på ryggen og acne er det vigtigt at være ren og vaske ryggen grundigt. Når du træner og til dagligt sveder efterlader du gammel sved på kroppen, som forårsager urenheder og bumser på ryggen. Sørg for at vaske dig grundigt med sæbe, så du får vasket sved og urenheder væk inden, de bliver til bumser. Husk efterfølgende at smørre kroppen ind i creme.

Exfoliering

Exfoliering betyder at rense. For at forebygge eller fjerne bumser på ryggen bør du med fordel benytte dig af et rensemiddel, som fjerner snavns og skrubber din hud på ryggen. Du fjerner på den måde unødvendigt snavs og døde hudceller, der kan forårsage bumser og acne. Du bør ikke exfoliere din hud hver dag. Benyt eventuelt et rensemiddel på ryggen 2 gange om ugen.

Undgå Leave in balsam

Hvis du lader din balsam sidde i håret i et par minutter kan du ende med at fedte din hud på ryggen. Det kan lede til, at bumser og acne bedre kan udvikle sig. Sørg for ikke at lade dit hår med balsam hænge for længe ned af ryggen.

Professionel vejledning

Hvis du har døjet med uren hud eller acne i længere tid kan det være en ide at søge professionel vejledning. Huden kan reagere forskelligt fra person til eprson, så du kan med fordel kontakte en klinik med speciale i acne og uren hud. De kan vejlede og behandle dig i forhold til lige præcis din hud, så du får den bedste hjælp til at bekæmpe acne og uren hud på ryggen.

Læs også