https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/marts/maelkprim.jpg
Skønhed

Bad din hud i mælk og honning!

8. marts 2013
af Christina Ølund, Lonnie Kjer
foto: All Over
Varm mælk med honning kender de fleste, når den syge krop trænger til lidt trøst. Men mælken kan mere end at slukke tørsten og de første sygdomstegn. Den er fantastisk for din hud. Og så har vi vist alle sammen råd til dén behandling.

I århundreder er mælken blevet anvendt som en effektiv hudbehandling. Cleopatra var kendt for de store mælkebade, som siges at skulle være årsagen til hendes smukke hud. Men er der noget om snakken, og hvad er der i mælk, som gør den så god for huden? Det ved Oestrogens egen kosmetolog Christina Ølund.
"Mælk er utroligt gavnligt for huden, fordi det både har mælke-og Alpha hydroxy-syre. Alpha hydroxy-syre har en eksfolierende virkning, der blidt fjerner de døde hudceller fra hudens overflade, har en blødgørende virkning og samtidig har en evne til at binde fugt til huden," fortæller hun.

HONNING-MÆLKE-MASKE!Lun mælken, bland honningen i, lad det smelte sammen og rør havregryn i. Påfør masken i et godt lag, lad virke i ca. 15 min og skyl grundigt efter.

Mælk … med meget mere!
Det kan godt være, de kloge hoveder diskuterer, om det nu også er rigtig klogt at drikke (for meget) mælk … eller drikke den overhovedet. Men huden elsker det hvide vidundermiddel. Derfor bliver Alpha Hydroxy-syre bliver også brugt i flere skønhedsprodukter og går under forkortelsen AHA. For mælken er proppet med vitaminer, som giver næring til huden. Og mælkeproteiner (aka Valle) der som regel er langt mere koncentreret end mælken selv, er et utrolig nærende proteinstof, som mange sportsudøvere også indtager for at styrke deres krop inde fra. Mælk er så magtfuld en sut til tør hud, kløende hud og kan også bruges til at hjælpe huden til at tag 'brodden ud' af mindre bumser.

Fed mælk, federe effekt!
Så kast du dig blot ud i mælkeeksperimentet og se, hvad din hud siger til den billige forkælelse.
"Men husk, at som det gælder med almindelige skønhedsprodukter, så gælder det også for mælk, at nogle mælketyper er bedre end andre. Gå efter de fede mælke som sødmælk, kokosmælk og gedemælk og vælg økologisk. Og så skal man selvfølgelig ikke hoppe i bad med hvilken som helst mælk, hvis man er allergisk over for visse mælkeprodukter," lyder det fra Christina Ølund.


500 ml mælk(125 ml mælkepulver)
125 ml honning

Lun mælken, bland honningen i og hæld det derefter i dit fyldte badekar. Suppler evt. med forskellige olier.

Appelsinhud - nej tak!


Er du klar til bikinien?


KIN I DAG! Rabat på Tromborgs produkter. Brug koden OETROMBORG

Læs også