https://imgix.femina.dk/media/article/boelgejern_frisure_haar.png
Skønhed

Brug et bølgejern til at få smukke bølger i dit hår

6. marts 2020
af Redaktionen. Udgivet første gang den 6. marts 2015
Foto: Shutterstock.
Et bølgejern er det perfekte redskab til at få et naturligt look med fald i håret eller fantastiske beach waves. Her får du tips og inspiration til, hvordan du skaber et smukt look med bølger i håret.

Forestil dig, at du nemt kan lave fantastiske bølger i dit hår, så det ser ud, som om du lige er kommet hjem fra stranden! Det kan du med et bølgejern.

Et bølgejern er et redskab til at style håret, som du kan bruge til at skabe lige den type bølger, du vil. Bølgejernet fungerer lidt som det gode gamle crepejern, som du måske husker fra 00’erne: Man presser bølgejernet hele vejen ned ad en hårtot, og resultatet er bølger, der efterligner et naturligt fald.

https://imgix.femina.dk/boelgejern_haar_cover.jpg

Hvordan Laver man bølger i håret?

Du bruger et bølgejern for at lave smukke, naturlige, bølger i håret.

Kort fortalt er et bølgejern en styler, der består af tre rør, som man kan klemme sammen om håret for at få de fine bølger i håret. Med et bølgejern går det ofte hurtigt med at få lavet en flot frisure, da du kan tage større sektioner ad gangen. Hvor stor en hårtot du tager ad gangen, vil også have betydning for, hvor markante bølger dit hår får.

Forskellen på et bølgejern og et krøllejern er ganske enkel: Det ene laver bølger, det andet laver krøller. Du vil med et bølgejern for eksempel ikke kunne lave slangekrøller, men til gengæld kan du få det eftertragtede beach hair look.

Mange sværger til at bruge deres glattejern til at lave krøller og beach waves i håret, og det kan man også sagtens – det kræver bare, at man har styr på teknikken. Et bølgejern derimod er temmelig bulletproof – den gør arbejdet for dig, uden du behøver være nervøs for, om du nu får lavet den samme bølgede effekt i begge sider af håret.

Når du bruger et varme i håret, så husk at benytte varmebeskyttende spray. På den måde belaster du ikke dit hår mere end nødvendigt.

Video: Sådan bruger du bølgejernet

Du kan købe et bølgejern mange steder. Blandt andet hos din lokale materialist, i et velassorteret supermarked eller i et stormagasin. Og selvfølgelig på nettet.

Nedenfor har vi samlet ti eksempler på kendte kvinder med bølger i håret, som du kan bruge som inspiration, når du selv skal kaste dig ud i bølger og strandlook.

LÆS OGSÅ: Hårtørrer-guide: Inspiration til sund føntørring

10 kendte kvinder med bølger i håret

Beach hair som Gigi Hadid

Hvor mange kvinder har ikke drømt om det perfekte strandhår? De eftertragtede bølger i håret kan du lave derhjemme.

Få bølget hår som Gigi Hadid med et bølgejern

Små bølger som Lizzo

Du kan sagtens skabe smukke Lizzos bølgede look og føle dig good as hell.

Et bølgejern kan hjælpe dig med at skabe Lizzos smukke bølger

Korte bølger som Lucy Hale

Hvis du har en lang page, betyder det ikke, at du ikke kan få smukke bølger. Se bare på Lucy Hale, kendt fra serien "Pretty Little Liars", som har en bølget page.

Skab Lucy Hales bølger i håret med et bølgejern

LÆS OGSÅ: Få inspiration til din korthårsfrisure

Rodede bølger som Ashley Olsen

De verdenskendte Olsen-tvillinger har i årevis haft hår og frisurer, som unge kvinder verden over har villet efterligne. Det ligner naturligt fald i håret, men lignende look kan altså opnås med et bølgejern.

Smukke bølger i håret som Ashley Olsens kan du få med et bølgejern

Bølget hestehale som Sarah Jessica Parker

Vi har set Sarah Jessica Parker med både bølger og krøller et utal af gange som Carrie Bradshaw i Sex & the City. Her har hun sat håret op og kørt bølgejernet gennem hestehalen, og det ser fantastisk ud.

En bølget hestehale som Sarah Jessica Parkers kan du få med et bølgejern

Lange, naturlige bølger som Shay Mitchell

Endnu en Pretty Little Liars-stjerne, som ser fantastisk ud med bølger i håret, er Shay Mitchell. Her kan bølgejernet bruges til at skabe et rodet og naturligt udtryk.

Naturlige bølger som Shay Mitchells kan opnås med et bølgejern

Beyoncés elegante bølger

Beyoncé ser altid blændende ud, og du kan få looket ved at skabe lange, elegante bølger, som giver håret et naturligt fald.

Skab Beyoncés elegante bølger i håret med et bølgejern

Britney Spears’ 00’er-bølger

Du kan bruge et bølgejern til at skabe klassiske bølger som Britney Spears. Bruger du bølgejernet med mindre hårtotter ad gangen, får du nemlig de perfekt bølgede lokker.

LÆS OGSÅ: 25 stilfulde kvinder med pandehår

Få Britney Spears' fantastiske 00'er-bølger i håret med et bølgejern

Maisie Williams’ pink bølger

"Game of Thrones"-stjernen Maisie Williams har haft flere forskellige hårfarver gennem tiden, og den lyserøde farve passer perfekt til hende. Skab looket med et bølgejern.

Lyserøde bølger i håret som Maisie Williams er smukke, og du kan selv lave dem med et bølgejern

Bølget pandehår som Jennifer Lawrence

Du kan sagtens bruge bølgejernet i en del af håret – for eksempel i opsat hår, som skuespilleren Jennifer Lawrence gør her.

Et bølgejern kan hjælpe dig med at skabe Jennifer Lawrences bølgede pandehår

Læs også