https://imgix.femina.dk/media/6eb6d4d2e59c47839623a8a177d76ee8.jpg
Skønhed

Brazilian Wax - Sådan foregår det

15. marts 2011
af Charlotte Jørgensen for www.Tidenskvinder.dk
Vil du være helt glat, kan du prøve en “brazilian”- voksbehandling. Men hvordan føles det at lade en vildt fremmed pelse sine mest intime dele?

Kvinderne i Sex & the City gør det. Mine veninder gør det. Rigtig mange gør det. Jeg er bare en af dem, der endnu ikke har turdet blotte mig foran et fremmed menneske og udsætte mig for smerte ved at få flået hårene af mine nedre regioner med en voksbehandling. Nu har jeg dog - sammen med en veninde - besluttet mig for at prøve en "brazilian".

Men hvad nu, hvis det gør vildt ondt, og jeg kommer til at skrige? Hvad nu, hvis det bliver grimt? Hvad nu, hvis jeg får knopper og udslæt bagefter?

Alle mine bekymringer forsvinder næsten, da vi træder ind i de lyse og lækkert indrettede lokaler i city, hvor irakiskfødte Diana tager imod. Hun er helt med på at tale om, hvad der skal ske, først. Hun er efterhånden ekspert i voksbehandlinger og har lavet masser af dem.

"Faktisk siden jeg var 12 år. Kan du forestille dig det? Jeg stod som lille pige og skulle lave den ene voksbehandling efter den anden. Og hvis jeg gjorde noget forkert, fik jeg et drag over nakken. Jeg lærte det på den hårde måde, men det er også derfor, jeg er blevet så god konstaterer hun med et smil.

Brazilian Wax - Ryk og "ritsj"

Vi bliver enige om, at hun ikke skal fjerne hele måtten - jeg vil gerne beholde en lille streg for ikke at virke alt for nøgen bagefter. Inde i behandlingslokalet beder hun mig om at tage mine trusser af og rækker mig et par renseservietter, som jeg skal tørre mig med i hele området, så det er rent og fint.

Sekunder efter ligger jeg på briksen med fissen frit fremme, mens Diana gør klar: Hun varmer bivoks op i en beholder og klipper stykker af noget særligt papir til, som skal bruges til at hive hårene af med. Den store lampe med indbygget lup gør, at hun tydeligt kan se, hvad hun laver.

"Jeg har behandlet folk, der tidligere har fået voksbehandlinger på andre klinikker, hvor det har taget op til både 20 og 30 minutter. Sådan skal det jo ikke være. "Five minutes brazilian, baby" - længere må det ikke vare. Alt andet er tortur, og det behøver ikke tage mere tid, hvis det bliver gjort ordentligt" siger hun.

selvom jeg ligger og stritter med hele herligheden fremme - den del af mig som normalt kun lægen og min kæreste har adgang til - er jeg fuldstændig tryg.

Diana ifører sig latexhandsker, da renlighed og hygiejne er et must i behandlingen. Mens hun snakker videre, smører hun uanfægtet den varme voks på den nederste venstre del af mit kønsben. Hun lægger papiret over - og "ritsj", flår hun det af i et ruf. Det gør ondt. Men det er ikke en vanvittig smerte, og den fortager sig ret hurtigt. Diana er allerede i gang med at smøre højre del af mit kønsben ind - og "ritsj", så er den side også fjernet.

Læs også : Q tester varig hårfjerning

Jeg spekulerer på, om det kommer til at gøre lige så ondt nede mellem mine ben, men overraskende nok gør det mindre ondt, selvom jeg måske ville tro, at jeg var mere følsom dér. Med hurtige, effektive indsmøringer og efterfølgende ryk og "ritsj" har Diana i løbet af 5 minutter fjernet alle hår på nær den aftalte stribe.

Hun tager en pincet og fjerner et par genstridige hår med et snuptag. Det kan jeg overhovedet ikke mærke. Jeg er blevet noget klistret efter al det voks, og min fisse er rød, men glat som en barnenumse. Diana smører en kølende og desinficerende gel på og rådgiver mig om de næste par dages pleje for optimalt resultat:

"Du skal bruge en mild skrubbecreme for at exfoliere området, så du undgår, at der kommer snavs i porerne i området. Og så er det en god ide at smøre dig 3-4 gange om dagen med den kølende gel."

Hårfjerning omkring numsen

Kontakt

DermaBelle Skincare ligger i Borgergade 18, København K i varme, indbydende lokaler.

En brazilian-behandling koster 450 kr. Den plejende gel fra Decleór kan købes samme sted til ca. 395 kr.

Klinikken udfører også andre voksbehandlinger
af bl.a. ben, bikinilinie og meget andet.

Så beder hun mig vende mig om på siden og sprede mine balder, så hun også kan fjerne eventuelle hår fra området omkring numsen. Det havde jeg slet ikke tænkt på! Men selvfølgelig kan man lige så godt være konsekvent og fjerne i hele området, nu man alligevel er i gang. Og det virker helt naturligt at vende rumpetten til. Det gør heller ikke nas at få fjernet hårene fra det område.

Så er jeg færdig, og inklusive bagporten tog det bare syv minutter. Jeg har medbragt et par bløde bomuldstrusser, som jeg blev rådet til, da jeg ringede og bestilte tid. Dem kravler jeg nu lidt forsigtigt i, mens Diana instruerer:

Du skal ikke gå med trusser af kunststof de næste 2- 3 dage, og ellers skal du bare følge mine råd, så vil du ikke opleve nogen problemer, lover hun. Og bortset fra lidt rødmen og en smule ømhed et par timer efter, er resultatet imponerede. Ikke en knop, kløen eller irritation til at forstyrre det fine, glatte look.

Efter tre uger begynder hårene så småt at vokse ud, men der er ingen gener. Jeg er ovenud lykkelig for resultatet og den professionelle behandling, jeg har fået. Jeg kommer helt sikkert tilbage. I'm hooked.

Læs også : 13 tips til intimbarbering

Læs også